Football Talk

Conference League: Ισόπαλη στο ντεμπούτο του Σετιέν η Βιγιαρεάλ - Πήρε το ντέρμπι κορυφής η Φιορεντίνα!

Conference League: Ισόπαλη στο ντεμπούτο του Σετιέν η Βιγιαρεάλ - Πήρε το ντέρμπι κορυφής η Φιορεντίνα!

«Χορταστικό» 2-2 στο Μαδριγάλ, όπου η Χάποελ Μπερ Σεβά με γκολ του Γιεχεζκέλ στο 79’, στέρησε το 5x5 από την πρωτοπόρο Βιγιαρεάλ. Αγχωτική νίκη με 2-1 για τη Φιορεντίνα κόντρα στη Μπασακσεχίρ, την οποία πλέον έχει «συγκάτοικο» στην κορυφή. Παραμένει το σασπένς, με την πρόκριση να «παίζεται» στη τελευταία αγωνιστική.

Ισόπαλη αναδείχθηκε η Βιγιαρεάλ, στο ντεμπούτο του νέου της τεχνικού Κίκε Σετιέν, με την Χάποελ Μπερ Σεβά να «δραπετεύει» από την Ισπανία με έναν πολύ σημαντικό βαθμό για τη συνέχεια. Υπενθυμίζεται πως οι «κίτρινοι» είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση, από την προηγούμενη αγωνιστική.

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι υπερείχαν του αντιπάλου τους, και επέβαλαν τον ρυθμό τους ελέγχοντας την κυκλοφορία της μπάλας. Τα «κίτρινα υποβρύχια» έκαναν… αισθητή την παρουσία τους, με τα σουτ των Μορένο (10’) και Τσουκουέζε (27’) να αποτελούν τις πιο επικίνδυνες «επισκέψεις» στα αντίπαλα καρέ. Λίγα πράγματα από πλευράς Ισραηλινών, καθώς μοναδική τους ευκαιρία καταγράφεται το άστοχο σουτ του Γιεχεζκέλ (27’).

Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ωστόσο, ξεκίνησε πιο ευνοικά για την Χάποελ, καθώς ήταν εκείνη η οποία άνοιξε το σκορ στο 48’. Ο Χέμεντ έκανε το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έπειτα από ανατροπή του Μαντί εντός περιοχής. Η Βιγιαρεάλ παρόλο που έμεινε πίσω στο σκορ, βρήκε τα… αποθέματα να γυρίσει «τούμπα» το ματς με «πρωταγωνιστές» τους Τσουκουέζε (57’) και Ντανζούμα (70’). Οι «κόκκινοι» ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 79’, με τον Γιεχεζκέλ αυτή τη φορά να είναι πιο εύστοχος.

Η Φιορεντίνα από την άλλη, πήρε τρίποντο τεράστιας σημασίας στην έδρα της, καθώς με τη σημερινή της επικράτηση-ανατροπή, ανέρχεται στην πρώτη θέση του 1ου Ομίλου. Μεγάλη εμφάνιση από τους «βιόλα», οι οποίοι διαχειρίστηκαν το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη έναντι της μαχητικής Μπασακσεχίρ.

 Οι «πορτοκαλί» άνοιξαν από νωρίς το σκορ, με τον Άλεξιτς στο 14’ να πλασάρει τον Γκολλίνι από θέση τετ α τετ, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά-ασίστ του κίπερ Σενγκεζέρ. Η Φιορεντίνα ωστόσο, δεν άργησε να «απαντήσει», καθώς 12 λεπτά αργότερα κατάφερε να μειώσει, με τον Γιόβιτς από κοντά να «γράφει» το 1-1. Στη συνέχεια, οι «βιόλα» έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα, με τον Σενγκεζέρ να αποκρούει υποδειγματικά το μακρινό σουτ του Κουαμέ (28’). Οι ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι παρουσίασαν ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο, καταφέρνοντας έτσι να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα. «Μπροστάρης» του εγχειρήματος αποδείχθηκε ο Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος εκτός από το γκολ στο 61’, είχε άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ. Από το δεύτερο γκολ του Γιόβιτς και έπειτα, οι Τούρκοι δεν απείλησαν επί της ουσίας, με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος

Φιορεντίνα – Μπασακσεχίρ 2-1 (15’ Άλεξιτς, - 26’ Γιόβιτς, 62’ Γιόβιτς)

Χάρτς – Ρίγας 22:00

2ος όμιλος

Γουέστ Χαμ – Σίλκεμποργκ 22:00

Άντερλεχτ – Στεάουα Βουκουρεστίου 2-2 (38’ Βερσέρεν, 75’ Βερτόνγκεν – 60’ Κομπάνιο, 82’ Ντάουα)

3ος όμιλος

Βιγιαρεάλ – Χάποελ Μπερ Σεβά 2-2 (57’ Τσουκουέζε, 70’ Ντάνζουμα – 48’ Χέμεντ, 79’ Γιεχεζκέλ)

Αούστρια Βιέννης – Λεχ Πόζναν 1-1 (70’ Κέλες – 48’ Ίσακ)

4ος όμιλος

Νις – Παρτιζάν 2-1 (29’ Πέπε, 77’ Λεμίνα – 74’ Γκόμες)

Σλόβακο – Κολωνία (διακόπηκε λόγω κακοκαιρίας)

5ος όμιλος

Ντνίπρο – Απόλλων Λεμεσού 22:00

Βαντούζ – Αλκμάαρ 1-2 (77’ Χάσλερ – 50’ Κέρκεζ, 75’ Φαν Μπρέντεροντ)

6ος όμιλος

Μόλντε – Τζουγκάρντεν 22:00

Σάμροκ Ρόβερς – Γάνδη 22:00

7ος όμιλος

Μπαλκάνι – Σλάβια Πράγας 22:00

Σίβασπορ – Κλουζ 22:00

8ος όμιλος

Βασιλεία – Ζαλγκίρις 22:00

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Πιούνικ 22:00

Νικόλας Μπιλάλης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0