Football Talk

Premier League: Πήρε εκδίκηση από τον Πότερ η Μπράιτον – Τεράστια ανατροπή από την Τότεναμ! (video)

Premier League: Πήρε εκδίκηση από τον Πότερ η Μπράιτον – Τεράστια ανατροπή από την Τότεναμ! (video)

Μία εκπληκτική Μπράιτον έκανε την εμφάνισή της απέναντι στην Τσέλσι του Γκρέιαμ Πότερ, με τους «γλάρους» να παίρνουν εκδίκηση από τον πρώην προπονητή τους, επικρατώντας με 4-1, στην 14η αγωνιστική της Premier League. Την ίδια ώρα, η Τότεναμ γύρισε από την… κόλαση απέναντι στη Μπόρνμουθ και με το τελικό 3-2, επέστρεψε στα τρίποντα μετά από τρεις αναμετρήσεις.

Πριν από την έναρξη της 14ης αγωνιστικής της Premier League, η Μπράιτον δεν είχε κερδίσει σε κανένα από τα πέντε ματς υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι και ο πρώην προπονητής της, Γκρέιαμ Πότερ, δεν είχε ηττηθεί στην Τσέλσι, στα πρώτα του 9 παιχνίδια.

Όλα αυτά όμως καταρρίφθηκαν στο Άμεξ, με τους «γλάρους» να επικρατούν με 4-1 και να υποχρεώνουν τον Πότερ, στην πρώτη του ήττα στο Λονδίνο. Πώς όμως φτάσαμε σε μία τόσο μεγάλη νίκη της Μπράιτον, η οποία δεν είχε προηγηθεί ποτέ απέναντι στους «μπλε»;

Ο Λεάντρο Τροσάρ άνοιξε το σκορ από κοντά στο 4ο λεπτό, μετά από δύο απίθανες επεμβάσεις του Τιάγκο Σίλβα πάνω στη γραμμή και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League, που σκοράρει και τα 5 πρώτα γκολ της ομάδας του, υπό τη νέα τεχνική της ηγεσία.

Ακολούθησε δεύτερο γκολ, με… αυτογκόλ του Λόφτους Τσικ στο 14’, ύστερα από κόρνερ του Μαρτς και από εκεί και πέρα, παρότι η Τσέλσι απείλησε δις με τον Γκάλαχερ, δεν κατάφερε να μειώσει άμεσα και να ξαναμπεί στο ματς.

Το αντίθετο έγινε μάλιστα, καθώς η Μπράιτον έκανε τρία τα γκολ της, και πάλι με αυτογκόλ, με τον Τσαλόμπα αυτή την φορά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Τσέλσι βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον Χάβερτς στο 48’, αλλά η αντίδρασή της περιορίστηκε σε αυτό, με το τελικό 4-1 να διαμορφώνεται από τον Γκρος και να σηματοδοτεί την πρώτη νίκη της Μπράιτον μετά από 10 ματς απέναντι στους Λονδρέζους.

Τεράστια νίκη, αναλογικά με το πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση, πανηγύρισε η Τότεναμ απέναντι στη Μπόρνμουθ, στην 14η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 στο 50’, να μην το παρατά και να κερδίζει στις καθυστερήσεις. Εκτέλεσε 18 κόρνερ, ισοφάρισε από στατική φάση και πήρε το τρίποντο στο… 19ο, με τα «κεράσια» «λυγίζουν» στο φινάλε.

Το σκορ άνοιξε ο Μουρ στο 22’, με ασίστ του Ταβερνιέρ, ενώ το 2-0 έγινε στο 50’, με τον ίδιο παίκτη να σκοράρει, ύστερα από ωραία πάσα του Σμιθ, ρίχνοντας στα «σχοινιά» την Τότεναμ.

 

Παρόλα αυτά, η φιλοξενούμενη κατάφερε να μειώσει με τον Σεσενιόν στο 57’, για να έρθει ο Ντέιβις και να ισοφαρίσει στο 74’, ύστερα από τραγική έξοδο του Τράβερς, με τον Μπεντανκούρ να σκοράρει στις καθυστερήσεις και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος, η Νιούκαστλ πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα, με 4-0. «Χρυσός» σκόρερ ο Κάλουμ Γουίλσον, που ξεκίνησε και πάλι βασικός έναντι του τραυματία Ίσακ, με τον Άγγλο να σκοράρει με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και την ομάδα του να βρίσκεται στην 3η θέση, «κλειδώνοντας» τη νίκη στο 56’.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Αλμιρόν στο 67’, με τον Έντι Χάου να συνεχίζει με μόλις μία ήττα έπειτα από 13 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την Κρίσταλ Πάλας, αυτή πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην σεζόν, δίχως ανατροπή, με 1-0 απέναντι στη Σαουθάμπτον, ενώ Μπρέντφορντ και Γουλβς έμειναν στο 1-1, το οποίο διαμορφώθηκε σε έξι λεπτά, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής της Premier League:

Σάββατο 29/10

Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (49’ Ντε Μπρόινε)

Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον 1-0 (38’ Έντουαρντ)

Μπόρνμουθ – Τότεναμ 2-2 (22’ 50’ Μουρ – 57’ Σεσενιόν, 73’ Ντέιβις)

Μπράιτον – Τσέλσι 3-1 (4’ Τροσάρ, 14’ Λόφτους Τσικ αυτ., 42’ Τσαλόμπα – 48’ Χάβερτς)

Μπρέντφορντ – Γουλβς 1-1 (50’ Μι – 52’ Νέβες)

Νιούκαστλ – Άστον Βίλα 4-0 (45’ 56’ Γουίλσον, 59’ Ζοέλιντον, 67’ Αλμιρόν)

Φούλαμ – Έβερτον (19:30)

Λίβερπουλ – Λιντς (21:45)

Κυριακή 30/10

Άρσεναλ – Νότιγχαμ Φόρεστ (16:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ (18:15)


Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο 05/11

Λιντς – Μπόρνμουθ (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ (17:00)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπρέντφορντ (17:00)

Γουλβς – Μπράιτον (17:00)

Έβερτον – Λέστερ (19:30)

Κυριακή 06/11

Τσέλσι – Άρσεναλ (14:00)

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)

Σαουθάμπτον – Νιούκαστλ (16:00)

Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας (16:00)

Τότεναμ – Λίβερπουλ (18:30)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0