Football Talk

Έρικ Τσούπο-Μότινγκ: Η «φυγή» Λεβαντόφσκι και η επιλογή Μανέ του… άνοιξε το δρόμο και αυτός προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή «ρεζέρβα»! (video)

Έρικ Τσούπο-Μότινγκ: Η «φυγή» Λεβαντόφσκι και η επιλογή Μανέ του… άνοιξε το δρόμο και αυτός προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή «ρεζέρβα»! (video)

Η αποχώρηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και η έλευση του Σαντιό Μανέ που δεν είναι καθαρόαιμος σέντερ-φορ, έδωσε χρόνο και περισσότερες συμμετοχές στον Έρικ Τσούπο-Μότινγκ και αυτός ανταποδίδει με γκολ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Γιούλιαν Νάγκλεσμαν.

Αντικαταστάτης του Πολωνού, ο Σαντιό Μανέ. Ένας επίσης σπουδαίος παίκτης, με τεράστια συνεισφορά στην «διαστημική» Λίβερπουλ των τελευταίων ετών αλλά χωρίς να είναι ο κλασικός σέντερ-φορ του «κουτιού», δηλαδή με τα χαρακτηριστικά του Λεβαντόφσκι. Έτσι, μαζί με τον Σενεγαλέζο περιφερειακό επιθετικό, ο Έρικ Τσούπο-Μότινγκ στην τρίτη του σεζόν με την ομάδα του Μονάχου, θα συνέθετε την δυάδα των παικτών στη γραμμή κρούσης των Βαυαρών.

Οι ευκαιρίες του Γιούλιαν Νάγκλεσμαν στον Καμερουνέζο δεν άργησαν να έρθουν, αφού οι τραυματισμοί και οι απουσίες από τα «πρωτοκλασάτα» ονόματα συνέβησαν με το… καλημέρα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Στα πρώτα παιχνίδια ο 33χρονος έδειχνε λίγο επηρεασμένος από την απραξία του τελευταίου χρονικού διαστήματος αλλά η συνέχεια αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Ο Τσούπο-Μότινγκ «άνοιξε» λογαριασμό στην 3η αγωνιστική του Champions League απέναντι στην Βικτώρια Πλζέν όπου είχε περάσει ως αλλαγή 13 λεπτά νωρίτερα και η συνέχεια από τότε, είναι «τρομακτική». Στο ντέρμπι με την Φράιμπουργκ για την 10η αγωνιστική πήρε φανέλα βασικού και ανταπέδωσε με γκολ και ασίστ, συμβάλλοντας τα δέοντα για το τελικό 5-0.

 

Επιπλέον, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ για την 2η φάση του Κυπέλλου Γερμανίας, με δύο γκολ και μια ασίστ, βγαίνοντας… μπροστά στα δύσκολα. Αρχικά, σκοράροντας το γκολ της ισοφάρισης, σερβίροντας το τέρμα της ανατροπής και πετυχαίνοντας το 3-1, απλοποιώντας τα δεδομένα για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκλεσμαν.

Επίσης, πέτυχε ακόμα ένα γκολ για το πρωτάθλημα, ενώ εξαιρετικός ήταν και στο Camp Nou προσθέτοντας το όνομα του στους σκόρερ του 3-0 των Βαυαρών επί των Ισπανών, με τον Καμερουνέζο να γίνεται αποδέκτης θετικών σχολίων από τον απαιτητικό περίγυρο της Μπάγερν Μονάχου, φτάνοντας τα έξι γκολ και τις δύο ασίστ στα πρώτα 10 παιχνίδια.

 

Δεδομένα, η Γερμανική ομάδα δεν μπορεί να στηριχθεί μονάχα στον Τσούπο-Μότινγκ για την κορυφή της επίθεσης, αφού οι συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις επιβαρύνουν την απόδοση έναν αθλητή που βρίσκεται στα 33 έτη. Όμως, η αγωνιστική εικόνα του Καμερουνέζου έως τώρα, δείχνει ότι δεν αποτελεί μια ακόμα «ρεζέρβα» στο ρόστερ, βοηθώντας στην επίτευξη των στόχων εντός και εκτός συνόρων.

Χρήστος Λόης 

www.bnsports.gr
  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0