Football Talk

Νοκ-άουτ χωρίς... Ελλάδα μετά τη σεζόν 2005-2006!

Νοκ-άουτ χωρίς... Ελλάδα μετά τη σεζόν 2005-2006!
Μία πολύ άσχημη ευρωπαϊκή χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη χώρα μας να μένει χωρίς ομάδα στα νοκ-αουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2005-2006
Σχετικά Άρθρα
Πρόωρα ολοκληρώνεται το φετινό ταξίδι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που κατάφερε να περάσει σε ομίλους διοργάνωσης για τη σεζόν 2022-2023 (Europa League) χωρίς όμως να καταφέρει να τερματίσει σε μία από τις πρώτες τρεις θέσεις.

Η ισοπαλία του με τη Φράιμπουργκ στο 93', αλλά και το γκολ της Ναντ επί της Κάραμπαχ στο 94', αφήνουν τους «ερυθρόλευκους» τελευταίους στον όμιλο μία αγωνιστική πριν το φινάλε. 

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά, μετά τη σεζόν 2005-2006, που δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση σε νοκ-αουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μία ουσιαστικά «μαύρη σελίδα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη χώρα μας να πέφτει όλο και περισσότερο στη βαθμολογία της UEFA.

Τη σεζόν 2005-2006 ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συμμετείχαν στο κύπελλο UEFA, ενώ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο Champions League, όμως καμία από τις ομάδες μας δεν κατάφερε να προχωρήσει και το νέο έτος σε κάποια διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός ήταν στον όμιλο του Champions League με Βέρντερ Βρέμης, Ουντινέζε και Μπαρτσελόνα. Βγήκε τέταρτος με τέσσερις βαθμούς (νίκη εντός με Βέρντερ 2-1 και ισοπαλία εντός με Μπαρτσελόνα 0-0).

Ο Ολυμπιακός ήταν στον όμιλο του Champions League με Λυών, Ρόζενμποργκ και Ρεάλ Μαδρίτης. Τερμάτισε τέταρτος με τέσσερις βαθμούς, έχοντας μία εντός έδρας νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 και μία ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Ρόζενμποργκ.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στους ομίλους του UEFA κόντρα σε Ραπίντ Βουκουρεστίου, Σαχτάρ, Στουτγκάρδη και Ρεν. Κατέφερε να μαζέψει τρεις βαθμούς, νικώντας τη Ρεν στην «Τούμπα» με 5-1.

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του UEFA από τη Ζενίτ, καθώς ήρθε ισόπαλη 0-0 εκτός έδρας και έχασε εντός με 1-0 στην παράταση. 

Παναγιώτης Ραμαντάνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0