Football Talk

Champions League: Θα έχουμε φέτος νέο ρεκόρ γκολ στην τελευταία αγωνιστική; (video)

Champions League: Θα έχουμε φέτος νέο ρεκόρ γκολ στην τελευταία αγωνιστική; (video)

Η τελευταία αγωνιστική του Champions League είναι προ των πυλών και το BN Sports αναρωτιέται αν θα σπάσει το ρεκόρ των γκολ.

Η φάση των ομίλων του Champions League φτάνει στο τέλος της. Απόψε Τρίτη (1/11) και αύριο Τετάρτη (2/11) θα διεξαχθεί η τελευταία «πράξη» των γκρουπ.

Μια φετινή φάση ομίλων που μας έχει χαρίσει τρομερές στιγμές, φοβερές συγκινήσεις και φυσικά πολλά γκολ.

Δώδεκα ομάδες έχουν ήδη «κλειδώσει» το εισιτήριο για την πρώτη νοκ-αουτ φάση. Τα υπόλοιπα 4 εισιτήρια θα κριθούν στο φινάλε, που αναμένεται συγκλονιστικό. 

Το ρεκόρ του 2004-2005 και η ευκαιρία να «σπάσει»!

Αν αναλογιστεί κανείς πως η πληθώρα των εισιτηρίων, τόσο για τους «16» όσο και για τους «32» του Europa League έχουν κριθεί ήδη, μιλάμε για μια «ευκαιρία» να σπάσει ένα ιστορικό ρεκόρ.

Πίσω στη σεζόν 2004-2005, στην αντίστοιχη τελευταία αγωνιστική των ομίλων, σημειώθηκαν 54 γκολ. Η συγκεκριμένη επίδοση κρατάει μέχρι σήμερα.

Τέσσερις είναι οι όμιλοι στους οποίους έχουν κριθεί τα πάντα, τρείς εκείνοι στους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον και φυσικά υπάρχει το 4ο γκρουπ, το «γκρουπ της φωτιάς»!

Μια ματιά στους ομίλους…

Στον πρώτο όμιλο Νάπολι και Λίβερπουλ συνεχίζουν, ενώ ο Άγιαξ θα βρίσκεται στην κλήρωση της άλλης διοργάνωσης της UEFA. Επομένως και τα 2 ματς αναμένονται «ανοιχτά».

Δεύτερος όμιλος με Κλάμπ Μπρίτζ και Πόρτο να έχουν «εισιτήριο» της επόμενης φάσης, αλλά να κρίνεται η πρωτιά του ομίλου. Κρίνεται επίσης και η 3η θέση, μεταξύ Ατλέτικο και Λεβερκουζεν. Ένα γκρουπ όπου όλοι έχουν κίνητρο.

Μπάγερν Μονάχου και Ίντερ έχουν κατά σειρά τις δύο πρώτες θέσεις του 3ου ομίλου. Η -απογοητευτική- Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει για 2η σερί χρονιά στο Europa, ενώ η Βικτόρια Πλζέν δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 4η θέση. Ο όμιλος αναμένεται να προσφέρει γκολ. 

Ο όμιλος του «θανάτου» είναι ο τέταρτος. Είναι ο όμιλος όπου όλες οι ομάδες έχουν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης. Το λεγόμενο «δεν έχει προκριθεί ούτε αποκλειστεί κανείς». Είναι το γκρουπ που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν με αγωνία.

Στον πέμπτο όμιλο η Τσέλσι παρά το κακό ξεκίνημα, κατάφερε να κλειδώσει την πρόκριση από την 5η «στροφή». Από την άλλη η Μίλαν έχει μπει σε περιπέτειες μετά τις δύο ήττες από τους «μπλε». Ζάλτσμουργκ και Ντινάμο είναι επίσης στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ μπορεί να ηττήθηκε στη Γερμανία (3-2 από τη Λειψιά), ωστόσο για άλλη μια σεζόν θα δει το «χαρτάκι» με το όνομά της στους «16». Οι «ταύροι» παρά τη σπουδαία νίκη τους δεν έχουν προκριθεί, καθώς η Σαχτάρ μπορεί να τους «κλέψει» την 2η θέση αν πάρει το τρίποντο στο μεταξύ τους παιχνίδι. Όσο για τη Σέλτικ του Γιακουμάκη, έμεινε εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.

Τα πράγματα κύλησαν όπως αναμέναμε στον προτελευταίο όμιλο. Η Σίτι του Πεπ στην πρώτη θέση, η Ντόρτμουντ 2η, η Σεβίλλη στο αγαπημένο της Europa και η Κοπεγχάγη αν και μαχητική, απλά συμπλήρωσε το παζλ.

Στον 8ο και τελευταίο όμιλο είχαμε την -μέχρι στιγμής- ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά. Η Μπενφίκα με δυο νίκες άφησε «εκτός» τη Γιουβέντους και μάλιστα διεκδικεί την 1η θέση από την Παρί. Οι Ιταλοί μπορούν να μείνουν ακόμη και εκτός Europa, αν η Μακάμπι Χάιφα φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνους.

Οι συνθήκες υπάρχουν, τι λέτε, θα δούμε περισσότερα από 54 γκολ στο φινάλε των ομίλων;

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0