Football Talk

Bundesliga: Βαυαρικό πάρτι στο Μόναχο - Μεγάλες νίκες για Βόλφσμπουργκ και Λειψία

Bundesliga: Βαυαρικό πάρτι στο Μόναχο - Μεγάλες νίκες για Βόλφσμπουργκ και Λειψία
Μπάγερν και Βόλφσμπουργκ θριάμβευσαν κόντρα σε Μάιντς και Μπόχουμ αντίστοιχα. Μεγάλη νίκη της Λειψίας με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν, που την βάζει ξανά σε τροχιά Ευρώπης, ενώ το τρίποντο πέτυχε και η Στουτγκάρδη με γκολ στο 92' απέναντι στην Άουγκσμπουργκ.

Η Μπάγερν Μονάχου, ερχόμενη με φόρα από τη Βαρκελώνη και τον θρίαμβο στο «Καμπ Νου», πέτυχε μία χορταστική νίκη απέναντι στην Μάιντς με 6-2.

Οι Βαυαροί καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας δύο γκολ με τους Γερμανούς Γκνάμπρι (5’) και Μουσιάλα (28’) πριν την ολοκλήρωση του ημιώρου. Στο 43’ ο Μανέ αστόχησε σε πέναλτι αλλά πήρε ο ίδιος το ριμπάουντ και έγραψε το 3-0. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου η Μάιντς μείωσε με τον Βίντμερ, δύο λεπτά αφότου έχασε πέναλτι.

Πολλά γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γκορέτσκα να κάνει την αρχή με κεφαλιά από όμορφη σέντρα του Σαντιό Μανέ στο 58’. Στον χορό των γκολ μπήκαν για τους Βαυαρούς και ο Τελ με τον Τσουπό-Μότινγκ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της πρωτοπόρου πλέον Μπάγερν.

Στο «Βολκσβάγκεν Αρένα» η Βόλφσμπουργκ νίκησε εμφατικά την Μπόχουμ με 4-0 και διεύρυνε το αήττητο σερί της στους 6 αγώνες, το οποίο την έχει απομακρύνει σημαντικά από την ζώνη του υποβιβασμού.

Οι «λύκοι» έβαλαν από το πρώτο ημίχρονο γερά θεμέλια για την νίκη με γκολ των Ενμετσά και Μπακού(27’ και 35’). Στο δεύτερο μέρος πέτυχαν ακόμη δύο γκολ με τον Ενμετσά να ξανασκοράρει και τον Βιντ να βάζει στο 80’ το κερασάκι στην τούρτα.

Η Βόλφσμπουργκ βρίσκεται πλέον στο -5 από τις ευρωπαϊκές θέσεις και στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου ξαναμπήκε η Μπόχουμ.

 

 

Η Λειψία πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στην Λεβερκούζεν, μπαίνοτας ξανά στην 6άδα και στέλνοντας τις «ασπιρίνες» ξανά στην κόκκινη ζώνη.

 Οι «ταύροι» άνοιξαν το σκορ στο 32’ με κεφαλιά του σεληνιασμένου Ενκουνκού, έπειτα από σέντρα-ξυράφι του Σομποσλάι.

Στο 83ο λεπτό σφράγισαν το τρίποντο απέναντι στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο με τον Τίμο Βέρνερ να σκοράρει για τρίτο σερί παιχνίδι.

Στην Στουτγκάρδη, η τοπική ομάδα φιλοξένησε την Άουγκσμπουργκ, η οποία αιφνιδίασε παίρνοντας το προβάδισμα στο 5’ με τον Νίντερλέχνερ για να έρθει η απάντηση του Γκιρασί 10 λεπτά αργότερα για το 1-1.

Η ομάδα του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, ο οποίος απουσίαζε σήμερα, πήρε την πολύτιμη νίκη στην μάχη για την σωτηρία με γκολ του Αντόν στις καθυστερήσεις.

Tο πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

 

Παρασκευή 28/10

Βέρντερ Βρέμης – Χέρτα Βερολίνου 1-0

Σάββατο 29/10

Λειψία – Λεβερκούζεν  2-0

Μπάγερν Μονάχου – Μάιντς  6-2

Στουτγκάρδη – Άουγκσμπουργκ  2-1

Βόλφσμπουργκ – Μπόχουμ  4-0

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 30/10

Ουνιόν Βερολίνου – Γκλάντμπαχ (16:30)

Σάλκε – Φράιμπουργκ (18:30)

Κολωνία – Χόφενχαϊμ (20:30)


To πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

 

Παρασκευή 4/11

Γκλάντμπαχ – Στουτγκάρδη (21:30)

Σάββατο 5/11

Ντόρτμουντ – Μπόχουμ (16:30)

Χόφενχαϊμ – Λειψία (16:30)

Άουγκσμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)

Μάιντς – Βόλφσμπουργκ (16:30)

Χέρτα Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου (16:30)

Βέρντερ Βρέμης – Σάλκε (19:30)

Κυριακή 6/11

 Λεβερκούζεν – Ουνιόν Βερολίνου (16:30)

Φράιμπουργκ – Κολωνία (20:30)


Δημήτρης Γέροντας


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0