Football Talk

Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-1: Γεμάτο φάσεις ματς χωρίς νικητή, αλλά... χαμένους τους Νικαιώτες! (video)

Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-1: Γεμάτο φάσεις ματς χωρίς νικητή, αλλά... χαμένους τους Νικαιώτες! (video)
Ούτε τώρα ήρθε η πρώτη νίκη του Ιωνικού στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Νίκαιας «κόλλησε» στο 1-1 με τον Παναιτωλικό, σε ένα ματς που είχε αρκετές φάσεις, δοκάρια και αγωνία μέχρι το φινάλε!

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η πρώτη αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε Ιωνικό και Παναιτωλικό. Ένα παιχνίδι γεμάτο φάσεις, αγωνία και ένταση ως το φινάλε του, με τους γηπεδούχους όμως να μην καταφέρνουν ούτε τώρα να πετύχουν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα και έτσι παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις δύο βαθμούς.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Αγρινίου ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά σε ένα νικητήριο γκολ, έχοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, χωρίς όμως να καταφέρει να τις αξιοποιήσει. Έτσι, το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου παρέμεινε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη και χάνει αρκετό έδαφος για τη μάχη της εισόδου στα πλέι-οφ.

1ο ημίχρονο

Αρκετές φάσεις και τρομερό ρυθμό είχε το πρώτο μέρος στη Νίκαια. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που πίεσε στα πρώτα λεπτά για ένα γρήγορο γκολ, αλλά αυτός που το πέτυχε ήταν ο Ιωνικός. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Άοσμαν με μια ωραία μονοκόμματη μπαλιά, έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μάντζη, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Στεργιάκη για να σημειώσει το πρώτο γκολ του αγώνα.


Η εξέλιξη αυτή έδωσε μια ωραία τροπή στην αναμέρηση, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν για την ισοφάριση και τους Νικαιώτες να βρίσκουν κενούς χώρους στο χορτάρι. Ο Σάκιτς στο 10' είχε μια καλή στιγμή για να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Κολοβός στο 16’ έφτασε πολύ κοντά στο 1-1, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ, ενώ στο 19’ ο Μόρσεϊ «τέσταρε» την ετοιμότητα του Χουτεσιώτη, ο οποίος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια την μπάλα.

Εν τέλει η πίεση του Παναιτωλικού απέδωσε καρπούς στο 28’, όταν ο Μύγας βρήκε με το χέρι την μπάλα μέσα στην περιοχή και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νίκος Καρέλης που σημείωσε το έβδομο τέρμα του φέτος στο πρωτάθλημα για να φέρει σε ισορροπία το σκορ.


Στη συνέχεια του πρώτου μέρους ο Ιωνικός προσπάθησε να πάρει ξανά «κεφάλι» στο σκορ, αλλά οι προσπάθειες των παικτών του ήταν άστοχες.

2ο ημίχρονο

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι δύο ομάδες ήταν πιο επιφυλακτικές και η πρώτη καλή στιγμή άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα, στο 59’ ο Παναιτωλικός στη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι είχε δοκάρι, με το δυνατό σουτ του Ντουάρτε να τραντάζει την οριζόντια δοκό της εστίας του Χουτεσιώτη. Αμέσως μετά (61’), ήρθε ακόμα μια φάση για τους φιλοξενούμενους, με τον γκολκίπερ του Ιωνικού να κάνει σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Καρέλη.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε όσο πλησίαζε η συμπλήρωση των 90 λεπτών, με τη κούραση των παικτών να είναι εμφανής. Στο 79’ ο Ιωνικός έφτασε κοντά στο γκολ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Στεργιάκη. Ο Λοβέρα με τακουνάκι βρήκε τον Τσιγκρίνσι, ο οποίος έστρωσε για τον Σεμπά, αλλά του σουτ του Βραζιλιάνου από τη μικρή περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η αγώνια ήταν στο κατακόρυφο ως το σφύριγμα της λήξης, με τον Παναιτωλικό να σπαταλά ανεπανάληπτη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να κλέψει τη νίκη. Ο Σενγκέλια στο 90+2' έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πάτησε περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

MVP

 Ο Φεντερίκο Ντουάρτε της ομάδας του Αγρινίου ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για τις προσπάθειές του, ενώ λίγο έλειψε να σκοράρει, όμως τον σταμάτησε το δοκάρι...

Η φάση του αγώνα

Οι χαμένες ευκαιρίες του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος. Τόσο το δοκάρι του Ντουάρτε, όσο και το πλασέ του Σενγκέλια που πέρασε άουτ, θα μπορούσαν να χαρίσουν τη νίκη στα «καναρίνια».


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Δ. Σπανός):Χουτεσιώτης, Σόουζα (46' Κάνιας), Τσιγκρίνσκι, Μύγας (86' Αντούνες), Σάκιτς, Ρομαό, Λοβέρα, Φαντιγκά, Άοσμαν (55' Μεντόσα), Ελευθερίαδης (56' Σεμπά), Μάντζης.

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν, Μάρτενσον (76' Φλόρες), Κολοβός (83' Νταγκό), Μόρσεϊ (89' Σενγκέλια), Ντουάρτε, Καρέλης (89' Πέδρο).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0