Football Talk

Champions League, 1ος Όμιλος: Θυμίζει ομάδα του… Κλοπ η Λίβερπουλ στην Ευρώπη – Εύκολο βράδυ για τον Άγιαξ στη Γλασκώβη (video)

Champions League, 1ος Όμιλος: Θυμίζει ομάδα του… Κλοπ η Λίβερπουλ στην Ευρώπη – Εύκολο βράδυ για τον Άγιαξ στη Γλασκώβη (video)

Η Λίβερπουλ ήξερε ότι θα ήταν δύσκολο να φτάσει σε νίκη επί της Νάπολι με τέσσερα γκολ διαφορά προκειμένου να πάρει αυτή την πρώτη θέση στον όμιλο ωστόσο το τελικό 2-0 στον Άνφιλντ δεν άλλαξε τις ισορροπίες. Εύκολο βράδυ είχε ο Άγιαξ στη Γλασκώβη αφού επικράτησε με 3-1 της Ρέιντζερς και πλέον θα συνεχίσει την πορεία της στο Europa League.

Δεν άλλαξαν και πολλά στον 1ο όμιλο του UEFA Champions League καθώς η βαθμολογία παρέμεινε ως είχε ύστερα από την 6η και τελευταία αγωνιστική.

Στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ έψαχνε μία νίκη επί της Νάπολι με τουλάχιστον τέσσερα γκολ διαφορά προκειμένου να προσπεράσει τους «παρτενοπέι» στη βαθμολογία και να τερματίσει πρώτη. Το τελικό 2-0 για την ομάδα του Κλοπ βρήκε την ιταλική ομάδα στην πρώτη θέση και τους «κόκκινους» να πηγαίνει στους «16» ως δεύτερη.

Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, ειδικά στο πρώτο μέρος. Στο 5’ ο Τζόουνς δοκίμασε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μερέτ. Στο 30’ ο Τιάγκο θα απειλήσει και εκείνος με δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας τον πορτιέρο των Ιταλών σε δύσκολη απόκρουση.

Στο δεύτερο μέρος, η Νάπολι θα φτάσει σε γκολ στο 54’ με τον Κβαρατσκέλια να εκτελεί ωραία το φάουλ και τον Έστιγκαρντ να σκοράρει με κεφαλιά. Μετά από έλεγχο στο VAR το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ για ελάχιστα εκατοστά!

Λίγο αργότερα, στο 60’ οι Ναπολιτάνοι θα απειλήσουν ξανά με ωραίο πλασέ του Κβαρατσκέλια, με τον Άλισον να του λέει «όχι».

Η Λίβερπουλ τελικά ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ όταν στο 80’ ο Σαλάχ θα καταφέρει να νικήσει τον Μερέτ, παίρνοντας το ριμπάουντ από τον Νούνιες. Οι «κόκκινοι» μάλιστα δεν σταμάτησαν να πιέζουν και έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα στην τελευταία φάση του αγώνα με σκόρερ τον Νούνιες!

Στη Γλασκώβη, η Ρέιντζερς έψαχνε ένα θαύμα κόντρα στον Άγιαξ το οποίο δεν ήρθε ποτέ! Ο «Αίαντας» επικράτησε εύκολα με 3-1 των Σκωτσέζων, αποτέλεσμα που «κλείδωσε» την ευρωπαϊκή συνέχεια του στο  Europa League.

Μόλις στο 5’ οι Ολλανδοί κατάφεραν να ανοίξουν στο σκορ με τον Μπέρκχαους να κάνει το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ΜακΓκρέκορ για το 1-0!

Ο Άγιαξ πίεσε στη συνέχεια και έφτασε και σε δεύτερο τέρμα στο 29’! Ο Μοχάμεντ Κούντους βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και με σουτ έγραψε το 2-0 υπέρ της ομάδας του!

Στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν και σε τρίτο τέρμα ξανά με τον Κούντους, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε ύστερα από έλεγχο στο VAR ως οφσάιντ.

Η Ρέιντζερς κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 87΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταβερνιέ ωστόσο ο Άγιαξ δύο λεπτά αργότερα έφτασε στο τελικό 3-1 με με ωραία προσπάθεια και τελείωμα του Κονσεϊσάο ύστερα από ασίστ του Τάντιτς.


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Λίβερπουλ - Νάπολι 2-0 (85' Σαλάχ, 90+8' Νούνιες)

Ρέιντζερς - Άγιαξ 1-3 (87' πεν. Ταβερνιέρ / 4' Μπέρχαουζ, 29' Κουντούς, 89' Κονσεϊσάο)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

Νάπολι 6 16

Λίβερπουλ 6 13 

Άγιαξ 6 6 

Ρέιντζερς 6 0 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0