Football Talk

Οι Ρέιντζερς και Βικτόρια Πλζεν «αμαύρωσαν» το φετινό Champions League! (video)

Οι Ρέιντζερς και Βικτόρια Πλζεν «αμαύρωσαν»  το φετινό Champions League! (video)

Η Ρέιντζερς ολοκλήρωσε την εφετινή φάση των ομίλων του Champions League δίχως βαθμό, με -20 συντελεστή τερμάτων και έγραψε αρνητική πρωτιά! Ακριβώς από δίπλα της, η Βικτόρια Πλζέν.

Η τραγική Ρέιντζερς και η… άτυχη Πλζέν!

Η εφετινή φάση των ομίλων  του UEFA Champions League έφτασε και επίσημα στο τέλος της. Αρκετά ρεκόρ έσπασαν ή και δημιουργήθηκαν. Η Ρέιντζερς, η ομάδα από τη Σκωτία, τελείωσε δίχως βαθμό τον όμιλο ενώ είχε -20 στη διαφορά τερμάτων!

Με αυτό το στατιστικό πήρε την (αρνητική) πρώτη θέση στις χειρότερες παρουσίες σε ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Και για ένα κλαμπ όπως η Ρέιντζερς, αυτό αποτελεί μέγιστη ντροπή! Η ομάδα της Γλασκώβης, φιναλίστ πέρσι στο Europa League, που ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όχι μόνο δεν κατόρθωσε να….κάνει κάτι, αλλά εν τέλει απογοήτευσε τους φίλους της. 

Σε αντίθεση με τη Ρέιντζερς, η «άσημη» Βικτόρια Πλζέν έχει όλες τις… δικαιολογίες με το μέρος της. Ο σύλλογος από την Τσεχία γνώριζε από νωρίς πως θα βρισκόταν σε δυσχερή θέση σε έναν θεσμό, όπου οι δυνατότητές της είναι περιορισμένες. Ακόμα και η κατάκτηση του ενός βαθμού θα αποτελούσε υπέρβαση!

Όταν την 25η Αυγούστου συμπλήρωσε το γκρουπ των Μπάγερν, Ίντερ και Μπαρτσελόνα, οι εκπρόσωποί της γέλασαν. Από αμηχανία. Γνώριζαν πολύ καλά τι επρόκειτο να συμβεί. Οι σκέψεις αυτές επαληθεύτηκαν, με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, και στο χορτάρι. Έξι ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, 5 γκολ υπέρ (τα 3 κόντρα στους «μπλαουγκράνα) και 24 κατά! Αυτό το τελικό -19 δίνει στους Τσέχους τη 2η χειρότερη επίδοση της ιστορίας, την οποία είχε «καταφέρει» και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ τη σεζόν 2011-2012.

Πάντως, οι φίλοι της Πλζέν πανηγύριζαν ακόμη και όταν η ομάδα τους πέτυχε το 2-4 στο πρόσφατο ματς με την Μπαρτσελόνα.

Οι…υπόλοιπες και η ΑΕΚ!

Στη λίστα με τις 10 χειρότερες παρουσίες σε ομίλους Champions League υπάρχει δις το όνομα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Στην (αν και με ίδιο ρεκόρ με τη δεύτερη Πλζέν) και στην . Ήταν τη σεζόν 2016-2017 όταν τερμάτισαν με 0 βαθμούς και -15 διαφορά τερμάτων.

Στην θέση συναντάμε την Σπαρτάκ Μόσχας (-17 το 2002-2003) ενώ με -16 έχουμε τις Λέφσκι Σόφιας (2006-2007), Μπεσίκτας (2021-2022) και Ζίλινα (2010-2011). Στην θέση έχουμε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2015-2016) με -15 ενώ ίδιο «ρεκόρ» είχε και η 10η Ντιναμό Κιέβου το 2007-2008.

Αξίζει μια μικρή αναφορά και στην ΑΕΚ. Η «Ένωση» είναι δυστυχώς η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει ολοκληρώσει την παρουσία της δίχως βαθμό στη φάση των ομίλων.

Ήταν η περίοδος 2018-2019 οπότε και η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε μπει στον πολύ δύσκολο 5ο όμιλο με αντιπάλους τη Μπάγερν, τον Άγιαξ και την Μπενφίκα. Παρά την καλή της παρουσία ηττήθηκε σε όλα τα παιχνίδια, χωρίς, όμως, να δεχθεί πολλά γκολ και έτσι η διαφορά τερμάτων της τάξης του -11 (2 υπέρ 13 κατά) την αφήνει αρκετά έξω από τη λίστα που σας αναφέραμε.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0