Football Talk

Άρσεναλ: Δήλωση πρόθεσης… τίτλου, με μία δίκαιη και ιστορική νίκη κόντρα στην Τσέλσι!

Άρσεναλ: Δήλωση πρόθεσης… τίτλου, με μία δίκαιη και ιστορική νίκη κόντρα στην Τσέλσι!

Μία πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Άρσεναλ επί της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 1-0 και να κατακτούν το τρίτο τους σερί τρίποντο στο εν λόγω γήπεδο, για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League. Ανώτερη σε όλο το ματς η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, που ήταν καλύτερη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες στο ντέρμπι του Λονδίνου!

Ήταν πολλοί αυτοί που θεωρούσαν πως αν η Άρσεναλ καταφέρει να πάρει το «διπλό» απέναντι στην Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ, κάνει μία πολύ μεγάλη δήλωση τίτλου. Το «διπλό» πλέον είναι γεγονός, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να επικρατεί με 1-0 των «μπλε» και να επιστρέφει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μία εβδομάδα πριν από την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ξεκινώντας από το προφανές, είναι η 3η διαδοχική σεζόν που οι «κανονιέρηδες» φεύγουν με τρίποντο από την έδρα της συμπολίτισσάς τους. Συνέβη πρόπερσι με το γκολ του Έμιλ Σμιθ Ρόου, η ιστορία επαναλήφθηκε πέρυσι με το 4-2, χάρη στα πρώτα δύο γκολ του Έντι Ενκέτια στην χρονιά και πλέον το… καλό τρίτωσε για την Άρσεναλ, με το γκολ του Γκάμπριελ Μανγκαλάες, έπειτα από ασίστ του Μπουκάγιο Σάκα.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League που συμβαίνει κάτι τέτοιο, με την τελευταία φορά να χρονολογείται πριν από σχεδόν… μισό αιώνα. Από εκεί και πέρα, αν θέλει κάποιος να αναλύσει το 1-0 και τη νίκη των Λονδρέζων, καλό θα είναι να ανατρέξει στους αριθμούς του παιχνιδιού.

Διότι η Άρσεναλ έκανε δύο τελικές προσπάθειες στον στόχο, έναντι μία της αντιπάλου της, ακούμπησε τις διπλάσιες φορές στην περιοχή των «μπλε», από όσες αυτοί στην δικιά της (28-15), είχε 2.11 xG έναντι 0,26 της Τσέλσι και κυκλοφόρησε την μπάλα σε ποσοστό 56%, με το υπόλοιπο 44% να ανήκει στους γηπεδούχους.

Συνεπώς, μιλάμε για μία νίκη που πέραν του γεγονότος πως είναι σπουδαία βαθμολογικά, αλλά και ιστορική, μιας και λαμβάνει χώρα επί τρία συναπτά έτη, είναι και δίκαιη, βάσει αριθμών.

Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές; Εξαιρετικός Γκάμπριελ Μανγκαλάες με τον Γουίλιαμ Σαλιμπά, τρομερό ματς από τους Τόμας Πάρτεϊ και Γκρανίτ Τσάκα, κομβικός ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, που ναι μεν δεν σκόραρε ξανά, αλλά είχε δύο τελικές προσπάθειες, μία στον στόχο και δύο σπουδαίες στιγμές, με τη μία εξ’ αυτών να εξουδετερώνεται από τον Μεντί!

Δύσκολο είναι να βρει κανείς διακριθέντα στην Τσέλσι, πλην του Τιάγκο Σίλβα. Και κάπως έτσι, η Άρσεναλ είναι στην κορυφή. Top of the League για τους «κόκκινους», με το ποδόσφαιρο να επιβραβεύει την λογική τους για ακόμη μία αγωνιστική!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0