Football Talk

Κίκε Σετιέν: Η μεγάλη επιστροφή στους πάγκους και η εξιλέωση μέσω της Βιγιαρεάλ

Κίκε Σετιέν: Η μεγάλη επιστροφή στους πάγκους και η εξιλέωση μέσω της Βιγιαρεάλ

Ο Κίκε Σετιέν είναι ο νέος προπονητής της Βιγιαρεάλ και το BN Sports ακτινογραφεί το προφίλ του προπονητή που ψάχνει την πρώτη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του.

Σχετικά Άρθρα

Ο El Maestro, όπως ήταν και το παρατσούκλι του στα νιάτα του ως ποδοσφαιριστής, επιστρέφει ως προπονητής σε ομάδα μετά από από σχεδόν τρία χρόνια και το πέρασμα του από την Μπαρτσελόνα, ένα πέρασμα που σίγουρα δεν το θυμάται με τις καλύτερες αναμνήσεις.

«Δεν νομίζω πως θα προπονήσω κάποια άλλη ομάδα ξανά. Έχασα κάθε ενδιαφέρον για αυτό» είχε πει σε συνέντευξη του το καλοκαίρι του 2021. Περίπου 2,5 χρόνια μετά την απόλυση του από την Μπαρτσελόνα, ήρθε η πρόταση από την Βιγιαρεάλ και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην προπονητική του καριέρα.

Σπουδαίος ποδοσφαιριστής στα νιάτα του κυρίως με τις φανέλες της Ρασίνγκ Σανταντέρ και της Ατλέτικο Μαδρίτης, αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική, ξεκινώντας από την αγαπημένη του Σανταντέρ και πέρασε από τις Λούγκο και Λας Πάλμας. Πρώτη ομάδα που ανέλαβε στην Primera Division ήταν η Μπέτις.

Συγκεκριμένα οι Ανδαλουσιανοί ανακοίνωσαν την πρόσληψη του στις 26 Μαΐου του 2017 υπογράφοντας και 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στην πρώτη μάλιστα σεζόν, η ομάδα τερμάτισε στην έκτη θέση, οδηγώντας την στους ομίλους του Europa League. Η επιτυχία τεράστια που το όνομα του, ακούστηκε και για την Μπαρτσελόνα. Τελικά οι φήμες αυτές θα γίνουν πραγματικότητα σχεδόν τρία χρόνια μετά, στην μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του.


Στις 13 Ιανουαρίου του 2020 αναλαμβάνει προπονητής στους Καταλανούς, αντικαθιστώντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά. Λίγο οι κακές εμφανίσεις της ομάδας, λίγο η εξάπλωση του κορονοιού, αλλά και οι κακές σχέσεις με ορισμένους παίκτες της ομάδας, έφεραν τα πρώτα κύματα στην σχέση του με την Μπαρτσελόνα. Και φτάνουμε στις 14 Αυγούστου. Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου κοντράρονται στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας για τα προημιτελικά του Champions League. Νοκ άουτ το παιχνίδι εξαιτίας της πανδημίας και μία μεγάλη ευκαιρία για διάκριση. Αν ο ίδιος μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να διαγράψει αυτό το παιχνίδι, θα το έκανε. Οι Γερμανοί ρίχνουν στο καναβάτσο τους Ισπανούς και το τελικό 8-2 αποτελεί μέχρι και σήμερα την βαρύτερη ήττα στην ιστορία των «μπλαουγκράνα».

Τα πρωτοσέλιδα μιλούσαν για ντροπή και με απαξιωτικά σχόλια για τους παίκτες και κυρίως για τον Κίκε Σετιέν. Τρεις μέρες μετά απολύθηκε «επεισοδιακά» από τον πάγκο της ομάδας, αφού κινήθηκε δικαστικά κατά του συλλόγου γιατί δεν τηρήθηκαν όροι στο συμβόλαιο του.

Σήμερα, ο 64χρονος πλέον Κίκε Σετιέν θα είναι ο νέος προπονητής της Βιγιαρεάλ, με στόχο να συνεχίσει την καλή πορεία των τελευταίων χρόνων που πέτυχε η ομάδα με τον πρώην πλέον τεχνικό, Ουνάι Έμερι. Η πρόκληση μεγάλη και ο El Maestro μπορεί να γράψει την δική του ιστορία με την ομάδα, αρχής γενομένης από το εντός έδρας παιχνίδι με την Χάποελ Μπίερ Σέβα για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa Conference League. Η συνέχεια επί σκηνής!

Σπύρος Μυλωνάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0