Football Talk

Champions League, 5ος Όμιλος: Επιστροφή στα νοκ άουτ με Ζιρού η Μίλαν, άφησε εκτός Ευρώπης τη Ντιναμό η Τσέλσι! (video)

Champions League, 5ος Όμιλος: Επιστροφή στα νοκ άουτ με Ζιρού η Μίλαν, άφησε εκτός Ευρώπης τη Ντιναμό η Τσέλσι! (video)
Επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στον όμιλο τους Μίλαν και Τσέλσι, καθώς αμφότερες ολοκλήρωσαν με νίκη την τελευταία αγωνιστική για τη Φάση των Ομίλων και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του UEFA Champions League.

Οι Ιταλοί επικρατώντας στην έδρα τους με 4-0 έναντι της Ζάλτσμπουργκ, σημείωσαν την 3η νίκη τους στον 5ο Όμιλο, πετυχαίνοντας την πολυπόθητη πρόκριση. Μεγάλος «πρωταγωνιστής» για τους κοκκινόμαυρους απόψε ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος με δύο γκολ και μια ασσίστ, χάρισε την νίκη-πρόκριση στην ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Πιόλι επιστρέφει σε φάση νοκ άουτ του θεσμού έπειτα από 9 χρόνια!



Οι «ροσονέρι» πήραν προβάδισμα από νωρίς στο σκορ, με τον Ολιβιέ Ζιρού να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σκαστή κεφαλιά (14'). Τρια λεπτά αργότερα ο Αντάμου θα απειλήσει για την Ζάλτσμπουργκ, με τον Ταταρουσάνου να αποσωβεί τον κίνδυνο. Στο 27' ο Ζιρού βρήκε και πάλι δίχτυα, το γκολ ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το υπέρ τους 1-0 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ οι Αυστριακοί δεν μπόρεσαν να βρουν την ισοφάριση στα σουτ των Σούτσιτς (39') και Οκαφόρ (45'). 

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι Μιλανέζοι διπλασίασαν τα τέρματα τους «καθαρίζοντας» έτσι από νωρίς το θέμα της πρόκρισης. Ο Ζιρού με κεφαλιά-ασίστ, έπειτα από σέντρα του Ρέμπιτς, βρήκε τον Ράντε Κρούνιτς, ο οποίος ευστόχησε από κοντά με το κεφάλι (46'). (φάση πανομοιότυπη με το 0-1 της Ντιναμό στο Λονδίνο).

Το 3-0 ήρθε στο 57ο λεπτό με τον Ζιρού να σκοράρει για ακόμη μια φορά απόψε. Ο Γάλλος φορ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας, ολοκληρώνοντας έτσι το αποψινό παιχνίδι με δύο γκολ και μια ασίστ. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Ζούνιορ Μεσίας, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της Μίλαν στους «16».

Για την Τσέλσι, η αποψινή αναμέτρηση αποτελούσε εύκολη αποστολή, μιας και η πρόκριση είχε ήδη κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική. Αυτό ωστόσο, δεν εμπόδισε τους παίκτες του Γκράχαμ Πόττερ να παίξουν για μια ακόμη νίκη, πετυχαίνοντας τη μάλιστα με... ανατροπή!  Έτσι, επικράτησαν με 2-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αφήνοντας την εκτός Ευρωπαικής συνέχειας. 


Η Ντιναμό «σόκαρε» το Στάμφορντ Μπριτζ με το γρήγορο γκολ του Πέτκοβιτς στο 8'. Ο Κροάτης ανενόχλητος στην μικρή περιοχή και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το τρίτο του τέρμα στην φετινή διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να συνέλθουν, φτάνοντας δέκα λεπτά αργότερα στην ισοφάριση, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να στέλνει τη μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία του Λιβάκοβιτς. Στη συνέχεια, οι Λονδρέζοι ανέβασαν και άλλο «στροφές», σημειώνοντας και δεύτερο γκολ με τη συμπλήρωση του ημιώρου. Ο Χάβερτζ τροφοδότησε άψογα τον Ζακάρια μέσα στην περιοχή, και αυτός με τη σειρά του «έγραψε» το 2-1. 


Στην επανάληψη, οι μπλε έκαναν διαχείριση αποτελέσματος, με τους Κροάτες να μην μπορούν να βρουν τις απαντήσεις και τα ψυχικά αποθέματα. Χαρακτηριστικότερες στιγμές τους στο ημίχρονο αποτέλεσαν η κεφαλιά του Σουτάλο (50'), όπως επίσης και το σουτ του Όρσιτς που πέρασε «ξυστά» από το δεξί δοκάρι του Μεντί. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι και το τέλος με τη Ντιναμό να γνωρίζει τον αποκλεισμό από τις Ευρωπαικές διοργανώσεις.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
Τσέλσι - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 2-1 (18' Στέρλινγκ, 30' Ζακάρια / 7' Πέτκοβιτς)
Μίλαν - Ζάλτσμπουργκ 4-0 (14', 57' Ζιρού, 46' Κρούνιτς, 90+1' Μεσίας) 

Η βαθμολογία του 5ου Ομίλου:
1. Τσέλσι 6 13 (10-4)
2. Μίλαν 6 10 (12-7)
3. Ζάλτσμπουργκ 6 6 (5-9)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 6 4 (4-11)

Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0