Football Talk

Άρσεναλ - Νότιγχαμ Φόρεστ 5-0: Την σκόρπισε στους... πέντε ανέμους, επέστρεψε στη κορυφή, αλλά «έχασε» τον Σάκα!

Άρσεναλ - Νότιγχαμ Φόρεστ 5-0: Την σκόρπισε στους... πέντε ανέμους, επέστρεψε στη κορυφή, αλλά «έχασε» τον Σάκα!
Η Άρσεναλ επικράτησε 5-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ, έχοντας απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Ρις Νέλσον, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και μια ασίστ και επέστρεψε στην κορυφή της Premier League . Ωστόσο, ο Αρτέτα είδε τον Σάκα να αποχωρεί τραυματίας από την αναμέτρηση, κάτι που προκαλεί ανησυχία στην ομάδα.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» πήραν προβάδισμα στο σκορ από πολύ νωρίς με τον Μαρτινέλι, ενώ κατάφεραν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους να «κλειδώσουν» το τρίποντο και εν τέλει να φτάσουν στην επικράτηση με σκορ 5-0. Ωστόσο, η νίκη αποδείχθηκε «πύρρειος» για την ομάδα του Αρτέτα, καθώς ο Μπουκάγιο Σάκα αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού από το παιχνίδι.

Μόλις στο 5' ο Μαρτινέλι με μια άψογη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χέντερσον, μετά από σέντρα του Σάκα και το νερό μπήκε στο... αυλάκι για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, στο 25' ο Άγγλος εξτρέμ αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα, καθώς φάνηκε να πονάει μετά και τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα που δέχθηκε. Στη θέση του πέρασε ο Ρις Νέλσον, ο οποίος έμελλε να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή του αγώνα, στην πρώτη του συμμετοχή με την Άρσεναλ μετά τον Αύγουστο του 2021.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο νεαρός εξτρέμ κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά! Συγκεκριμένα, στο 49' κατάφερε με δεύτερη προσπάθεια να νικήσει τον Χέντερσον, μετά από εξαιρετική ανάπτυξη της Άρσεναλ, ενώ στο 52' συνεργάστηκε με τον Γκάμπριελ Ζεσούς και με προβολή από τη μικρή περιοχή έκανε το 3-0.

Στο 57' από σκόρερ έγινε... δημιουργός ο Νέλσον, αφού έστρωσε την μπάλα ωραία στον Πάρτεϊ εκτός περιοχής ώστε ο Γκανέζος να πιάσει ένα φανταστικό σουτ που κατέληξε στη γωνία της εστίας της Νότιγχαμ. Το «κερασάκι στην τούρτα» για την Άρσεναλ έβαλε ο Όντεγκααρντ στο 78' μετά από ωραία ατομική ενέργεια μέσα από στην περιοχή.

Έτσι, οι «κανονιέρηδες» επέστρεψαν και πάλι στην κορυφή της Premier League στο +2 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι μετά από 12 αγωνιστικές και την επόμενη εβδομάδα (6/11) φιλοξενούνται από την Τσέλσι στο γειτονικό ντέρμπι του Λονδίνου.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά (76' Τίρνεϊ), Γκάμπριελ, Τομιγιάσου (63' Βιέιρα), Πάρτεϊ, Τσάκα (75' Νκέτια), Όντεγκααρντ, Σάκα (27' Νέλσον), Μαρτινέλι (63' Σέντρικ), Ζεσούς.

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Χέντερσον, Οριέ, Κουκ, ΜακΚένα, Λόντι (64' Γουόραλ), Γιτς, Φρόιλερ, Κουγιατέ (81' Ο' Μπράιεν), Γκιμπς-Γουάιτ (56΄ Τζόνσον), Αβονίγι (64' Γουίλιαμς), Λίνγκαρντ (56' Ντένις)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0