Football Talk

Champions League: Οι «άτυχες» Ρωσίδες και η Ανόρθωση που αποκλείστηκε στο... τσακ (video)

Champions League: Οι «άτυχες» Ρωσίδες και η Ανόρθωση που αποκλείστηκε στο... τσακ (video)

Οι όμιλοι του Champions League φτάνουν στο τέλος τους και τα… κομπιουτεράκια για τις πιθανές ισοβαθμίες έχουν πάρει «φωτιά». Έτσι, το BN Sports κάνει μια αναδρομή στις ομάδες που έφτασαν κοντά στην πρόκριση, αλλά στο φινάλε κατέληξαν στην… τελευταία θέση.

Παραδοσιακή «ομορφιά» στο φινάλε των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δεν χωράει αμφιβολία, ότι είναι οι πολλές ισοβαθμίες που δημιουργούνται ανάμεσα στις ομάδες των γκρουπ, γεγονός που σημαίνει ότι στο τελευταίο σφύριγμα της 6ης αγωνιστικής όλα μπορεί να έχουν ανατραπεί ακόμα και για την πρωτοπόρο του ομίλου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο 4ος όμιλος της φετινής περιόδου στο Champions League. Η Τότεναμ βρίσκεται στην κορυφή με οχτώ βαθμούς, ακολουθούν οι Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και Άιντραχτ Φρανκφούρτης με επτά πόνους ενώ στην τελευταία θέση είναι η Μαρσέιγ με έξι πόντους, δύο μονάχα πίσω από την πρωτιά του γκρουπ. Έτσι, η τελευταία αγωνιστική που εμπεριέχει τις αναμετρήσεις Μαρσέιγ-Τότεναμ και Σπόρτινγκ-Άιντραχτ μπορούν αυτόματα, να στείλουν στην τελευταία θέση τους «Αετούς» έχοντας συγκομιδή ακόμα και οχτώ (!) βαθμούς.

Με αφορμή λοιπόν, τον απίθανο 4ο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το BN Sports σας θυμίζει ομάδες που βρέθηκαν μια... ανάσα από την πρόκριση αλλά εν τέλει κατέληξαν τελευταίες και… καταϊδρωμένες.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2019-20
d81424ef1dea4c9a8f265493e328fe1d_1.jpg

Οι προσδοκίες της επιστροφής της Ζενίτ στο Champions League μετά από πέντε χρόνια ήταν αρκετά καλές αφού προερχόταν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος με απόλυτα πειστικό τρόπο. Η θετική αύρα που υπήρχε συνεχίστηκε, αφού το γκρουπ με Λιόν, Μπενφίκα και Λειψία έδινε την δυνατότητα για κάτι καλό.

Στη πρεμιέρα μοιράστηκε τον βαθμό της ισοπαλίας με την γαλλική ομάδα (1-1) και στη συνέχεια επικράτησε με 3-1 της Μπενφίκα. Η άσχημη περίοδος υπήρξε στα δύο συναπτά ματς με την Λειψία όπου μέτρησε δύο σερί ήττες (2-0, 2-1). Εν τέλει βρέθηκε στην τελευταία θέση με επτά βαθμούς αφού η ήττα την προτελευταία αγωνιστική από την Μπενφίκα με 3-0 και η ισοβαθμία με τους Πορτογάλους της στέρησε την δυνατότητα να συμμετέχει την Άνοιξη σε νοκ-άουτ αναμέτρηση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2018-19
real-madrid-v-cska-moscow-uefa-champions-league-group-g-5c1157e51be0bcc99b000003_3.webp

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχοντας απωλέσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ρωσίας μόλις για δύο πόντους την προηγούμενη σεζόν από την Λοκομοτίβ Μόσχας συμμετείχε ως 2η στους ομίλους του Champions League. Και η πορεία της βάση αποτελεσμάτων μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί παρά το άσχημο φινάλε που της επιφύλασσε η ποδοσφαιρική «μοίρα».

Συγκεκριμένα, μάζεψε επτά βαθμούς σε γκρουπ με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και Βικτόρια Πλζεν αλλά δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση είτε του Champions είτε του Europa League. Ξεκίνησε με ισοπαλία με την τσεχική ομάδα (2-2) και με μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης (1-0) αλλά οι δύο συνεχόμενες ήττες από την Ρόμα (3-0, 2-1) της έκοψαν τον… αέρα.

Στη συνέχεια ήταν διαστημική στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επικρατώντας με 3-0 και «διπλασιάζοντας» τις νίκες με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης αλλά η εντός έδρας απώλεια βαθμών με την Βικτόρια Πλζεν αποδείχθηκε μοιραία, καθώς στην ισοβαθμία με τους Τσέχους μέτρησε δύο ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ανόρθωση 2008-09
anorthosis_got_the_better_of_panathinaikos_in_their_first_meeting.jpeg

Η πρόκριση της Ανόρθωσης το καλοκαίρι του 2008 στους ομίλους του Champions League ήταν ιστορική, αφού για πρώτη φορά Κυπριακή ομάδα θα συμμετείχε σε όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μάλιστα, η ομάδα του τότε Τιμούρ Κετσπάγια είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό σε διπλά παιχνίδια.

Βρέθηκε στο 2ο γκρουπ με Παναθηναϊκό, Ίντερ και Βέρντερ Βρέμης και είχε τρομερά ικανοποιητική πορεία συνυπολογίζοντας την δεδομένη απειρία που υπήρχε σε ανάλογες καταστάσεις. Η ισοπαλία και η νίκη με Βέρντερ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, δημιούργησαν τεράστιες προσδοκίες για την συνέχεια αλλά οι μόλις δύο πόντοι στον δεύτερο γύρο δεν βοήθησαν σε καμία περίπτωση την Ανόρθωση για να συνεχίσει να… ονειρεύεται στα «αστέρια» τερματίζοντας στην τελευταία θέση με έξι βαθμούς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2005-06
0_Middlesbrough-versus-Manchester-United.jpg

Δεν υπάρχουν λόγια για την παταγώδη αποτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League πριν από 17 χρόνια. Οι «κόκκινοι διάβολοι» διαθέτοντας ένα πλήρες ρόστερ με Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρούνεϊ και Γκίγκς να πρωταγωνιστούν, έβαζαν ως στόχο την κορυφή της Ευρώπης μετά από επτά χρόνια, αλλά η διαδικασία δεν εξελίχθηκε όπως ακριβώς θα περίμεναν οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου.

Συγκεκριμένα, κατετάγη στην τελευταία θέση με έξι βαθμούς και έχοντας αποκαρδιωτική αγωνιστική εικόνα στις περισσότερες αναμετρήσεις, με τα αποτελέσματα να το αποδεικνύουν σε απόλυτο βαθμό. Οι δύο ήττες με Λιλ και Μπενφίκα (1-0, 2-1) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ενώ με μια μονάχα νίκη σε έξι παιχνίδια, δεδομένα, δεν μπορείς να έχεις υψηλές προσδοκίες για την συνέχεια.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0