Football Talk

Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι ξεχωριστοί πανηγυρισμοί που έμειναν στην ιστορία και έγιναν viral παγκοσμίως! (video)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι  ξεχωριστοί πανηγυρισμοί που έμειναν στην ιστορία και έγιναν viral παγκοσμίως! (video)

Το τελευταίο διάστημα ο Κριστιάνο Ρονάλντο λανσάρει έναν καινούργιο και ταυτόχρονα ιδιαίτερο πανηγυρισμό στα γκολ που πετυχαίνει και το BN Sports σας παρουσιάζει τους πιο ιδιαίτερους εορτασμούς του Πορτογάλου αστέρα.

Ανέκαθεν, το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι ένα άθλημα που κυριεύεται από δυνατά συναισθήματα τα οποία μεταλλάσσονται στην εξέλιξη ενός παιχνιδιού και επιδρούν στον ποδοσφαιριστή είτε με θετικό, είτε με αρνητικό τρόπο.

Στην περίπτωση του πρώτου, οι πανηγυρισμοί στα γκολ είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι για να δείξουν την ψυχολογία και την προσωπικότητα ενός ποδοσφαιριστή, αφού αρκετοί τακτικοί σκόρερ επιλέγουν τον δικό τους εορτασμό, που με τον καιρό γίνεται σήμα κατατεθέν παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο που με τα εκατοντάδες γκολ που έχει πετύχει στην τεράστια καριέρα του, έχει δημιουργήσει τους δικούς του ξεχωριστούς πανηγυρισμούς που δεν χωράει αμφιβολία, ότι προσελκύουν την προσοχή της επικαιρότητας σε όλο τον πλανήτη.

Ένας εξ’ αυτών, ο τελευταίος πανηγυρισμός του Πορτογάλου σταρ στα τρία φετινά γκολ που έχει πετύχει με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Premier League και Europa League. Συγκεκριμένα, ο Ρονάλντο στέκεται όρθιος με το κεφάλι προς τα πίσω, κλείνει τα μάτια, έχοντας σταυρωμένα τα δάχτυλα μπροστά στο στήθος του. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της υπόθεσης, είναι στο γιατί ο 37χρονος προχωράει σε αυτήν την ιδιαίτερη κίνηση στα γκολ πετυχαίνει.

Η απάντηση στο ερώτημα ήρθε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία ανέφερε ότι πανηγυρισμός του Κριστιάνο ήταν ένας «αυτοσαρκασμός» για τη θέση στην οποία κοιμάται στο αεροπλάνο όταν ταξιδεύει με την ομάδα, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την υπόλοιπη ομάδα, εξ ου και η απόφαση του Βραζιλιάνου επιθετικού, Άντονι να συμμετάσχει στον πανηγυρισμό στην αναμέτρηση με την Έβερτον.

Παρ’ όλα αυτά, ο Πορτογάλος έχει συνηθίσει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη σε εξεζητημένους πανηγυρισμούς, με κυριότερο όλων το επιβλητικό  "siiii", όπου αλλάζει στροφή  180 μοιρών στον αέρα. Σύμφωνα με δήλωσή του, η πρώτη φορά που πανηγύρισε με αυτόν τον τρόπο ήταν το καλοκαίρι του 2013, ως παίκτης της Ρεάλ τότε, σε φιλικό αγώνα ενάντια στην Τσέλσι στις ΗΠΑ. Ο Πορτογάλος  είχε πει: «Σκόραρα και βγήκε εντελώς αυθόρμητα. Στη συνέχεια, διαπίστωσα ότι το απολάμβανα και ξεκίνησα να το κάνω πιο συχνά. Είδα επίσης ότι οι φαν ταυτίζονταν με αυτόν τον πανηγυρισμό, γι' αυτό και τον καθιέρωσα».

Επίσης, βασικός πανηγυρισμός του Κριστιάνο στα χρόνια του στην ισπανική ομάδα και ιδιαίτερα στα ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, ήταν το χαρακτηριστικό «calma».

Συγκεκριμένα, στις 21 Απριλίου του 2012, και για την 35η αγωνιστική της La Liga ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε το νικητήριο γκολ που διαμόρφωσε το 2-1 υπέρ της ομάδας του, πανηγυρίζοντας με τον χαρακτηριστικό τρόπο και ζητώντας από τους οπαδούς των «μπλαουγκράνα» να… χαλαρώσουν δείχνοντας ότι αυτός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Αυτή η viral κίνηση από τον πέντε φορές τροπαιούχο του Champions League  συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια ακόμα στο Camp Nou προκαλώντας ατελείωτο εκνευρισμό στους οπαδούς της ομάδας της Βαρκελώνης.

Δεδομένα, οι πανηγυρισμοί του Κριστιάνο Ρονάλντο στα 815 γκολ που έχει πετύχει σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο δεν θα γινόταν να μην είναι μοναδικοί, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο 37χρονος επιθετικός… ακουμπάει την κορυφή και σε αυτήν την κατηγορία.

Χρήστος Λόης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0