Football Talk

Ολυμπιακός: Η «πληγή» των τελευταίων λεπτών στην Ευρώπη! (video)

Ολυμπιακός: Η «πληγή» των τελευταίων λεπτών στην Ευρώπη! (video)

Απίστευτό κι’ όμως Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» το βράδυ της Πέμπτης στη Γερμανία δέχτηκαν πέμπτο γκολ σε… νεκρό χρόνο στις 11 συνολικά αναμετρήσεις που έχουν δώσει φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θέλετε να το πείτε ατυχία, μήπως προτιμάτε «κατάρα» ή ίσως φταίει η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης; Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός δέχτηκε στο Europa-Park Stadion το βράδυ της Πέμπτης (27/10) γκολ ξανά στα… χασομέρια, για πέμπτη φορά στους 11 φετινούς του αγώνες εκτός των τειχών, δηλαδή σχεδόν ένα κάθε δύο ματς. Φαινόμενο που εξελίχθηκε και σε πληγή αφού εν πολλοίς έπαιξε το ρόλο του στον αποκλεισμό του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πριν καν μπει ο Νοέμβρης.

«Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση» λένε και στο Πειραιώτικο στρατόπεδο οφείλουν να το αντιμετωπίσουν σαν παθογένεια αν θέλουν να βρουν τη λύση στο πρόβλημα. Έφταιγαν αποκλειστικά τα γκολ στις καθυστερήσεις που ο Ολυμπιακός απέτυχε στην Ευρώπη; Η απάντηση είναι σίγουρα πως όχι. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί πως έπαιξαν το ρόλο τους. Το BN Sports συγκεντρώνει τις φορές που η «ερυθρόλευκη» εστία παραβιάστηκε στον έξτρα χρόνο.

Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1

Η… αρχή του κακού έγινε με το καλημέρα στη Χάιφα. Από αυτές τις διπλές αναμετρήσεις, λίγοι θυμούνται το ματς στο Ισραήλ αλλά αν ο Αζίζα με εκείνο το απίθανο γκολ στο 94’ δεν είχε φέρει την υπόθεση-πρόκριση στα ίσια, ποια θα ήταν η κατάληξη του ζευγαριού; Πιθανότατα τίποτα δεν θα άλλαζε αλλά δεν θα μάθουμε και ποτέ.

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2 (3-4 πεν.)

Ο διασυρμός από τη Μακάμπι οδήγησε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση και τους γνώριμους Σλοβάκους. Και παρότι δεν πήρε στο Φάληρο προβάδισμα έναντι της αντιπάλου του (1-1), κρατούσε την… τύχη στα χέρια του μέχρι το φινάλε στη Μπρατισλάβα με το γκολ του Ζινκερνάγκελ. Ο Σάπονιτς όμως στο «καταραμένο» 90+4 έδωσε ελπίδα στη Σλόβαν, την οποία έσβησε βέβαια αργότερα ο Βάτσλικ.

Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού 1-1

Αφού λοιπόν οι Πειραιώτες πήραν το «θρίλερ», πέρασαν στα playoffs του Europa League εκεί που τους περίμενε ο Απόλλων Λεμεσού. Το 1-1 στην Κύπρο άφηνε τα πάντα… ανοιχτά. Ο Μασούρας όμως δεν ήθελε να βάλει την ευρωπαϊκή ύπαρξη του Ολυμπιακού σε μπελάδες και πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά παιχνιδιού στο φαληρικό στάδιο, έβαλε τους Πειραιώτες σε θέση οδηγού. Το εύθραυστο όμως 1-0 παρέμεινε μέχρι το 89:23, όταν ο Πίττας από κοντά έστειλε τις δύο ομάδες στο έξτρα τριαντάλεπτο, εκεί όπου τελικά οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν εκ νέου στα πέναλτι.

Ναντ – Ολυμπιακός 2-1

Πρεμιέρα ομίλων Europa League στη Γαλλία και παρόλο που η ομάδα του Κορμπεράν δεν έπιασε υψηλή απόδοση, ήταν «αγκαλιά» με τον… χρυσό όπως αποδείχθηκε πλέον βαθμό. Ο Γκεσάν όμως είχε άλλα πλάνα και με κεφαλιά στο 90+3 χάρισε τη νίκη στα «καναρίνια» με 2-1.

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 1-1

Μέχρι που φτάσαμε στο βράδυ της Πέμπτης (27/10) και το πιο επίπονο, σε συνδυασμό με τη νίκη της Ναντ επί της Καραμπάγκ, φινάλε. Στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός λύγισε από την πίεση του τελευταίου ημιώρου και στο 90+4 ο Κίμπλερ τον… σκότωσε, εξανεμίζοντας και τις όποιες ελπίδες για την κατάληψη της τρίτης θέσης και τη συνέχεια στο Conference League.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0