Football Talk

Champions League 3ος όμιλος: Ξανά 6/6 για την επιβλητική Μπάγερν – Αντίο με νίκη στην Τσεχία για την Μπάρτσελόνα

Champions League 3ος όμιλος: Ξανά 6/6 για την επιβλητική Μπάγερν – Αντίο με νίκη στην Τσεχία για την Μπάρτσελόνα

Οι Βαυαροί πέτυχαν για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια το 6/6 σε ομίλους Champions League, νικόντας την Ίντερ για δεύτερη φορά με 2-0. Με «χορταστική» νίκη αποχαιρέτησε την διοργάνωση η Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 4-2 της μαχητικής Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία.

Με την τελική κατάταξη του ομίλου να έχει διαμορφωθεί (Μπάγερν, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Πλζεν) από το τέλος της πέμπτης αγωνιστικής, οι σημερινοί αγώνες του 3ου ομίλου του UEFA Champions League είχαν περισσότερο χαρακτήρα… γοήτρου με τις Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα να παίρνουν τiς νίκες στην τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου, κερδίζοντας τις Ίντερ και Βικτόρια Πλζεν αντίστοιχα.

 

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, παρά την μαθηματικά εξασφαλισμένη πρόκριση, παράταξε βασική ενδεκάδα σε αντίθεση με τον Σιμόνε Ιντσάγκι, ο οποίος επέλεξε να δώσει συμμετοχή σε πολλούς αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές των «νερατζούρι».

Στο 9ο λεπτό, η Ίντερ ζήτησε πέναλτι μετά από επαφή της μπάλας με τα υψωμένα χέρια του Σαντιό Μανέ, αλλά ο Κούζλιακ που έσπευσε να εξετάσει την φάση στο VAR έκρινε πως δεν υπήρξε παράβαση.

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε το 1-0 με όμορφη σκαστή κεφαλιά του Μπενζαμίν Παβάρ στο 32’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζόσουα Κίμιχ.


Στο 72’ ο Τσούπο – Μότινγκ σημείωσε το όγδοο φετινό του γκολ και έδωσε στους Βαυαρούς προβάδισμά δύο γκολ για το τελικό 2-0.

 

 

 

Ο Τσάβι παρέταξε μία νεανικότατη μεσοεπιθετική γραμμή (με μέσο όρο ηλικίας 21,5), η οποία απέδωσε και με το παραπάνω, καθώς οι Καταλανοί σημείωσαν τέσσερα γκολ.

Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης η Μπαρτσελόνα έκανε το 1-0 με το πρώτο γκολ του Μάρκος Αλόνσο με την φανέλα των «μπλαουγκράνα», μετά από ασταθή επέμβαση του Στάνεκ.

Στο 21’ η Βικτόρια Πλζεν άγγιξε την ισοφάριση με τον Tόμας Τσορί να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πένια.

Η ομάδα του Τσάβι ισχυροποίησε το προβάδισμα της στο 44’ με τον Φεράν Τόρες να σκοράρει προ κενής εστίας μετά από κεφαλιά ασίστ του Άλμπα. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά με τη βοήθεια του VAR άλλαξε η αρχική απόφαση των διαιτητών.

Βροχή τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τους Τσέχους να  βρίσκουν στο 52ο λεπτό το γκολ, μετά από τις προσπάθειες του πρώτου ημιχρόνου που δεν είχαν καρποφορήσει, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Tόμας Τσορί.

Καταλανοί δε τους άφησαν να χαρούν για πολύ καθώς με δεύτερο προσωπικό γκολ του Φεράν Τόρες στη βραδιά, έκαναν το 1-3 και ξαναγύρισαν το momentum υπέρ τους.

Ο Τόμας Τσορί, όμως, σημείωσε ακόμη ένα γκολ στο 63' βάζοντας ξανά την Βικτόρια Πζεν στο παιχνίδι.

Στο 75ο λεπτό ήρθε η σειρά του 19χρονου Πάμπλο Τόρε να σκοράρει για την «Μπάρτσα» έπειτα από ωραίο γύρισμα του Ραφίνια.


Δημήτρης Γέροντας

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0