Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Οι «χρυσές» αλλαγές του Στάικου τον έκαναν και πάλι… Αίαντα!

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Οι «χρυσές» αλλαγές του Στάικου τον έκαναν και πάλι… Αίαντα!
Μπορεί μέχρι το 63' ο ΠΑΣ Γιάννινα να βρισκόταν και πάλι στα... σχοινιά ωστόσο ο Θανάσης Στάικος χρησιμοποίησε το «μαγικό ραβδάκι» και με τις αλλαγές των Μπαλάν και Φοφανά άλλαξε την εις βάρος του κατάσταση και επικράτησε του αξιόμαχου Αστέρα Τρίπολης με 2-1. Πολύ σημαντική νίκη για τους Ηπειρώτες, οι οποίοι έπιασαν τους Αρκάδες στους 9 βαθμούς.
Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για την «οικονομία» του πρωταθλήματος πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από έξι αγωνιστικές, επικρατώντας με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι σε ένα μέτριο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο όμως οι αλλαγές του Θανάση Στάικου ήταν... χρυσές και με δύο γκολ στο τελευταίο τρίτο του παιχνιδιού, δεν άφησαν τον Ηρακλή Μεταξά να «πληγώσει» την πρώην ομάδα του. Πλεόν η αυλαία της 10ης στροφής της Super League πέφτει με τους Γιαννιώτες να ισοβαθμούν στην 9η θέση με τους Αρκάδες, στους 9 βαθμούς.
1ο Ημίχρονο

Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί και «δάφνες ποιότητας» αφού έπρεπε να φτάσουμε στο 31' λεπτό για να απειλήσει μία κε των δύο ομάδων, με τον Κρέσπι να κάνει το σουτ και τον Αθανασίου να διώχνει. Τρία λεπτά αργότερα (35') ο Μπάρτολο έκανε το δυνατό σουτ στην κόντρα, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ ενώ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τη μοναδική υποψία ευκαιρίας στο 40' με τον Ροσέρο να δοκιμάζει ένα αδύναμο η αληθεια είναι ανάποδο «ψαλίδι» και τη μπάλα να καταλήγει χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Τσιφτσή. Αυτές ήταν όλες και όλες οι επιθετικές εκλάμψεις του μέτριου πρώτου ημιχρόνου.

2ο Ημίχρονο

Στο δεύτερο 45λεπτο το... έργο άλλαξε και σε αυτό βοήθησε το γρήγορο τέρμα των Αρκάδων. Η αρμάδα του Ηρακλή Μεταξά βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 47' όταν ο Ριέρα έβγαλε την ασίστ και ο Κρέσπι στην κίνηση «έγραψε» το 0-1 βάζοντας δύσκολα στον ΠΑΣ.

Οι Γιαννιώτες έβγαλαν αντίδραση και θα μπορούσαν να έχουν φέρει το ματς στα ίσια ήδη από το 53', όμως ο Τσιφτσής αρχικά πρόλαβε τον Ροσέρο και ο Παμλίδης από κοντά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει από πλάγια θέση. 

Ωστόσο το 61' ήταν το σημείο-κλειδί. Ο Θανάσης Στάικος άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, έβαλε τους Μπάλαν και Φοφανά στις θέσεις των Τζίμα και Παμλίδη αντίστοιχα και δικαιώθηκε. Η «απόσβεση» έγινε ταχύτατα καθώς ο Ρουμάνος στο 63' στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα έκανε από κοντά το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά, στους «Ζωσιμάδες» εμφανιζόταν μόνο μία ομάδα και αυτός ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι πίεζαν διαρκώς, έχαναν ευκαιρίες με τους Μορέιρα και Ροσέρο στο 71' και 72' αντίστοιχα, με αυτή του Ροσέρο μάλιστα να καταλήγει στο δοκάρι. Και τελικά στο 76' τα κατάφεραν και πήραν αυτό για το οποίο τόσο πολύ μόχθησαν. Ο Μορέιρα έκανε το γύρισμα και ο Φοφανά από κοντάμετά το λάθος του Τσιφτσή διαμόρφωσε το τελικό σκορ.


Ο MVP
Η εν λόγω κατηγορία συνήθως ανήκει σε αθλητή όμως δικαιότατα αυτή τη φορά πηγαίνει στον Θανάση Στάικο. Ο Έλληνας τεχνικός ήταν κομβικότατος στην εξέλιξη του ματς αλλάζοντας τόσο το σχηματισμό όσο και τα πρόσωπα που οδήγησαν τον ΠΑΣ σε αυτή τη μεγάλη, από ψυχολογικής σημασίας κυρίως, νίκη.

Η φάση του αγώνα
Όταν ένας αγώνας κρίνεται στις λεπτομέρεις και ολοκληρώνεται με 2-1, τότε πιθανότατα αυτό που ξεχωρίζει είναι η φάση του νικητήριου γκολ. Πόσω δε μάλλον όταν αυτό σημειώνεται στο τελευταίο χρονικά κομμάτι του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 
ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσεπ, Πήλιος, Καραχάλιος (55' Λώλης), Μπιλμπάο, Μορέιρα, Ροσέρο (88' Λιάσος), Τζίμας (61' Μπάλαν), Παμλίδης (61' Φοφανά).

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής, Γκαρντάφσκι, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Στάνκο, Μουνάφο (83' Ιγκλέσιας), Σίτο, Τιλίκα (35' Ριέρα), Μπαρτόλο (46' Μπενίτο), Κρέσπι.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0