Football Talk

Champions League, 8ος όμιλος: Εξάστερη και... πρώτη η Μπενφίκα, παρά την «παράσταση» του Εμπαπέ! (video)

Champions League, 8ος όμιλος: Εξάστερη και... πρώτη η Μπενφίκα, παρά την «παράσταση» του Εμπαπέ! (video)

Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να πετυχαίνει γκολ και ασίστ, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε με 2-1 την Γιουβέντους, τερματίζοντας στην 2η θέση του 8ου ομίλου του Champions league αφού στο άλλο παιχνίδι η Μπενφίκα επικράτησε με 6-1 της Μακάμπι Χάιφα και πήρε το προβάδισμα στα εκτός έδρας γκολ που έκριναν την πρωτιά του γκορούπ. 

Η «μαγεία» του Champions league είναι τέτοια που ακόμα και στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, το ενδιαφέρον παραμένει σε υψηλά επίπεδα, όχι μονάχα για τα εισιτήρια της επόμενης φάσης, αλλά και για το ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη στον γκρουπ και θα έχει ευκολότερη κλήρωση στα νοκ άουτ παιχνίδια. 

Κάτι τέτοιο συνέβη στον 8ο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την Παρί Σεν Ζερμέν να νικάει με 2-1 την Γιουβέντους, αλλά να τερματίζει στην δεύτερη θέση, αφού η «υπερηχητική» Μπενφίκα… άλωσε με 6-1 την έδρα της Μακάμπι Χάιφα και στην ισοβαθμία των 14 βαθμών είχαν ίδια γκολ, με τα εκτός έδρας τέρματων των «Αετών» ωστόσο να είναι περισσότερα, υπερτερώντας στη εντυπωσιακή ισοβαθμία που δημιουργήθηκε. 

Στα του πρώτου αγώνα, οι Παριζιάνοι ήταν εμφανώς ανώτερη από την ιταλική ομάδα που αγωνίστηκε με τεράστιες απουσίες τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά αφού εκτός αναμέτρησης έμειναν εννέα παίκτες. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό και στο 13’ ο Κιλιάν Εμπαπέ με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής «άνοιξε» το σκορ για την ομάδα του.

 

Το πρώτο μέρος έδειχνε ότι δεν θα επιφύλασσε άλλες συγκινήσεις, ωστόσο στο 39’ ο Μπονούτσι έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία με προβολή έπειτα από κεφαλιά του πολύ καλού, Κουαρδάδο.

 

Στο δεύτερο μέρος, οι Γάλλοι είχαν καλύτερη αγωνιστική εικόνα και με τις αλλαγές των Μέντες και Εκιτικέ να προσφέρουν περισσότερα τρεξίματα, δημιούργησαν αμυντικά προβλήματα στους Μπιανκονέρι. Μάλιστα, στο 69΄ο Μέντες σε ένα ανέβασμα του, έγινε αποδέκτης της πάσας του Εμπαπέ και έκανε το 2-1 με δυνατό σουτ.

 

Το αποτέλεσμα υπέρ της ομάδας του Γκαλτιέ δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με την Παρί να έχει ανάμεικτά συναισθήματα αφού ναι μεν κέρδισε, αλλά δεν εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου.

Μάκαμπι Χάιφα – Μπενφίκα 1-6

Η Μπενφίκα πριν την αναμέτρηση με την Μακάμπι Χάιφα γνώριζε ότι με νίκη και περισσότερα εκτός έδρας γκολ, θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε του πρώτη θέση του ομίλου έχοντας στην συνέχεια ευκολότερη κλήρωση. Και παρότι το έργο της ήταν σχεδόν απίθανο, οι Πορτογάλοι ήταν «διαστημικοί» στο «Σαμίρ Οφέρ» επικρατώντας με 6-1 της αδύναμης Μακάμπι Χάιφα τερματίζοντας στην κορυφή του γκρουπ. 

Η ομάδα του Ρότζερ Σμιθ πήρε νωρίς προβάδισμα αφού στο 20’ ο Γκονζάλο Ράμος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

 

Έξι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 26, με εκτέλεση πέναλτι ο Τσέρι ισοφάρισε για τους Ισραηλινούς με το 1-1 να μην διαφοροποιείται έως το τέλους του πρώτου μέρους.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπενφίκα ανέβασε… ταχύτητα και πήρε ξανά το προβάδισμα στο 59’ με τον Πέταρ Μούσα. Στη συνέχεια, ένα ξέσπασμα διάρκειας τεσσάρων λεπτών από το 69’ έως το 73’ ήταν ικανό για να κάνει το 5-1 με γκολ των Γκριμάλντο και Ράφα Σίλβα αντίστοιχα.

 

Στο 88’ ο Χένρικ Αραούχο που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε το 5-1 και εν τέλει με γκολ του Ζοάο Μάριο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπενφίκα διαμόρφωσε το τελικό 6-1 που την έστειλε στην κορυφή του ομίλου, συνεχίζοντας τις υψηλές… πτήσεις την φετινή σεζόν.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Γιουβέντους – Παρί Σεν Ζερμέν  1-2 (39’ Μπονούτσι – 13’ Μπαπέ, 69’ Μέντες)

Μακάμπι Χάιφα – Μπενφίκα 1-6 (26’ Τσέρι – 20’ Ράμος, 59’ Μούσα, 69’ Γκριμάλντο, 73’ Σίλβα, 88’ Αραούχο, 90’ Ζοάο Μάριο)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

Μπενφίκα 6 14

Παρί Σεν Ζερμέν 6 14

Γιουβέντους 6 3

Μακάμπι Χάιφα 6 3

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0