Football Talk

Ολυμπιακός: Ξένη λέξη το εντός έδρας γκολ για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Ολυμπιακός: Ξένη λέξη το εντός έδρας γκολ για πρώτη φορά στην ιστορία του!
Ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης με μηδέν γκολ ενεργητικό εντός έδρας.
Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη σίγουρα δεν ήταν η επιθυμητή για τους «ερυθρόλευκους». Η τελευταία θέση στον όμιλο του Europa League (από την πέμπτη αγωνιστική) αφήνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων τους Πειραιώτες, με το τελευτάιο ματς κόντρα στη Ναντ να ήταν και... ιστορικό.

Ιστορικό λόγω μίας κακής απόδοσης του Ολυμπιακού, καθώς όχι μόνο έκανε τρεις ήττες εντός έδρας, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα μετά τις αναμετρήσεις με Φράιμπουργκ, Κάραμπαχ και Ναντ, ο συντελεστής τερμάτων στο «Καραϊσκάκη» είναι 0-7.

Η αμέσως επόμενη χειρότερη εντός έδρας επίδοση ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκούς ομίλους, ήταν τη σεζόν 2016-2017, όταν έπαιξε στο Europa League με Άγιαξ, Θέλτα και Σταντάρ Λιέγης. Οι «Πράσινοι» είχαν κάνει το 0/3 εντός έδρας (1-2 Άγιαξ, 0-2 Θέλτα, 0-3 Σταντάρ Λιέγης) με συντελεστή τερμάτων 1-7.

Εκτός από το κακό ενεργητικό στα γκολ βέβαια, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ελληνικών ομάδων, που τελείωσαν τον όμιλο με 3/3 ήττες εντός έδρας.

Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2018-2019 στο Europa League, είχε χάσει από Τσέλσι, Μπάτε Μπορίσοφ και Βίντι, ενώ η ΑΕΚ την ίδια χρονιά στο Champions League είχε ηττηθεί από Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Άγιαξ.

Η ΑΕΚ τη σεζόν 2020-2021 στο Europa League, είχε χάσει από Μπράγκα, Λέστερ και Ζόρια.


Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0