Football Talk

Παναθηναϊκός: Το ξαναέκανε μετά από πέντε χρόνια και 7 ημέρες... (video)

Παναθηναϊκός: Το ξαναέκανε μετά από πέντε χρόνια και 7 ημέρες... (video)

Πέντε χρόνια και επτά μέρες πέρασαν από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός πήρε νίκη χάρη σε γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις ενός αγώνα.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Πρώτος και… ωραίος συνεχίζει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας ίσως την πιο σημαντική νίκη (μέχρι την επόμενη) κόντρα στον Άρη στην κατάμεστη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το Απόστολος Νικολαΐδης το βράδυ της Κυριακής (23/10), ήταν για ακόμη μια φορά κατάμεστο. Οι «πράσινοι» πέτυχαν το 9/9, χάρη σε ένα γκολ του Αντράζ Σπόραρ το 92ο λεπτό της αναμέτρησης.


Τη νίκη αυτή επισκίασε βέβαια ο… άτυχος Αϊτόρ, ο οποίος αγωνιζόμενος για ένα λεπτό, βρέθηκε στο έδαφος μερικά δευτερόλεπτα αφού αντικατέστησε τον Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Παναθηναϊκός για κακή του τύχη, θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ισπανού για περισσότερο από 6 μήνες, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως ο Κανταλαπιέδρα χάνει σχεδόν όλη τη χρονιά.

Παρόλα αυτά, το γκολ το οποίο πέτυχε ο Αντράζ Σπόραρ, ήρθε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, χάρισε στην ομάδα του τρεις βαθμούς και οι «πράσινοι» διατήρησαν την διαφορά των έξι βαθμών από την ΑΕΚ, μετά τη νίκη και της «ένωσης» στη Λιβαδειά. Ο Παναθηναϊκός είχε να πετύχει πολύ καιρό κάτι αντίστοιχο και πιο συγκεκριμένα πέντε χρόνια και επτά ημέρες. Τι ακριβώς; Να βρει γκολ-νίκης στις καθυστερήσεις μιας αναμέτρησης. Φυσικά, δεν έχει από τότε να πετύχει γκολ σε καθυστερήσεις αγώνα, αλλά κανένα από αυτά τα γκολ δεν του είχε δώσεις τους τρεις βαθμούς.

Για να βρούμε λοιπόν την τελευταία αναμέτρηση στην οποία το «τριφύλλι» πήρε τρίποντο στις καθυστερήσεις μια αναμέτρησης πρέπει να γυρίσουμε το ημερολόγιο πίσω στο 2017. Στις 16 Οκτωβρίου λοιπόν, ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας την Λάρισα για την 7η αγωνιστική της Super LeagueΟ αγώνας κυλούσε χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να έχει… σπάσει το ρόδι στο σκορ. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες με ένα γκολ του στο 50ο λεπτό όμως έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τον Εμάνουελ Περόνε να ισοφαρίζει στο 28 λεπτά (78ο λεπτό) αργότερα.

Η ισοφάριση ήρθε μετά από ένα φάουλ που κέρδισαν οι Λαρισαίοι, στο οποίο υπέπεσε ο Σιλά και υποχρέωσε τον διαιτητή της αναμέτρησης να του δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλλει από το παιχνίδι. Στο 82ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός χάρη με μια αντιαθλητική συμπεριφορά του Άλτμαν, έμεινε με 9 παίκτες. Μετά την αποβολή και του Ισραηλινού, η ισοπαλία φαινόταν το πιο ελπιδοφόρο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να πάρει το «τριφύλλι».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των 90 λεπτών, ο Περόνε πετυχαίνει δεύτερο γκολ, αλλά ο επόπτης υποδεικνύει οφσάιντ και το γκολ ακυρώνεται. Στο άμεσο ριπλέι, ο διαιτητής δεν δικαιώνεται, καθώς ο επιτηθέμενος της Λάρισας φεύγει ξεκάθαρα από κανονική θέση. Η αναμέτρηση συνεχίζεται και στο 3ο λεπτό των καθυστερίσεων, ο Χίλιεμαρκ επιχειρεί ένα γέμισμα, το οποίο περνάει από όλα τα σώματα στην περιοχή και καταλήγει στα δίχτυα.

Έκτοτε, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει ποτέ ξανά νίκη σε καθυστερήσει αναμέτρησης, παρά μόνο ισοπαλίες ή έχει διευρύνει το σκορ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0