Football Talk

Champions League, 4ος όμιλος: Άιντραχτ και Τότεναμ συνεχίζουν στα «αστέρια» μέσα από ένα φινάλε που... έσπασαν καρδιές! (video)

Champions League, 4ος όμιλος: Άιντραχτ και Τότεναμ συνεχίζουν στα «αστέρια» μέσα από ένα φινάλε που... έσπασαν καρδιές! (video)

Απίθανο φινάλε στον 4ο όμιλο του Champions League! Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Τότεναμ πανηγύρισαν την πρόκριση στη φάση των «16», με τους Άγγλους να «κηδεύουν» τη Μαρσέιγ στις καθυστερήσεις (1-2) και να στέλνουν την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Europa League, η οποία ηττήθηκε με 2-1 εντός έδρας από τους Γερμανούς! 

Υπέροχο, για τους... ουδέτερους, ήταν το φινάλε του 4ου ομίλου στο Champions League! Σε ένα γκρουπ που όλα ήταν ρευστά πριν την έναρξη των δύο αναμετρήσεων της τελευταίας αγωνιστικής, η κορυφή άλλαξε χέρια τέσσερις φορές μέσα σε ένα 90λεπτο και μέχρι τις καθυστερήσεις η αγωνία χτύπησε κατακόρυφο! Η Τότεναμ έφυγε νικήτρια από τη Μασαλλία με γκολ του Χόιμπιεργκ στο 90+5', αφήνοντας τη Μαρσέιγ εκτός Ευρώπης και κάνοντας το... χατίρι στη Σπόρτινγκ, η οποία παρότι ηττήθηκε από την Άιντραχτ με 2-1 στη Λισαβόνα, συνεχίζει στο Europa League!

Η Τότεναμ που πριν την έναρξη της αγωνιστικής ήταν στην πρώτη θέση του ομίλου, απλά χρειαζόταν να μην ηττηθεί στη Γαλλία για να συνεχίσει στη φάση των «16» του Champions League. Η Μαρσέιγ, αποφασισμένη να πάρει εκείνη τη νίκη, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχασε ένα σωρό ευκαιρίες κι ενώ ως το 90+4' είχε στα χέρια της το εισιτήριο τουλάχιστον για το Europa League, κατάφερε να το χάσει...

Οι γηπεδούχοι ήταν που πήραν το προβάδισμα στο Βελοντρόμ χάρις σε μια δυνατή κεφαλιά του Μπέμπα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45+2'). Η Τότεναμ, που έχασε με τραυματισμό τον Σον στο πρώτο μέρος, κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση επίσης από κεφαλιά. Ο Λενγκλέ ήταν αυτός που νίκησε τον Λόπεζ μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέρισιτς στο 54'. Με το σκορ στο 1-1, η Τότεναμ συνέχιζε στο Champions League ό,τι και να γινόταν στο άλλο παιχνίδι, όχι όμως και η Μαρσέιγ που ήθελε το τρίποντο. Έτσι, οι Μασσαλοί αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά για να βρουν ένα δεύτερο γκολ και αυτό άφησε κενούς χώρους στους Άγγλους να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Στο 80' ο Χόιμπιεργκ έστειλε προειδοποιητική βολή, όταν με σουτ από το ύψος της περιοχής βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Σέαντ Κολάσινατς, πρώην παίκτης της Άρσεναλ, λίγο έλειψε να στείλει εκτός Champions League τα «σπιρούνια», αλλά σπατάλησε μοναδική ευκαιρία στο 87' με την κεφαλιά του από τη μικρή περιοχή να περνά άουτ.

Έτσι, ο αγώνας οδηγήθηκε στις καθυστερήσεις, όπου η Τότεναμ βρήκε γκολ νίκης στην τελευταία φάση, με τον Χάρι Κέιν να σερβίρει στον Χόμπιεργκ στην αντεπίθεση για το 2-1. Αυτό το γκολ χάρισε την πρωτιά στον όμιλο στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε, ενώ η Μαρσέιγ από την άλλη αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

 

Την ίδια ώρα στη Λισαβόνα, η Άιντραχτ ήταν αυτή που χρειαζόταν τη νίκη για να συνεχίσει στη φάση των «16» του Champions League και την πήρε με ανατροπή του σκορ!

Η Σπόρτινγκ ήταν αυτή που προηγήθηκε στο ματς, με τον Άρθουρ Γκόμες να νικά τον Τραπ στο 39' με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Ουγκάρτε, που κόντραρε στον Σο, για να στρωθεί στον επιθετικό των Πορτογάλων.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης ωστόσο επέστρεψε από τα αποδυτήρια αποφασισμένη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, Οι ελπίδες αυτές αναπτερώθηκαν στο 62ο λεπτό, όταν ο αρχηγός της Σπόρτινγκ, Σεμπάστιαν Κόατες, έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Βίνσιτς καταλόγισε πέναλτι. Ο Καμάντα που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν... άνετος και έφερε το σκορ στα ίσα!

Μετά από αυτή την εξέλιξη το μομέντουμ ήταν με τους «αετούς», οι οποίοι το εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα και με μια προσωπική ενέργεια του Κόλο Μουανί στο 72' έκαναν το 2-1 στο σκορ. 


Έτσι, η Άιντραχτ ήταν αυτή που πανηγύρισε στο φινάλε του αγώνα, με τους παίκτες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για μερικά λεπτά να γνωρίζουν ότι είναι εκτός Ευρώπης, αφού την ίδια ώρα η Μαρσέιγ κρατούσε την ισοπαλία κόντρα στην Τότεναμ. Φυσικά, όλα άλλαξαν μέσα σε δευτερόλεπτα, χάρις τον Χόιμπιεργκ και τα «λιοντάρια» πήραν την 3η θέση και θα συνεχίσουν στο Europa League.

 

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του 4ου ομίλου:

Σπόρτινκγ Λ. - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 (39' Άρθουρ Γκόμες - 64' πεν. Καμάντα, 72' Μουανί)

Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2 (45+2' Μπέμπα - 54' Λενγκλέ, 90+5' Χόιμπιεργκ)

Η τελική κατάταξη του 4ου ομίλου:

Τότεναμ 11β.

Άντραχτ Φρ. 10β.

Σπόρτινγκ 7β.

Μαρσέιγ 6β.

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0