Football Talk

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία σαν... ήττα και αποκλεισμός από την Ευρώπη! (video)

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία σαν... ήττα και αποκλεισμός από την Ευρώπη! (video)

Ο Ολυμπιακός έφτασε τέσσερα λεπτά μακριά από την πρώτη του νίκη στο Europa League φέτος, όμως για ακόμα μια φορά δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις, ήρθε ισόπαλος 1-1 στην έδρα της Φράιμπουργκ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ναντ επί της Καραμπάγκ αποκλείστηκε οριστικά από την Ευρώπη!

Τι κι αν πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στην Ευρώπη. Τι κι αν ο Πασχαλάκης κατέβασε «ρολά» στην αναμέτρηση. Τι κι αν κρατούσε το προβάδισμα μέχρι το 92', ο Ολυμπιακός δέχθηκε ακόμα ένα γκολ στις καθυστερήσεις φέτος και το τελικό 1-1 στην έδρα της Φράιμπουργκ τον αφήνει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας, αφού η Ναντ επικράτησε 2-1 της Καραμπάγκ

Ο Ελ Αραμπί με το 18ο ευρωπαϊκό του γκολ έβαλε σε θέση οδηγού τους «ερυθρόλευκους» στο 17', αλλά ο Κούμπλερ στο 90+3' «γκρέμισε» κάθε όνειρο των Πειραιωτών για ευρωπαϊκή συνέχεια. Έτσι, την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, η αναμέτρηση κόντρα στη Ναντ (3/11) δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ελληνική ομάδα, καθώς σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα ολοκληρώσει την πορεία της στην τελευταία θέση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα απείλησε με ένα σουτ του Μασούρα που κατέληξε πάνω από την εστία του Φλέκεν. Η Φράιμπουργκ ωστόσο ήταν αυτή που είχε την μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή της προσπαθώντας να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως αμύνονταν σωστά, κάτι που αποτέλεσε «κλειδί» στο να προηγηθούν στον αγώνα.

Η άμυνα του Ολυμπιακού έκοψε μια επίθεση των γηπεδούχων και στη συνέχεια με ωραία κυκλοφορία της μπάλας, οι Πειραιώτες έφτασαν στην περιοχή του Φλέκεν. Ο Μασούρας έβγαλε παράλληλη σέντρα, ο Μπιέλ προσπάθησε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος απέκρουσε ασταθώς και ο Ελ Αραμπί μαζέυοντας το... ριμπάουντ «έγραψε» το 1-0 στο 17’. Ήταν ένα ιδανικό ξεκίνημα για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι λίγο αργότερα σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία για το 2-0.


Όπως και στο γκολ του Ελ Αραμπί, έτσι και στη φάση του 23’ ο Ολυμπιακός έπιασε απροετοίμαστη την άμυνα της Φράιμπουργκ. Μια απομάκρυνση του Χουάνγκ, μετατράπηκε σε πάσα για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Μασούρα με τον Φλέκεν. Ο Έλληνας εξτρέμ κατάφερε να αποφύγει τον τερματοφύλακα των Γερμανών, αλλά σε κενή εστία πλάσαρε άουτ.


Η Φράιμπουργκ ανέβασε την πίεσή της για να πετύχει την ισοφάριση, αλλά ο Κιέρε στο 36’ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή μετά από επικίνδυνη σέντρα του Γκρίφο στην μοναδική στιγμή που η άμυνα του Ολυμπιακού κινδύνευσε πραγματικά στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα με το πρώτο. Η Φράιμπουργκ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Πασχαλάκης ο οποίος πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση και είχε «απάντηση» σε -σχεδόν- όλες τις προσπάθειες των Γερμανών.

Στο 58’ έκανε την πρώτη μεγάλη απόκρουση του σε σουτ του Κούμπλερ από κοντινή απόσταση, στο 77’ σταμάτησε την προσπάθεια του Πέτερσεν, ενώ στο 80’ ήταν «εκεί» και στην κεφαλιά του Γκίντερ.. Δύο λεπτά πριν το 90’ ο Έλληνας γκολκίπερ κράτησε «ζωντανό» τον Ολυμπιακό, όταν έκανε σπουδαία επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά του Χουάνγκ.


Ωστόσο, στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+3', η «ερυθρόλευκη» άμυνα δεν μπόρεσε να νικήσει στον αέρα τον Κούμπλερ, ο οποίος με κεφαλιά άφησε «άγαλμα» τον Πασχαλάκη και ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες καθώς δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Μπα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ντόι, Μπα, Άβιλα, Βρουσάι (83' Ρέτσος), Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά, Μασούρας (82' Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (39' Ρέαμπτσουκ), Μπιέλ, Ελ Αραμπί (83' Ουί-Τζο Χουάνγκ).

Φράιμπουργκ (Κ. Στράιχ): Φλέκεν, Κούμπλερ, Γκίντερ, Λίνχαρτ (78' Σιλντιγιά), Γκούντερ, Ντοάν (64' Βάισχαουπτ), Κέιτελ (63' Έγκεσταϊν), Χέφλερ, Γκρίφο, Γκρέγκοριτς (72' Πέτερσεν), Κιέρε (64' Γιόνγκ)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0