Football Talk

Conference League: «Κλείδωσε» την πρωτιά του ομίλου με Λανζίνι η Γουέστ Χαμ – Ήττα και αποκλεισμός για τον Απόλλωνα Λεμεσού στη Σλοβακία (video)

Conference League: «Κλείδωσε» την πρωτιά του ομίλου με Λανζίνι η Γουέστ Χαμ – Ήττα και αποκλεισμός για τον Απόλλωνα Λεμεσού στη Σλοβακία (video)

Με σκόρερ τον Μανουέλ Λανζίνι από την άσπρη βούλα η Γουέστ Χάμ επικράτησε με 1-0 της Σίλκεμποργκ και κατέλαβε από την 5η αγωνιστική την πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Ο Απόλλων Λεμεσού ηττήθηκε με 1-0 από την Ντίνπρο επί σλοβακικού εδάφους και η πορεία του στο φετινή διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την επόμενη αγωνιστική αφού έμεινε έξι βαθμούς πίσω από την Ουκρανική ομάδα.

Παρά το μέτριο ξεκίνημα της Γουέστ Χαμ στο αγγλικό πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται στην 10η θέση με 14 βαθμούς, η πορεία της στους ομίλους του Conference League είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Τα «σφυριά» επικρατώντας με 1-0 της Σίλκεμποργκ «σφράγισαν» την πρωτιά του 2ου ομίλου με 15 πόντους και προκρίνονται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την αγγλική ομάδα να εκμεταλλεύεται την έδρα της και να μπαίνει πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, παίρνοντας την κατοχή του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, στο 24’ η Γουέστ Χαμ «άνοιξε» το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Μανουέλ Λανζίνι, με την συνέχεια του ημιχρόνου να μην επιφυλάσσει άλλες σπουδαίες φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες «έριξε» τον ρυθμό του αγώνα, με την κόπωση να εμφανίζεται στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα και το 1-0 δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Στον 5ο όμιλο, ο Απόλλων Λεμεσού ηττήθηκε με 1-0 από την Ντίνπρο επί σλοβακικού εδάφους (λόγω πολέμου) και έμεινε στην 3η θέση του γκρουπ. Αυτό σημαίνει ότι η αναμέτρηση με την Βαντζούζ την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ο Κυπριακός σύλλογος υπολείπεται έξι πόντους από την Ουκρανική ομάδα που βρίσκεται στην 2η θέση.

Στα του αγώνα, η Ντίνπρο ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο από την ομάδα του Ντάβιντ Κάταλα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τις απειλητικές καταστάσεις. Παρ’ όλα αυτά στο 39’ οι γηπεδούχοι μετουσίωσαν την ανωτερότητά τους σε γκολ, με τον Ολεκσάντρ Πικχαλύονοκ να «ανοίγει» το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων ανέβασε την αγωνιστική του απόδοση και με τις αλλαγές που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Μαξ Γουάλεφ που προχώρησε σε σωρεία αποκρούσεων κρατώντας το υπέρ 1-0 της Ντίνπρο έως την λήξη της αναμέτρησης. 

Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συνέβη στην Σλοβακία ανάμεσα σε Σλόβαν Μπρατισλάβας και Πιούνικ Γέρεβαν. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Κόσιουκ στο 64’ αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα που θα τους έδινε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ωστόσο, η σλοβακική ομάδα βγάζοντας αυταπάρνηση στον αγωνιστικό χώρο ανέτρεψε το σκορ σε διάστημα δύο (!) λεπτών. Στο 84’ ο Κάσια ισοφάρισε και ένα λεπτό αργότερα ο Έρικ Ραμίρεζ εκμεταλλευόμενος την τεράστια γκάφα του γκολκίπερ πέτυχε το γκολ της «λύτρωσης» που στέλνει την Σλόβαν Μπρατισλάβας στην 2η θέση του ομίλου με οχτώ πόντους.

 



Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

 

1ος όμιλος

Φιορεντίνα – Μπασακσεχίρ 2-1 (15’ Άλεξιτς, - 26’ Γιόβιτς, 62’ Γιόβιτς)

Χάρτς – Ρίγας 2-1 (3’ Σάνκλαντ, 12’ Χάλιντει – 39’ Φρέισενμπιχλερ)

2ος όμιλος

Γουέστ Χαμ – Σίλκεμποργκ 1-0 (24’ Λανζίνι)

Άντερλεχτ – Στεάουα Βουκουρεστίου 2-2 (38’ Βερσέρεν, 75’ Βερτόνγκεν – 60’ Κομπάνιο, 82’ Ντάουα)

3ος όμιλος

Βιγιαρεάλ – Χάποελ Μπερ Σεβά 2-2 (57’ Τσουκουέζε, 70’ Ντάνζουμα – 48’ Χέμεντ, 79’ Γιεχεζκέλ)

Αούστρια Βιέννης – Λεχ Πόζναν 1-1 (70’ Κέλες – 48’ Ίσακ)

4ος όμιλος

Νις – Παρτιζάν 2-1 (29’ Πέπε, 77’ Λεμίνα – 74’ Γκόμες)

Σλόβακο – Κολωνία (διακόπηκε λόγω κακοκαιρίας)

5ος όμιλος

Ντνίπρο – Απόλλων Λεμεσού 1-0 (39’ Πικχαλιονουκ)

Βαντούζ – Αλκμάαρ 1-2 (77’ Χάσλερ – 50’ Κέρκεζ, 75’ Φαν Μπρέντεροντ)

6ος όμιλος

Μόλντε – Τζουγκάρντεν 2-3 (5’ Μπρουιντέλσεν, 21’ Κάασα – 44’ Έντβαρσε, 67’ Ασόρο, 77’ Ραντετίνακ)

Σάμροκ Ρόβερς – Γάνδη 1-0 (3’ Γκάφνει)

7ος όμιλος

Μπαλκάνι – Σλάβια Πράγας 0-1 (75’ Λίνγκρ)

Σίβασπορ – Κλουζ 3-0 (22’, 73’ Γιαταμπαρέ, 64’ Γκραντέλ)

8ος όμιλος

Βασιλεία – Ζαλγκίρις 2-2 (1’ Ντιούφ, 17’ Ζεκίρι – 42’, 62’Κεχίντε)

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Πιούνικ 2-1 (84' Κάσια, 85' Ραμίρεζ - 64’ Κόσιουκ)

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0