Football Talk

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ντόρτμουντ 1-2: Έδωσε τέλος στο σερί ηττών εκτός έδρας και έπιασε τριάδα (video)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ντόρτμουντ 1-2: Έδωσε τέλος στο σερί ηττών εκτός έδρας και έπιασε τριάδα (video)

Με πρωταγωνιστή τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, η Ντόρτμουντ κατάφερε να αποδράσει από την έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τους τρεις βαθμούς (2-1) και να «σκαρφαλώσει» έτσι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έφτασαν στη νίκη με σκορ 2-1 επί της Άιντραχτ. Οι παίκτες της Ντόρτμουντ σκόραραν από μια φορά σε κάθε ημίχρονο και παρά το «σφυροκόπημα» που δέχθηκαν από την ομάδα της Φρανκφούρτης, κατόρθωσαν να μείνουν «όρθιοι» και να προσπεράσουν τους «αετούς» στη βαθμολογία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ομάδα της Βεστφαλίας. Στο 21΄ ο Μάλεν με μια ωραία σέντρα βρήκε τον αμαρκάριστο Μπράντ, ο οποίος αφού «στόπαρε» την μπάλα, εκτέλεσε για να την στείλει κάτω από τα πόδια του Τραπ. Ωστόσο, η Άιντραχτ αντέδρασε και έφτασε πολύ γρήγορα στην ισοφάριση. Πέντε λεπτά μετά το 1-0, ο Κόλο Μουανί μετά από ωραία ενέργεια, έστρωσε στον Καμάντα, ο οποίος με ένα διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής έφερε το σκορ σε ισορροπία (26'). Οι δύο ομάδες παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Με την επιστροφή τους όμως, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ βρήκε τρόπο να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Άιντραχτ και να δώσει εκ νέου προβάδισμα στη Ντόρτμουντ. Ο νεαρός Άγγλος πέτυχε το τρίτο του γκολ στη φετινή Bundesliga, ενώ βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί ματς. Συγκεκριμένα, στο 51' ο Μουκοκό ήταν αυτός που με μια έξοχη πάσα, έδωσε την ευκαιρία στον Μπέλιγχαμ να μπει στην περιοχή και αφού αποφύγει με εξαιρετική ντρίμπλα τον αντίπαλό του, να πλασάρει τον Τραπ για το 2-1.

Στη συνέχεια, η Άιντραχτ ήταν καταιγιστική και μέσα σε εφτά λεπτά δημιούργησε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά ο Κόμπελ είχε τις... απαντήσεις και έτσι η Ντόρτμουντ πανηγύρισε μια εκτός έδρας νίκη, μετά από τρεις σερί ήττες μακριά από τη Βεστφαλία!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0