Football Talk

Τάμι Έιμπραχαμ: Μόλις ο έκτος παίκτης στην ιστορία της Ρόμα με 10 γκολ στην Ευρώπη μετά το 2000!

Τάμι Έιμπραχαμ: Μόλις ο έκτος παίκτης στην ιστορία της Ρόμα με 10 γκολ στην Ευρώπη μετά το 2000!

Ο Τάμι Έιμπραχαμ σκόραρε για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Ρόμα στον αγώνα κόντρα στην Ελσίνκι. Ο Άγγλος στράικερ κατάφερε με αυτό το γκολ να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών των Ρωμαίων, καθώς πλέον είναι ο έκτος στην ιστορία της με τουλάχιστον 10 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από το 2000!

Μπορεί να έχει ξεκινήσει μουδιασμένα την σεζόν ωστόσο ο Τάμι Έιμπραχαμ με το μόλις δεύτερο γκολ του την φετινή σεζόν έγραψε ιστορία με την φανέλα της Ρόμα! Ο Άγγλος στράικερ σκόραρε στην εκτός έδρας αναμέτρηση των Ρωμαίων με την Ελσίνκι και έφτασε τα 10 ευρωπαϊκά γκολ με τους «τζιαλορόσι». Το επίτευγμά του αυτομάτως τον κατατάσσει πλέον ως τον έκτο παίκτη στην ιστορία της ιταλικής ομάδας που έχει σκοράρει τουλάχιστον 10 γκολ με την φανέλα της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Άγγλος έτσι μπαίνει σε ένα αρκετά κλειστό κλαμπ παικτών, συνυπάρχοντας πλέον με τους Έντιν Τζέκο, Φραντσέσκο Τότι, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, Μίκρο Βούτσινιτς  και Αντόνιο Κασάνο.

Ο Βόσνιος επιθετικός έγραψε την δική του ιστορία στη Ρόμα με την παρουσία του στο Ολίμπικο. Συνολικά αγωνίστηκε 260 φορές με τους «τζιαλορόσι», σκοράροντας 119 γκολ! Από αυτά, τα 32 ο Τζέκο τα πέτυχε στην Ευρώπη, σε UEFA Champions League και Europa League. Αποτελεί τον πρώτο σκόρερ των Ρωμαίων στην Ευρώπη μετά το 2000.


Η πλέον εμβληματική φιγούρα του συλλόγου και μία από τις μεγαλύτερες του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο Φραντσέσκο Τότι αγωνίστηκε στην Ευρώπη με την φανέλα της Ρόμα συνολικά 103 φορές και ύστερα από το 2000, είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 22 τέρματα.


Ακόμα ένας πολύ σημαντικός παίκτης που τίμησε τον σύλλογο της Ρώμης ήταν ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Συνολικά, 616 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 63 γκολ και… πολύ πάθος για την ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ο Ντε Ρόσι πανηγύρισε συνολικά 11 γκολ στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Ρωμαίους και είναι ο τρίτος της λίστας.

Στην τέταρτη θέση των ευρωπαϊκών σκόρερ της Ρόμα μετά το 2000 συναντάμε τρεις πλέον παίκτες με την προσθήκη του Έιμπραχαμ. Ο Μαυροβούνιος Μίκρο Βούτσινιτς και ο μεγάλος Ιταλός σκόρερ Αντόνιο Κασάνο κατάφεραν να πετύχουν από 10 γκολ έκαστος στα Κύπελλα Ευρώπης με τους «τζιαλορόσι». Ο Έιμπραχαμ ισοφάρισε το ρεκόρ τους και πλέον έχει όλα τα φόντα για να τους ξεπεράσει και να ανέβει ακόμα πιο ψηλά. Βεβαίως για να φτάσει τους Τότι και Τζέκο έχει ακόμα μέλλον αλλά η τρίτη θέση είναι πλέον στο χέρι του. Όπως και αν έχει όμως, ο Άγγλος έχει γράψει ήδη ιστορία.

Σχέδιο_χωρίς_τίτλο_4.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0