Football Talk

Ολυμπιακός χωρίς ευρωπαϊκά νοκ-άουτ, όπως τη σεζόν 2017/18 και στο «βάθος» ΑΕΚ! (video)

Ολυμπιακός χωρίς ευρωπαϊκά νοκ-άουτ, όπως τη σεζόν 2017/18 και στο «βάθος» ΑΕΚ! (video)
Η τελευταία σεζόν του Ολυμπιακού χωρίς νοκ-άουτ στην Ευρώπη, είχε περισσότερες από είκοσι καλοκαιρινές μεταγραφές, αλλαγή προπονητή τον Σεπτέμβρη και στο τέλος της, πρωταθλήτρια την ΑΕΚ!
Σχετικά Άρθρα
Ευρώπη «τέλος» για τον Ολυμπιακό φετινή σεζόν 2022/23. Η κακή συνήθεια των εις βάρος του γκολ στις καθυστερήσεις «χτύπησε» και στην αναναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ, στερώντας από τους Πειραιώτες το δικαίωμα να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους στην τελευταία αγωνιστική, εντός έδρας, κόντρα στη Ναντ.

Κάπως έτσι, για τρίτη φορά από το 2010 έως σήμερα, δεν θα αγωνιστούν σε ευρωπαϊκά ματς μετά τα... Χριστούγεννα, σε νοκ-άουτ φάση.

Η πρώτη εντοπίζεται στη σεζόν 2010/11, όταν ο Ολυμπιακός έμεινε νωρίς εκτός Ευρώπης, από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε τον Αύγουστο, όμως, μετά τους Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και Έβαλντ Λίνεν, ξαναέφερε τον σύλλογο στις σωστές αγωνιστικές ράγες και το πρωτάθλημα δεν χάθηκε.

Στη σεζόν 2017/18, όμως, στην πιο πρόσφατη περίπτωση, τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά και η αλήθεια είναι πως τα κοινά στοιχεία με τη φετινή, ξεχειλίζουν!



Ο Ολυμπιακός είχε προχωρήσει εκείνο το καλοκαίρι σε περίπου 20 μεταγραφές, οι περισσότερες από τις οποίες, προορίζονταν για το αρχικό του σχήμα. Εν τέλει, νωρίς στη σεζόν αναγκάστηκε να αλλάξει τον σχεδιασμό του.

Ο τότε προπονητής του, Μπέσνικ Χάσι, απομακρύνθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου. Ο Κάρλος Κορμπεράν; Στις 18 Σεπτεμβρίου!

Παράλληλα, αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να κερδίσει τη Ναντ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, θα «ισοφαρίσει» το αρνητικό ρεκόρ εκείνης της σεζόν, όταν αποχώρησε από τον όμιλό του στο Champions League, κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, χωρίς νίκη.



Ο Τάκης Λεμονής διόρθωσε την κατάσταση, αρχικά, ενώ ο Όσκαρ Γκαρθία θεωρώθηκε ως ο κατάλληλος για να αναλάβει τα «ηνία» του συλλόγου στα μισά της σεζόν. Η «παρτίδα» δεν σώθηκε, ωστόσο.

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό να «κλείνει» τη σεζόν στο -13 από την κορυφή.

Άραγε, η αγωνιστική περίοδος 2017/18 θα παίξει σε... επανάληψη, με τον τίτλο να καταλήγει σε κάποια ομάδα εκ των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού ή ΠΑΟΚ, ή το σύνολο του Μίτσελ, ετοιμάζει αντεπίθεση;

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0