Football Talk

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0: «Έσπασε» το... 13αρι, πού άλλου; Στη Νέα Φιλαδέλφεια! (video)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0: «Έσπασε» το... 13αρι, πού άλλου; Στη Νέα Φιλαδέλφεια! (video)
Η ΑΕΚ έκανε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena, επικράτησε με σκορ 2-0 (30/10) κι έδωσε... τέλος στην «κατάρα» 13 αναμετρήσεων!
Η ΑΕΚ «έβαψε»... κιτρινόμαυρο το ντέρμπι των «Δικεφάλων»! Σε μία κατάμεστη OPAP Arena, έκανε μία πολύ πειστική εμφάνιση κι επικράτησε με σκορ 2-0 (30/10) του ΠΑΟΚ, στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League.

«Τέλος» στην αρνητική παράδοση τεσσάρων χρόνων για την «Ένωση», αφού είχε μείνει χωρίς νίκη εντός έδρας κόντρα στους Θεσσαλονικείς, από τον Νοέμβριο του 2017! Παράλληλα, «έσπασε» την... κατάρα 13 αγώνων χωρίς να έχει επικρατήσει του ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Λιβάι Γκαρσία (36') και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (60') «σφράγισαν» την έκτη σερί νίκη, διατηρώντας την ΑΕΚ στο -6 και το... κυνήγι του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Παναθηναϊκού, ενώ ο ΠΑΟΚ «βυθίστηκε» στο -16 από την κορυφή.

1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ορμή την αναμέτρηση, αλλά οι δύο πρώτες και μεγάλες ευκαιρίες, άνηκαν στον ΠΑΟΚ.

Στο 4ο λεπτό, μετά από ωραία «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ, ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε ελεύθερος σε πλάγια θέση, προσπάθησε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία, αλλά εν τέλει, κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη.

Ανάλογη κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 8', μετά από σέντρα του Αουγκούστο, που πέρασε άουτ.



Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η ΑΕΚ πήρε τα «ηνία» της αναμέτρησης.

Αρχικά, απείλησε με μακρινό σουτ του Αραούχο στο 20ο λεπτό, με την μπάλα να βρίσκει στην πλάτη του Λιβάι Γκαρσία και να αναγκάζει τον Κοτάρσκι σε μία εξαιρετική επέμβαση, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Όπως φάνηκε, αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή!



Στο 36ο λεπτό, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα πίεσε πολύ ψηλά, ο Ντάντας έχασε την μπάλα μετά από τάκλιν του Αραούχο. Ο Ελίασον έγινε αποδέκτης της και την «έσπασε» κατευθείαν στον Λιβάι Γκαρσία, που με έναν «κεραυνό» από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 1-0!



Δύο λεπτά αργότερα (38'), η «Ένωση» έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα «ασφαλείας», όταν ο Πινέδα πέρα όποιον βρήκε μπροστά του, «πάτησε» περιοχή, σούταρε, αλλά ο Κοτάρσκι του είπε «όχι», πραγματοποιώντας μία ασύλληπτη επέμβαση.



Η ΑΕΚ άγγιξε για ακόμα μία φορά το δεύτερο γκολ, στο 43ο λεπτό. Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε μία υπέροχη ατομική ενέργεια, «αδειάζοντας» δύο παίκτες, αλλά η επιλογή του να σουτάρει από πλάγια θέση, δεν του βγήκε, και το 1-0 παρέμεινε ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.



2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ κι τελικά το βρήκε, στο 60ο λεπτό.

Ο Ελίασον πέρασε τον Κουλιεράκη, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, που με σουτ εντός μικρής περιοχής, έκανε το 2-0, δίνοντας προβάδισμα «ασφαλείας» στην ομάδα του.



Από εκείνο το χρονικό σημείο, καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει λιγότερο μεν, δεδομένης και της κούρασης, ενώ ο ΠΑΟΚ κρατούσε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, δίχως να την μετατρέπει σε κάτι ουσιώδες.

Το 2-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, επιβεβαιώνοντας μία πολύ μεγάλη νίκη για την «Ένωση», που έδωσε τέλος σε μία αρνητική παράδοση 13 ματς, κόντρα στους Θεσσαλονικείς.


Ο MVP

Η αλήθεια είναι πως από πλευράς ΑΕΚ, δεν υστέρησε κανείς. Οι δύο ασίστ, όμως, του Νίκλας Ελίασον, τον καθιστούν ως τον πολυτιμότερο του ματς.

Η φάση του αγώνα

Η απόκρουση του Κοτάρσκι στο 38ο λεπτό, στο σουτ του Πινέδα. Ίσως πρόκειται για την πιο εντυπωσιάκη έως τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μοχαμάντι, Βίντα (89' Μήτογλου), Μουκουντί, Σιμάνσκι, Πινέδα (76' Γιόνσον), Ελίασον (83' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82' Μάνταλος), Αραούχο (90' Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ντάντας (66' Σβαμπ), Κούρτιτς (66' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Νάρεϊ (67' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (79' Κουαλιάτα), Ολιβέιρα

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0