Football Talk

Champions League, 6ος όμιλος: Επιβεβαίωσαν ότι ήταν τα «αφεντικά» η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λειψία! (video)

Champions League, 6ος όμιλος: Επιβεβαίωσαν ότι ήταν τα «αφεντικά» η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λειψία! (video)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσαν την φάση των ομίλων του Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λειψία, με τους Ισπανούς να επικρατούν με 5-1 της Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη, που πέρασε ως αλλαγή, και τους Γερμανούς να περνούν με το εμφατικό 4-0 από την Ουκρανία και την Σαχτάρ!

Έδειξε «νευριασμένη» που δεν είχε καταφέρει να επικρατήσει στα δύο τελευταία παιχνίδια σε Ισπανία και Ευρώπη και αντέδρασε πολύ δυναμικά η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με 5-1 της Σέλτικ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, στην 6η και τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League.

Επρόκειτο για ένα πλήρως ιδιαίτερο ματς μέχρι και το 35’, καθώς είχαμε τρία πέναλτι, δύο εύστοχα, μία επέμβαση του Τιμπό Κουρτουά και… κανένα κόρνερ. Αρχικά, ο Λούκα Μόντριτς έκανε το 1-0 στο 6’, όντας ο 4ος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League και ένα τέταρτο αργότερα, ο Ροντρίγκο έκανε το 2-0 με τον ίδιο τρόπο.


Εν συνεχεία, ο Γιουράνοβιτς αστόχησε από τα «11» βήματα στο 35’, για να έρθει η επανάληψη και η Ρεάλ Μαδρίτης να πατήσει γκάζι! Ο Ασένσιο έκανε το 3-0 στο 51’ και δέκα λεπτά μετά, ήρθε η ώρα να σκοράρει και ο Βινίσιους, με το 10ο φετινό του γκολ στο 61’!


Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, που σημείωσε το κερασάκι της βραδιάς στο 71’, με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής, όντας πλέον τρία γκολ μακριά από τα… τουλάχιστον 10 που έκανε λόγο ο Κάρλο Αντσελότι, σε ολόκληρη την σεζόν.


Το μόνο που κατάφεραν οι Σκωτσέζοι ήταν να μειώσουν με τον Ζότα στο 85΄, με τον Γιακουμάκη να βρίσκεται στο γήπεδο, έπειτα από καταπληκτική εκτέλεση φάουλ που χειροκροτήθηκε από το Μπερναμπέου.

Την ίδια ώρα, ανάλογα εμφατική ήταν και η νίκη της Λειψίας στην Ουκρανία, με τους Γερμανούς να κερδίζουν με 4-0, «κλειδώνοντας» το τρίποντο και τους 12 βαθμούς στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ενκουνκού είχε ανοίξει το σκορ στο 10’ και εν συνεχεία την σκυτάλη πήραν οι Σίλβα, Σομποζάι και Ντάνι Όλμο, με τον τελευταίο να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 68ο λεπτό, σημειώνοντας το 13ο γκολ της ομάδας του στον θεσμό.

Κάπως έτσι, η Λειψία προκρίθηκε ως δεύτερη του ομίλου, ούσα στο -1 από την «Βασίλισσα», αφήνοντας τους 9 τη Σαχτάρ, που συνεχίζει στο Europa League!


Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του ομίλου:


Ρεάλ Μαδρίτης
– Σέλτικ 5-1 (6’ Μόντριτς, 21’ Ροντρίγκο, 51΄ Ασένσιο, 61’ Βινίσιους, 71’ Βαλβέρδε – 84’ Ζότα)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λειψία 0-4 (10’ Ενκουνκού, 50’ Σίλβα, 62΄ Σομποσλάι, 68’ Όλμο)


Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1.Ρεάλ Μαδρίτης 6 13 (15-6)

2.ΣΛειψία 6 12 (13-9)

3.Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 6 (8-10)

4.Σέλτικ 6 2 (4-15)



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0