Football Talk

«Έγραψε» ιστορία ο Μουκοκό - Ξεπέρασε Βιρτς και Ποντόλσκι, ως ο νεότερος που σκοράρει 10 γκολ στην Bundesliga! (video)

«Έγραψε» ιστορία ο Μουκοκό - Ξεπέρασε Βιρτς και Ποντόλσκι, ως ο νεότερος που σκοράρει 10 γκολ στην Bundesliga! (video)
Γιουσούφα Μουκοκό. Ας κρατήσουμε αυτό το όνομα. Το όνομα του νεαρότερου ποδοσφαιριστή που σκόραρε 10 γκολ στην Bundesliga, σε ολόκληρη την ιστορία του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας στην εν λόγω στατιστική κατηγορία τον Φλόριαν Βιρτς και τον Λούκας Ποντόλσκι!

Μπορεί η Μπορούσια Ντόρτμουντ να λησμονήσει γρήγορα την αναμέτρηση με τη Μπόχουμ και το 3-0 που έχει διαμορφωθεί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, όμως για τον Γιουσούφα Μουκοκό, το ματς αυτό είναι και θα είναι ένα από τα σημαντικότερα της καριέρας του.

Όχι επειδή σκόραρε δις μέχρι και την συμπλήρωση 45 λεπτών, αλλά πολύ περισσότερο, επειδή με το δεύτερο γκολ του, «έγραψε» ιστορία πριν καν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια. Έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έφτασε τα 10 γκολ στην Bundesligaκαι ξεπέρασε στην εν λόγω στατιστική κατηγορία τον Φλόριαν Βιρτς και τον Λούκας Ποντόλσκι, που έκαναν κάτι ανάλογο, όντες όμως 18 ετών και 145 ημερών στην πρώτη περίπτωση και ενήλικας, με 353 ημέρες ζωής.

Συνεπώς, ο Μουκοκό πέτυχε κάτι που ουδείς έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Έφτασε τα 6 γκολ σε 12 φετινά ματς και είναι γεννηθείς τον Νοέμβριο του 2004. Για την ιστορία, το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023. Ας κρατήσουμε το όνομά του…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0