Football Talk

Conference League: Δεν «έπαιξαν» με τη φωτιά Βασιλεία και Σλόβαν, εκτός συνέχειας η Σλάβια Πράγας! (video)

Conference League: Δεν «έπαιξαν» με τη φωτιά Βασιλεία και Σλόβαν, εκτός συνέχειας η Σλάβια Πράγας! (video)
Βραδιά ισχυρών στο UEFA Conference League, όπου τα φαβορί του 5ου, 6ου, 7ου και 8ου Ομίλου, εξασφάλισαν μια θέση στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Ολοκληρώθηκε η 6η και τελευταία αγωνιστική στους Ομίλους E, F, G, H του UEFA Europa Conference League, με τους ισχυρότερους να «επιβιώνουν» και να προκρίνονται, παρά την μικρή βαθμολογική απόκλιση. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η εμφάνιση της Γάνδης, η οποία με το εμφατικό 4-0, απέκλεισε την προπορευόμενη Μόλντε από τη συνέχεια.


5ος Όμιλος:

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε ο 5ος Όμιλος, με την πρωτοπόρο Αλκμάαρ να μην «κινδυνεύει» από την Ντνίπρο και να προκρίνεται με 2-1 στους «8» της διοργάνωσης. Βαθμολογικά αδιάφορο το παιχνίδι ανάμεσα στους ήδη αποκλεισμένους Απόλλων Λεμεσού και Βαντούζ, με την Κυπριακή ομάδα να αποχαιρετά τον θεσμό με νίκη στην έδρα της (1-0).

Οι Ολλανδοί πήραν προβάδισμα από νωρίς στο παιχνίδι, με τον Όντγκααρντ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από κοντά. Από το γκολ και έπειτα οι «κόκκινοι» επέβαλλαν την κυριαρχία τους, γνωρίζοντας ωστόσο την ισοφάριση στο 40’ (Ντόβμπικ). Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή-πρόκριση, δεχόμενοι την «χαριστική βολή» από τον δικό μας γνώριμο Βαγγέλη Παυλίδη. Ο Έλληνας διεθνής διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με δυνατή κεφαλιά στο 87’.



Στον 6ο Όμιλο «πρωταγωνιστεί» απόψε η «τετράσφαιρη» Γάνδη, η οποία με την αποψινή της νίκη «εκθρόνισε» τη Μόλντε από τη 2η θέση και προκρίθηκε στους «16». Ήρεμο βράδυ για την πρωτοπόρο Ντζουργκάρντεν, η οποία επικράτησε με 1-0 της Σάμροκ Ρόβερς.

Οι «γκαντουάζ» είχαν τη συντριπτική υπεροχή από το πρώτο μέρος, «πλησιάζοντας» το γκολ σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό το πέτυχαν μετά την ανάπαυλα, με τον Χιουλσάγκερ να ευστοχεί για το 1-0 από την άκρη της περιοχής (52’). Δέκα λεπτά αργότερα, οι Βέλγοι «σφράγισαν» την πρόκριση στα νοκ-άουτ, με τον Γκοντό να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Στο 80’ ο Κουμς αύξησε το δείκτη του σκορ, κάνοντας το 0-3 έπειτα από αριστοτεχνικό «σκάψιμο» της μπάλας. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ούγκο Κάιπερς.

7ος Όμιλος:
Εκτός συνέχειας η Σλάβια Πράγας, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη στην έδρα της με την Σίβασσπορ. Η πρόσφατη αντίπαλος του Παναθηναϊκού, θα γνώριζε τον αποκλεισμό ακόμη και με νίκη, καθώς η Κλουζ απέσπασε το τρίποντο κόντρα στη Μπαλκάνι.

Οι Τούρκοι «πάγωσαν» το Fortuna Arena, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκραντέλ (28’), να γειώνει τις ελπίδες των Τσέχων για πρόκριση. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον ρυθμό τους, πλησιάζοντας αρκετά συχνά τα αντίπαλα καρέ. Η ισοφάριση ήρθε στο 65’ με αυτογκόλ του Δημήτρη Γούτα, σε μια προσπάθεια απομάκρυνσης της μπάλας από την περιοχή. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους με την πρώην αντίπαλο του Παναθηναϊκού να λέει αντίο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Κλουζ από την άλλη, έκανε το «καθήκον» της και άνοιξε το σκορ πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου. Στο 17’, ο Νάνα Μπόατενγκ «έγραψε» το 1-0 για τους Ρουμάνους, «νικώντας» τον Φρασέρι με σουτ στην επαναφορά. Στη συνέχεια ωστόσο, οι «βυσσινί» στάθηκαν άτυχοι, καθώς ο Ντέατς αστόχησε δις, σε πέναλτι που ζητήθηκε επανάληψη (35’). Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι έριξαν το τέμπο, διατήρησαν το υπέρ τους σκορ, και εξασφάλισαν το «χρυσό εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ.


8ος όμιλος:

Αδιαμφισβήτητα ο όμιλος της διοργάνωσης με το μεγαλύτερο σασπένς. Σλόβαν Μπρατισλάβας και Βασιλεία έδειξαν χαρακτήρα απέναντι σε Ζαλγκίρις και Πιούνικ αντίστοιχα, «καθάρισαν» τα παιχνίδια από νωρίς, μη διακινδυνεύοντας την πρόκρισή τους.

Η Σλόβαν ήξερε πολύ καλά ότι με νίκη της στη Λιθουανία, θα απέφευγε τα… «μπλεξίματα» μια και καλή στον όμιλο της. Μπήκε ψυχωμένα στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να αποκτήσει διαφορά δύο τερμάτων μέσα σε 7 λεπτά. Τα γκολ σημείωσε ο Αλεξάνταρ Τσάβριτς (15’-23) δίνοντας έτσι σημαντικό «μαξιλαράκι ασφαλείας» στους Σλοβάκους. Η απάντηση των πρασίνων ήρθε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Κυερεμέ να μειώνει σε 1-2, βάζοντας την Ζαλγκίρις ξανά στο παιχνίδι. Οι Λιθουανοί δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα, γνωρίζοντας την ήττα-αποκλεισμό από την διοργάνωση. Χαμένο πέναλτι για τη Σλόβαν στο 90’, με τον Τσακβετάτζε να σημαδεύει το δοκάρι του Γκερτμόνας

Προβάδισμα από νωρίς απέκτησαν και οι Ελβετοί, οι οποίοι με τα γκολ των φερέλπιδων Μάλες (17’) και Κάντε (30’) ξεκίνησαν την αναμέτρηση με τους καλύτερους οιωνούς. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 στο 71’ με τον Γιούριτσιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα είχαν και δοκάρι με τον Καραπετιάν. Το σκορ παρέμεινε μέχρι τη λήξη με τους «ρότμπλαου» να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «16».

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Μπασακσεχίρ - Χαρτς 3-1 (4' Ενταγισίμιγε, 33' Γκιρλέρ, 64' Εζτζάν / 90' Άτκινσον)
Ρίγκας - Φιορεντίνα 0-3 (7' Μπάρακ, 44' Καμπράλ, 45+2' Σαπονάρα)
Απόλλων Λεμεσού - Βαντούζ 1-0 (31' Ρομπέρζ)
Άλκμααρ - Ντνίπρο 2-1 (8' Όντγκαρντ, 87' Παυλίδης / 40' Ντόβμπικ)
Ντζουργκάρντεν -Σάμροκ Ρόβερς 1-0 (19' Έρικσον)
Γάνδη - Μόλντε 4-0 (52' Χιούλσαγκερ, 62' Γκοντό, 80' Κουμς, 89' πέν. Κάιπερς) Κλουζ - Μπαλκάνι 1-0 (17' Μπόατενγκ)
Σλάβια - Σίβασπορ 1-1 (65' αυτ. Γούτας / 28' πέν. Γκραντέλ) Πιούνικ - Βασιλεία 1-2 (71' Γιούριτσιτς / 17' Μάλες, 29' Κάντε)
Ζάλγκιρις - Σλόβαν 1-2 (47' Κιερεμέ / 15', 23' Τσάβριτς) 
03/11 22:00 Στεάουα - Γουέστ Χαμ
03/11 22:00 Σίλκεμποργκ - Άντερλεχτ
03/11 22:00 Χάποελ Μπερ Σεβά - Αούστρια
03/11 22:00 Λεχ - Βιγιαρεάλ
03/11 22:00 Κολωνία - Νις
03/11 22:00 Παρτίζαν - Σλοβάτσκο


Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr






Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0