Football Talk

Μίλαν – Σπέτσια 2-1: Mε «αεροπλανικό» στο 90’, ο Ζιρού χάρισε τη νίκη στους «ροσονέρι» (video)

Μίλαν – Σπέτσια 2-1: Mε «αεροπλανικό» στο 90’, ο Ζιρού χάρισε τη νίκη στους «ροσονέρι» (video)

Ο Ολιβιέ Ζιρού με ένα τρομερό γκολ στο 90’ χάρισε τη νίκη στη Μίλαν, η οποία ανέβηκε στη 2η θέση της Serie A! Λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη η αξιόμαχη Σπέτσια που είχε σκόρερ τον… Μαλντίνι!

Απίθανο ήταν το φινάλε στην αναμέτρηση του Σαν Σίρο ανάμεσα σε Μίλαν και Σπέτσια με τον Ολιβιέ Ζιρού να σκοράρει στο 90’ το γκολ νίκης των «ροσονέρι», προτού δει την άγουσα για τα αποδυτήρια δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα!

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος του αγώνα και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0, παρότι είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Οι «ροσονέρι» είχαν δύο δοκάρια με Κρούνιτς (16’) και Λεάο (45+3’), ενώ ο Τεό Ερνάντες ήταν εκείνος που κατάφερε να νικήσει τον Ντραγκόβσκι με κοντινή προβολή στο 21’. Βέβαια, ο Γάλλος αριστερός μπακ της Μίλαν χρειάστηκε να περιμένει πέντε(!) λεπτά το VAR για να ελέγξει αν ήταν σε θέση οφσάιντ όταν έλαβε την μπάλα από τον Μπενασέρ.

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, με την Σπέτσια να επιστρέφει από τα αποδυτήρια αποφασισμένη να ισοφαρίσει. Η πίεση των πρώτων λεπτών απέφερε καρπούς, με τον «θύτη» να είναι μια γνώριμη φυσιογνωμία στο Σαν Σίρο. Ο Ντάνιελ Μαλντίνι, γιος του Πάολο, που αγωνίζεται ως δανεικός από τη Μίλαν στην ομάδα του Γκότι, έφερε το ματς στα ίσα με ένα εξαιρετικό σουτ στο 59'.

Οι γηπεδούχοι, που είχαν περίπου ένα μισάωρο για να βρουν ένα γκολ νίκης, είδαν τον Σάντρο Τονάλι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ένα απίστευτο σουτ από μακρινή απόσταση στο 68', όμως αυτό ακυρώθηκε από το VAR, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στη φάση.

Η Σπέτσια παρά την πίεση από πλευράς Μίλαν, άντεχε και κρατούσε την ισοπαλία ως το 90ο λεπτό που ανέλαβε δράση ο Ολιβιέ Ζιρού. Ο Σάντρο Τονάλι έκανε μια σέντρα στην περιοχή του Ντραγκόβσκι, με τον Γάλλο φορ με ένα βολ πλανέ στην κίνηση να «εκτελεί» τον Πολωνό γκολκίπερ για το 2-1. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα, τόσο από τον κόσμο στο Σαν Σίρο, όσο και από τον ίδιο τον σκόρερ, ο οποίος μέσα στον πανζουρλισμό έβγαλε την φανέλα του, με αποτέλεσμα να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν (Στ. Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλουλού, Γκάμπια, Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ (46' Τονάλι), Κρούνιτς, Μεσίας (72' Ρέμπιτς), Ντίαθ (72' Ντε Κετελάρε), Λεάο (90' Τιό), Οριγκί (72' Ζιρού)

Σπέτια (Λ. Γκότι): Ντραγκόφσκι, Αμπαντού, Κίβιορ, Καλντάρα, Χολμ, Έκνταλ (90' Στρέλεκ), Μπουράμπια (69' Έλερτσον), Αγουδέλο (68' Χριστόφ), Αμιάν (54' Ρέκα), Μαλντίνι (68' Βέρντε), Ενζολά

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0