Football Talk

ΟΦΗ - Ιωνικός 0-2: Απόδραση «χρυσάφι» και... ανάσα με σούπερ Μάντζη! (video)

ΟΦΗ - Ιωνικός 0-2: Απόδραση «χρυσάφι» και... ανάσα με σούπερ Μάντζη! (video)
Ο Ιωνικός επικράτησε με σκορ 2-0 (05/11) του ΟΦΗ και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Super League!
Το «σόου» του Βασίλη Μάντζη στο Ηράκλειο, στάθηκε αρκετό για τον Ιωνικό, ώστε να φύγει με ένα σπουδαίο «τρίποντο» από την έδρα του ΟΦΗ!

Ο Ιωνικός επικράτησε με σκορ 2-0 (05/11), σημείωσε το πρώτο του «διπλό», την ώρα που οι Κρητικοί παραμένουν χωρίς νίκη εντός έδρας στη φετινή σεζόν!

Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι «ξεκόλλησαν» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League και έβαλαν... από κάτω τον ΟΦΗ!

1ο ημίχρονο

Ο ΟΦΗ μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και στο 11ο λεπτό, είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Τοράλ, όμως, που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Η πίεση των γηπεδούχων εντάθηκε και στο 20', έφτασαν ξανά κοντά σε ένα γκολ, αλλά ο Χουτεσιώτης δήλωσε «παρών» στην προσπάθεια του Τζου, που κόντραρε και σε σώματα.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 31', όταν ο Σεμπά «γύρισε» την μπάλα προς τον Μάντζη, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν ήταν καλό και πέρασε εκτός εστίας.

Η φάση αυτή «αφύπνισε» τον ΟΦΗ, που στο 34ο λεπτό, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, παρότι δεν σημείωσε τελική προσπάθεια!

Ο Λάρσον έκανε την παράλληλη μπαλιά, αυτή πέρασε και από τον Χουτεσιώτη, αλλά ο Γκερέρο δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή μαζί της.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Τα «ηνία» πέρασαν στα... πόδια του Ιωνικού.

Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 52', όταν ο Σεμπά έκανε ωραία ατομική ενέργεια, «έστρωσε» την μπάλα στον Μάντζη, αλλά ο Μανδάς είπε «όχι» στην προσπάθειά του. Όπως αποδείχτηκε, εν τέλει, ήταν απλώς η προειδοποιητική βολή!

Στο 56ο λεπτό, ο Βασίλης Μάντζης... εξιλεώθηκε, όταν «έγραψε» το 1-0 για τον Ιωνικό με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Λοβέρα!



Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Αντιθέτως, στο 84ο λεπτό, ο Μάντζης «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.

Ο Ρομαό σούταρε και ο σκόρερ και του πρώτου γκολ, πήρε το... ριμπάουντ και διαμόρφωσε το 2-0 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.


O MVP

Προφανώς είναι ο Βασίλης Μάντζης. Βρήκε δύο φορές δίχτυα και «χάρισε» στην ομάδα του, μία νίκη τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας!

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Τοράλ στο 11ο λεπτό. Ίσως μιλούσαμε για άλλο ματς, αν είχε σκοράρει τόσο νωρίς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (63' Ντουρμισάι), Μεγιάδο (74' Ντικό), Περέα, Ντιουσέ (63' Θοράρινσον), Τζου (46' Θεοδοσουλάκης), Τοράλ (25' Μπουζούκης), Γκερέρο

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς, Ρομαό, Φαντιγκά (75' Μασάς), Ελευθεριάδης, Σεμπά (87' Αντούνιες), Λοβέρα (65' Κάνιας), Μάντζης (87' Ιωαννίδης)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0