Football Talk

Premier League: Απίθανο φινάλε και νίκη «χρυσάφι» για τη Σίτι – Τεράστιο «διπλό» της Μπράιτον! (video)

Premier League: Απίθανο φινάλε και νίκη «χρυσάφι» για τη Σίτι – Τεράστιο «διπλό» της Μπράιτον! (video)

Τρίποντο σε «νεκρό χρόνο» βρήκε η Μάντσεστερ Σίτι επί της Φούλαμ στην 15η αγωνιστική της Premier League, με τους «πολίτες» να επικρατούν με «10» παίκτες με 2-1, χάρη σε πέναλτι του Έρλινγκ Χάαλαντ στις καθυστερήσεις. Την ίδια ώρα, στο «τρελό» ματς της Γουλβς με τη Μπράιτον, οι «γλάροι» επικράτησαν με 3-2, ανέβηκαν στην 6η θέση και βρίσκονται δικαιολογημένα σε τροχιά… Ευρώπης!

Εντυπωσιακή 15η αγωνιστική, τρομερά ματς σε Έτιχαντ και Μολινό, με κοινά χαρακτηριστικά και των δύο, το ότι σε αμφότερα υπήρξαν πέναλτι και αποβολές, αλλά και ακυρωθέν γκολ! Ειδοποιός διαφορά; Ότι η Μπράιτον πανηγύρισε ένα πολύ μεγάλο «διπλό» επί της Γουλβς, ενώ η Σίτι ένα τρίποντο σαν… εξάποντο στις καθυστερήσεις επί της Φούλαμ!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Σε μία «τρελή» στροφή της Premier League, η νίκη της Σίτι επί της Φούλαμ ένοιαζε να συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, αναλογικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Το σκορ άνοιξαν οι «πολίτες» στο 16’ με τον Άλβαρες, άπαντες θεωρούσαν πως εύκολα ή δύσκολα, η Σίτι θα φτάσει στο τρίποντο, αλλά 10 λεπτά αργότερα, έλαβε χώρα η φάση που άλλαξε ολόκληρο το παιχνίδι. Ο Γουίλσον βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον, ο Κανσέλο τον ανέτρεψε και ο διαιτητής, σε συνεννόηση με τον VAR, αποφάσισε και να καταλογίσει πέναλτι και να αποβάλλει τον ακραίο μπακ της ομάδας του Πεπ.

Ο Περέιρα ευστόχησε στο πέναλτι, το 1-1 ήταν γεγονός και στην επανάληψη παρακολουθήσαμε ένα ματς εμπλουτισμένο με τακτική, με λίγες καλές στιγμές και αμφότερες να φοβούνται να μην ηττηθούν.

Η Φούλαμ, που εξακολούθησε να αισθάνεται το αουτσάιντερ, και οι «πολίτες» που δεν θέλησαν να ρισκάρουν μέχρι και το 65’ και εν συνεχεία, είδαν τον Έρλινγκ Χάαλαντ να είναι διαθέσιμος μετά από 2 ματς.

Μπήκε στο ματς, σκόραρε με το κεφάλι στο 75’, από μία απίθανη πάσα του Ντε Μπρόινε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Και πάλι όμως… Η Σίτι είχε απάντηση, με τον Χάαλαντ να μετουσιώνει σε γκολ το πέναλτι που πήρε ο Ντε Μπρόινε στις καθυστερήσεις!

Την ίδια ώρα, η Γουλβς έδινε την δική της «μάχη» να μην ηττηθεί από τη Μπράιτον στο Μολινό αλλά δεν τα κατάφερε, παρότι οι «γλάροι» προηγήθηκαν από νωρίς και αγωνίστηκαν και για ένα ημίχρονο με παίκτη περισσότερο.

Το σκορ άνοιξε ο Λαλάνα στο 10’, που σκόραρε για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2021, αλλά η Γουλβς του… Λοπετέγκι από την επόμενη εβδομάδα, είχε σφυγμό.

Ισοφάρισε με τον Γκέδες στο 12’, έκανε το 2-1 με πέναλτι του Ρούμπεν Νέβες στο 35ο λεπτό, αλλά η καταστροφή για αυτήν, επήλθε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Μιτόμα ισοφάρισε στο 44’, ο Σεμέντο αποβλήθηκε σε «νεκρό» χρόνο και άμεση συνέπεια αποτέλεσε η μαζική άμυνα των γηπεδούχων. Η Μπράιτον όμως, ήταν αποφασισμένη να κερδίσει και ο Γκρος αποδείχθηκε συνεπής!

Σκόραρε για 2η σερί αγωνιστική, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στο 83ο λεπτό και οι «γλάροι» έκαναν το πρώτο τους δύο στα δύο με τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, ανεβαίνοντας στην 6η θέση της βαθμολογίας και όντες σε τροχιά… Ευρώπης!

Στα άλλα ματς, η Λιντς όταν είδε τον Ντομινίκ Σολάνκε να σκοράρει στο 48ο λεπτό και να δίνει αέρα δυο τερμάτων στην Μπόρνμουθ, ίσως και να κατάλαβε ότι τα πάντα είχαν χαθεί. Ο κόσμος στο Έλαντ Ρόουντ είχε παγώσει. Η ομάδα του Μαρτς είχε προηγηθεί στην αναμέτρηση με το πέναλτι του Ροντρίγκο, όμως, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, οι «cherries» είχαν τουμπάρει το παιχνίδι με τους Ταβερνιέρ και Μπίλινγκ. Ο τελευταίος σκόραρε για 4η φορά τη φετινή σεζόν και η Λιντς έφτασε να έχει δεχθεί 12 γκολ στο πρώτο μέρος σε 13 ματς! 

Αυτό θα μπορούσε να έχει καταδικάσει τα «παγώνια», όμως... βρέθηκε σφυγμός. Και το ματς έγινε τέτοιο που θα μνημονεύεται για τη φετινή σεζόν! Το 2-2 από τον Γκρίνγουντ στο 60', κεφαλιά του Κούπερ στο 68' για το 3-3 και ο Σάμερβιλ με τρομερή κούρσα βρίσκοντας το άνοιγμα στην αντίπαλη άμυνα πλάσαρε ιδανικά στο 84' για το 4-3! Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη αυτή την... τρέλα έχει τεράστιο μερίδιο για τη νίκη των «παγωνιών» και ο Μελιέ που στο πρώτο ημίχρονο προσπαθούσε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του παρά τα τέρματα που είχε δεχθεί. 

Στο Σίτι Γκράουντ, η Νότιγχαμ Φόρεστ μετά την πεντάρα από την Άρσεναλ, αν και έφτασε πολύ κοντά στην ήττα, θα πρέπει να ευγνωμονεί την τύχη της για τον βαθμό που της πρόσφερε το τελικό 2-2.

Προηγήθηκε με την ατομική ενέργεια του Μόργκαν Γκιμπς - Γουάιτ στο 20ο λεπτό, όμως, η Μπρέντφορντ έκανε come-back. Ο Εμπουεμό στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πέναλτι και ο Γουίσα στο 75' χάρισαν το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, που όμως έχυσαν την καρδάρα με το γάλα στο τέλος. Σε φάση διαρκείας με δευτερόλεπτα μεγάλης σύγχυσης στα καρέ του Ράγια, η μπάλα βρήκε στον Ζανκά και πέρασε την τελική γραμμή για το ισόπαλο σκορ, το ξέσπασμα των οπαδών της Φόρεστ και την τρομερή απογοήτευση των «bees»


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0