Football Talk

Άρης – ΟΦΗ 1-1: Έχασαν βαθμούς και την ευκαιρία να «πατήσουν» στην πέμπτη θέση οι Θεσσαλονικείς!

Άρης – ΟΦΗ 1-1: Έχασαν βαθμούς και την ευκαιρία να «πατήσουν» στην πέμπτη θέση οι Θεσσαλονικείς!

Άλλη μία φορά που βρίσκεται πίσω στο σκορ και το «πληρώνει» ο Άρης, που ήρθε ισόπαλος με τον ΟΦΗ με 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τον Τοράλ, με τους γηπεδούχους να φέρνουν το ματς στα ίσα με ένα φοβερό γκολ του Γκρέι!

Για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα του Άλαν Πάρντιου βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά αντίπαλος ήταν ο ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό με το τελικό 1-1, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League. Το προβάδισμα έδωσε στους φιλοξενούμενους ο Τοράλ στο 49’, για να απαντήσει με ένα πανέμορφο γυριστό σουτ ο Γκρέι στο 56’. Θετικό ξεκίνημα στον πάγκο των Κρητικών για τον Βάλντας Νταμπράουσκας.

1ο Ημίχρονο

Με διάθεση να παίξουν γρήγορα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, με την πρώτη σημαντική στιγμή να καταγράφεται για τους φιλοξενούμενους λίγο πριν τη συμπλήρωση του τετάρτου. Στο 14’, ο Περέα έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Γκερέρο να παίρνει μία πολύ δύσκολη κεφαλιά, βγαίνοντας πρώτος στη μπάλα πέφτοντας μπροστά από τον Μπράμπετς, αλλά ο Κουέστα ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει, με τον Ματέο Γκαρσία στο 20’ να κάνει ένα φοβερό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά πάνω από τον Μανδά και να βρίσκει στη συμβολή των δοκών του.

Στη συνέχεια, ο Άρης πίεσε για να βρει το γκολ που θα του δώσει το προβάδισμα πριν την ανάπαυλα και αφού απείλησε με ένα σουτ του Γκρέι στο 25’, τα κατάφερε δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Γκαρσία βρήκε δίχτυα (35’) με ωραίο αριστερό σουτ. Ωστόσο, το γκολ τελικά ακυρώθηκε, καθώς ο Γκρέι, που κάνει την κεφαλιά-πάσα στον Αργεντινό, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους την σπατάλησε ο Αντρέ Γκρέι, όταν στο 44’ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μανδά, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του νεαρού τερματοφύλακα.

2ο Ημίχρονο

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο ΟΦΗ «πάγωσε» το «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο 49’, οι Κρητικοί βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Λάρσον να γυρνά τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, εκεί που ο Γκερέρο την έστρωσε στον Τοράλ, που με ωραίο αριστερό πλασέ την έστειλε στη γωνία του Κουέστα για το 0-1!

Το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο, κράτησε πολύ λίγο, με το γκολ της ισοφάρισης να είναι εκπληκτικό! Στο 56’, ο Γκρέι υποδέχτηκε τη μπάλα έπειτα από πάσα του Μαντσίνι, έχοντας πλάτη στο τέρμα και αρκετούς αμυντικούς κοντά του. Χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα, έκανε αμέσως το γυριστό ψιλοκρεμαστό σουτ, αφήνοντας τον Μανδά ανήμπορο να αντιδράσει και έγραψε με αυτόν τον πανέμορφο τρόπο το 1-1!

Έξι λεπτά αργότερα ο Γκερέρο έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον ΟΦΗ (62’), αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Τοράλ που έκανε τη σέντρα ήταν εκτεθειμένος.

Ο Γκρέι έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1 στο 70’, όταν βρέθηκε στη μικρή περιοχή, σούταρε, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο Καμάτσο έχασε μοναδική ευκαιρία στο 87’ να δώσει τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους. Βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στη μεγάλη περιοχή, έπειτα από πάσα του Γκρέι, αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

 

MVP

Πολυτιμότερος της αναμέτρησης ήταν ο Αντρέ Γκρέι, καθώς πέρα από το γκολ που σημείωσε ήταν και ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Άρη.

Η φάση του αγώνα

Η φάση του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το πανέμορφο γκολ του Αντρέ Γκρέι στο 56’, που έκανε το 1-1 με ένα γυριστό ψιλοκρεμαστό σουτ, έχοντας πλάτη στο τέρμα.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν (77’ Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ετέμπο, Νταμπό (85’ Ντιόπ), Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι (85’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (64’ Καμάτσο), Γκρέι

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (90+2’ Θοράρισον), Μεγιάδο (78’ Ντουρμισάι), Περέα, Ντιουσέ (64’ Στάικος), Τοράλ (77’ Θεοδοσουλάκης), Τζου, Γκερέρο

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0