Football Talk

Σον Κόνερι: Όταν ο Σερ Μπάσμπι πρότεινε στον Τζέιμς Μποντ να δοκιμαστεί στην Γιουνάιτεντ

Σον Κόνερι: Όταν ο Σερ Μπάσμπι πρότεινε στον Τζέιμς Μποντ να δοκιμαστεί στην Γιουνάιτεντ
 31/10/2020: Ο Σον Κόνερι φεύγει από την ζωή σε ηλικία 90 ετών, έχοντας αποτελέσει ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα πρόσωπα της «μεγάλης οθόνης». Πέραν του κινηματογράφου, ιδιαίτερη αγάπη είχε και για την «στρογγυλή θεά»... γεγονός που μαρτυρά μία ιστορία θαμμένη στα κιτάπια του σκωτσέζικου football!

Γράφει ο Αντώνης Νιανιάς

Ακόμη και να μην έχεις παρακολουθήσει κάποια από τις ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει, ακόμη και να μην σου έχει αποτυπωθεί η φυσιογνωμία του, το όνομα του Σον Κόνερι κάπου θα το έχεις ακούσει. Πρόκειται για τον «αυθεντικό» Τζέιμς Μποντ, τον άνθρωπο που πρωταγωνίστησε στις πρώτες πέντε παραγωγές του διάσημου μυστικού πράκτορα... γεγονός που εκτόξευσε την δημοφιλία του. 

bonf.jpg

Εννέα χρόνια πριν από τον ρόλο που στιγμάτισε την καριέρα του, περίοδος όπου πραγματοποιούσε τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική, καταπιανόταν παράλληλα με το ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν έκρυψε τα συναισθήματα του για την αγαπημένη του Ρέιντζερς (παρότι γεννημένος στο Εδιμβούργο), όπως και την συνήθεια του να αγωνίζεται στα γρασίδια της Σκωτίας.

Έτσι λοιπόν το μακρινό 1953, συμμετείχε σε φιλική αναμέτρηση ανάμεσα σε παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ηθοποιούς. Λέγεται μάλιστα πως ο 23χρονος (τότε) εκκολαπτόμενος αστέρας αγωνιζόταν στην θέση του δεξιού χαφ, διαθέτοντας επιβλητική κορμοστασιά ύψους 1,87 μ.. Φαίνεται λοιπόν πως στην εν λόγω αναμέτρηση κέρδισε τις εντυπώσεις, σε τέτοιο βαθμό, που έκανε τους ανθρώπους των «κόκκινων διαβόλων»  να ασχοληθούν με την περίπτωση του.

sen.jpg

Η εν λόγω ιστορία θέλει τον θρυλικό Ματ Μπάσμπι να του προτείνει δοκιμαστικά μιας εβδομάδας, με ημερήσια αμοιβή 25 δολαρίων! Κι όμως ο νεαρός τότε ηθοποιός αρνήθηκε! «Ήθελα πολύ να δεχτώ γιατί μου άρεσε το ποδόσφαιρο. Συνειδητοποίησα  όμως ότι ένας ποδοσφαιριστής κορυφαίας κατηγορίας θα μπορούσε να είναι στην επιφάνεια μέχρι την ηλικία των 30 ετών, και ήμουν ήδη 23. «Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός και αποδείχτηκε μια από τις πιο έξυπνες κινήσεις μου».

Κάπως έτσι ο εμβληματικός Σον Κόνερι αποφάσισε να ακολουθήσει το ένστικτο του και να απορρίψει την ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρο της «στρογγυλής θεάς». Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιλογή του τον δικαίωσε, αποφέροντας του εκατομμύρια, αλλά και σπουδαία υστεροφημία. Αναφορικά με το... «άλλο» του πάθος, αρκέστηκε στο να απολαμβάνει τους αγαπημένους του «Προτεστάντες», στο πανέμορφο Χάμπντεν Πάρκ της πατρίδας του.

sean.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0