Football Talk

Αλμέιδα: «Όλοι τρέχουν, όλοι παίζουν - Είναι ξεχωριστό το πάθος στην ΑΕΚ»!

Αλμέιδα: «Όλοι τρέχουν, όλοι παίζουν -  Είναι ξεχωριστό το πάθος στην ΑΕΚ»!

Τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και την εμφάνιση της ομάδας του σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος επισήμανε πως παρότι έχει περάσει από πολλές χώρες, η κατάσταση που έχει συναντήσει στην Ελλάδα και την Ένωση, είναι κάτι ξεχωριστό.

Τον κόσμο της ΑΕΚ αποθέωσε ο τεχνικός της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα, που αναφέρθηκε στο ξεχωριστό κλίμα που έχει συναντήσει στην Ελλάδα και στην εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του.

Για το δεύτερο ημίχρονο της ΑΕΚ κι αν θεωρεί ότι είναι το καλύτερο έως τώρα;

«Όχι… Δεν μου αρέσει να συγκρίνω τα παιχνίδια, γιατί όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Οι αντίπαλοι είναι διαφορετικοί. Αλλά θεωρώ ότι οι παίκτες μου ερμήνευσαν και κατάλαβαν πολύ καλά όσα είχαμε πει πριν το παιχνίδι. Εκτός από το ντέρμπι, αντιμετώπισαν έναν αντίπαλο που παίζει καλά. Το παιχνίδι το παίξαμε ακριβώς όπως έπρεπε».

Τι σημαίνει για την ΑΕΚ αυτή η νίκη επί του ΠΑΟΚ και για το πρωτάθλημα;

«Σε σχέση με το παρελθόν αυτό που μπορώ να πω ότι ήταν μια ιστορία που δεν ήμουν εδώ. Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε τα θετικά, ούτε αρνητικά που έγιναν τότε. Θέλω να ζω τη ζωή μου ξεχωριστά. Οι νίκες είναι συνθήκες δουλειάς. Μένω στην απόδοση της ομάδας: όλοι τρέχουν, όλοι παίζουν. Οι οπαδοί βλέπουν και ταυτίζονται με κάθε παίκτη. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Ο καθένας θα πρέπει να έχει ισορροπία σε κάθε φάση. Να μην έχεις ευφορία όταν κερδίζεις, αλλά και να μην πέφτεις τόσο πολύ όταν δεν έρχονται θετικά αποτελέσματα. Η πρώτη ομάδα έχει έναν καλό ρυθμό και ο πρώτος είναι πρώτος γιατί το αξίζει και παίζει καλά. Αλλά κι εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση. Ακολουθούμε τον δρόμο. Συνεχίζουμε με ηρεμία, ταπεινότητα και δουλειά. Και με την ένωση που βλέπω μεταξύ των παικτών. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή τόσο πιο δυνατό θα είναι το γκρουπ. Και εγώ πιστεύω στο γκρουπ».

Για τις επτά σερί νίκες και ένα ακόμα ματς με μηδέν παθητικό και τι σηματοδοτεί όλο αυτό για τον ίδιο και την ομάδα;

«Το να είμαι μέρος αυτό του κλαμπ είναι κάτι πολύ όμορφο που μου έχει δώσει η ζωή. Είχα την ευκαιρία να περάσω από πολλά μέρη. Τώρα το πάθος που βλέπω στην καθημερινότητα και κάθε παιχνίδι είναι κάτι το ξεχωριστό. Μακάρι να θέλει ο Θεός να είμαστε στον ίδιο δρόμο».

Αν όταν ερχόταν στην Ελλάδα πίστευε ότι Οκτώβρη μήνα θα άρεσε τόσο πολύ στον κόσμο αυτό το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΚ;

«Κάθε φορά όταν παίρνω την πρωτοβουλία να πάω σε κάποιο μέρος το βλέπω πολύ θετικά. Έχω ένα επιτελείο που είμαι πολλά χρόνια μαζί. Πριν επτά χρόνια βγήκαμε από την Αργεντινή και έχουμε μετατραπεί σαν μία οικογένεια. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το ζούμε με πάθος. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, γνωρίζοντας ότι θα γίνουν και λάθη. Ήταν μια πρόκληση για μένα και στην αγωνιστική μου ζωή να έρθω στην ΑΕΚ. Πάντα, λέω και στους παίκτες, ότι εγώ τη θέση μου δεν τη βλέπω εύκολη. Τους υπερασπίζομαι κάθε φορά όπως πάλευα για κάθε μπάλα όταν έπαιζα. Ζούμε από τα αποτελέσματα και προσπαθούμε να δουλεύουμε για να έρθουν τα αποτελέσματα, που δεν είναι εύκολο. Είναι σημαντικό ότι είμαστε ενωμένοι.

Καταφέραμε να έχουμε επικοινωνία με τη διοίκηση. Μου επιτρέπεται να δουλεύω με ηρεμία. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που είναι στο κλαμπ, που είμαι ευγνώμων. Ολοι πρέπει να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να μπορώ να απαιτώ από κάθε παίκτη να δίνει το καλύτερό του. Μακάρι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

Για το πάθος που είχε ως παίκτης και που τώρα δείχνει να το έχει τιθασεύει ως προπονητής;

«Εύκολο δεν ήταν καθόλου (γέλια). Χρειάστηκε κάποιος χρόνος να μπορέσω να γίνω από ποδοσφαιριστής σε προπονητής. Το χειρότερο για έναν προπονητή είναι να σκέφτεται σαν ποδοσφαιριστής. Υπάρχουν πολλοί που ανταγωνίζονται τους παίκτες. Εγώ τους θαυμάζω. Προσπαθώ να δείχνω τον εαυτό μου στα καλά και στα άσχημα. Είμαι άνθρωπος. Αλλά οι παίκτες έτσι θα πιστέψουν με έργα τι είναι ο καθένας. Αυτοί δίνουν το θέαμα. Εμείς δίνουμε τα εργαλεία. Άλλες φορές τα δουλεύουμε κατάλληλα, άλλες όχι. Το ποδόσφαιρο ανήκει στους παίκτες. Εμείς είμαστε ενδιάμεσοι μεταξύ αυτών και του κόσμου. Με νοιάζει μόνο οι παίκτες να είναι ευτυχισμένοι παίζοντας ποδόσφαιρο. Να δίνουν αγάπη, σεβασμό και τον καλύτερό τους εαυτό. Σεβασμό, όχι μονο στον συμπαίκτη, αλλά στον άνθρωπο σου καθαρίζει το φαγητό… Από την άλλη όμως πέντε λεπτά θα ήθελα να γυρίσω να παίξω».

Για το πόσο έτοιμη είναι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ κι αν φοβάται ότι θα διακοπεί αυτός ο ρυθμός λόγω Μουντιάλ;

«Η ομάδα συνεχίζει να βελτιώνεται καθημερινά. Ο στόχος θα πρέπει να είναι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ένα άλφα επίπεδο. Ποτέ δεν ξέρεις το ταβάνι των παικτών. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ζούμε την κάθε ημέρα και το παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν είναι εύκολο. Σε σχέση με το Μουντιάλ, όλες οι ομάδες θα «υποφέρουν» απ’ αυτή τη διακοπή. Θα σταματήσει ο ρυθμός. Θα είναι όμως κάτι καλό γιατί θα δούμε μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε μία μίνι προετοιμασία. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όταν ξεκινήσουμε θα έχουμε σημαντικά και συχνά χρονικά παιχνίδια. Θέλω και λέω στους παίκτες να είναι στον ίδιο ρυθμό. Να ανταγωνίζονται στις θέσεις τους γιατί θα έρθει η ώρα να παίξουν».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0