Football Talk

Ο Παναθηναϊκός ζει ιστορικές μέρες, αλλά πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται…

Ο Παναθηναϊκός ζει ιστορικές μέρες, αλλά πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται…
Το ιστορικό 9/9 του Ρότσα που… έπιασε ο Γιοβάνοβιτς και τα «ναι, αλλά...» που κόβονται από τον Παναθηναϊκό!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Με το ξεκίνημά του στο 9/9 ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία του. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί τη σεζόν 1994/95, όταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα με την ομάδα του είχε κατακτήσει το νταμπλ της εν λόγω χρονιάς. 28 χρόνια πέρασαν όμως, για να βρει ο Παναθηναϊκός 9 συνεχόμενες νικηφόρες αναμετρήσεις την ίδια χρονιά.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την περσινή σεζόν έδειξε πως… δεν αστειεύεται και έχει επακριβώς την αντίληψη του που βρίσκεται και τι δουλειά χρειάζεται να κάνει για να επανέλθει ο Παναθηναϊκός εκεί που του αρμόζει. Προς θεού, κανείς δεν λέει πως έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο, εξάλλου ο Παναθηναϊκός δεν έχει «ταβάνι» και αν κάποιος θέλει να του βάλει, εκείνος θα το… τρυπήσει.

Οι εννιά αυτές διαδοχικές νίκες, δεν είναι καθόλου εύκολο να πραγματοποιηθούν. Αυτό το αποδεικνύει μάλιστα το γεγονός πως κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί μόλις δύο φορές. Μια την χρονιά του Ρότσα (1994/95) και ακόμη μία από την ομάδα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2015/16, όταν τότε οι «ερυθρόλευκοι»… έσπασαν κάθε ρεκόρ, κάνοντας 17 συνεχόμενες νίκες στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η ομάδα μέσα σε… κακοδαιμονίες, ανταπεξέρχεται και έχει αποκτήσει μέταλλο. Μπορεί να μην παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά μαθαίνει να κρατάει το μηδέν στην άμυνα, παίζοντας επίθεση! Πάνω από όλα όμως, ο Παναθηναϊκός έχει γίνει και πάλι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Σε αυτό έχει συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από την εξίσωση προφανώς, δεν θα μπορούσε να λείπει ο κόσμος. Τι να πει κανείς για τους χιλιάδες… τρελούς, οι οποίοι ζουν και αναπνέουν για την Κυριακή που θα δουν και πάλι την ομάδα τους να αγωνίζεται. Στο δικό τους κομμάτι λοιπόν και οι φίλαθλοι παίρνουν άριστα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντήσει σε καμία πρόκληση, γεμίζουν τη Λεωφόρο και ακολουθούν την ομάδα όπου τους δίνεται η δυνατότητα.

Αρχικά, για το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν κόντρα στον ΟΦΗ, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να βρεθεί ο «πράσινος λαός» στο Ηράκλειο, αλλά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό. Παρόλα αυτά, εκτός του γηπέδου η Κρήτη… πρασίνισε. Για ευνόητους λόγους, στην Τούμπα δεν γινόταν κάτι αντίστοιχο. Στη Λαμία όμως, σχεδόν 1500-2000 φίλοι της ομάδας ταξίδεψαν μέχρι τη Φθιώτιδα για χάρη του Παναθηναϊκού και στήριξαν την ομάδα.

Σειρά τώρα παίρνει ο Βόλος, εκεί όπου ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα κάνει πραγματική απόβαση, αφήνοντας άλαλους τους πάντες. Επειδή μερικοί λένε «ναι, αλλά η Λεωφόρος χωράει μόνο 16.000», νομίζω πως οι συγκεκριμένοι πήραν τις απαντήσεις τους. Μιλάμε για μια ιστορική φίλαθλη εκδρομή. Θα είναι ένα εκτός έδρας ματς, στο οποίο ο Παναθηναϊκός όμως θα παίζει στην... έδρα του. Τέτοιο «συλλογικό κίνημα» έχουμε να δούμε πάμπολλα χρόνια, ενώ εγώ ως μικρότερος ηλικιακά δεν έχω καμία παρόμοια ανάμνηση!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0