Football Talk

Champions League, 4ος όμιλος: Όλα ανοικτά για τις προκρίσεις μετά την ψυχρολουσία της Τότεναμ

Champions League, 4ος όμιλος: Όλα ανοικτά για τις προκρίσεις μετά την ψυχρολουσία της Τότεναμ

Στον πιο ισορροπημένο όμιλο της διοργάνωσης, παρακολουθήσαμε δύο συναρπαστικές αναμετρήσεις σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο και πλέον όλα τα σενάρια είναι πιθανά για την τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου (1/11).


Στο καινούργιο γήπεδο της Τότεναμ, η ασφυκτική πίεση της αγγλικής ομάδας δεν απέδωσε καρπούς, καθώς το γκολ του Κέιν στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων που θα έδινε την πρόκριση στους 16 ακυρώθηκε με την βοήθεια της τεχνολογίας και έτσι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας απέδρασε με τον βαθμό που της δίνει δικαίωμα να ονειρεύεται.

Οι Πορτογάλοι αιφνιδίασαν τους Λονδρέζους με τον  Έντουαρτς να σκοράρει στο 22’ με συρτό διαγώνιο σουτ από μακρινή απόσταση.

Η Σπόρτινγκ πέτυχε ακόμη ένα γκολ, το οποίο ακυρώθηκε όμως, καθώς ο Σεμπάστιαν Κόατες κάπου… μπερδεύτηκε, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με το αριστερό του χέρι μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «σπερς» πίεζαν ασφυκτικά για το γκολ το οποίο άργησε, αλλά ήρθε εν τέλει στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τα λιοντάρια έχασαν δύο απανωτές ευκαιρίες για γκολ με τον Ναζίνιο στο 76’ και το 78, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει με την Τότεναμ να τους τιμωρεί στο 80’ φέρνοντας το ματς στα ίσα. Ο Μπεντανκούρ πήδηξε ψηλότερα από όλους, τσίμπησε την μπάλα από τον Αδάν, πετυχαίνοντας ένα υπερπολύτιμο τέρμα για τα «σπιρούνια».

Το γκολ που θα έστελνε την ομάδα του Αντόνιο Κόντε στην επόμενη φάση του Champions League, ήρθε τελικά στο 90+6’ από τον Χάρι Κέιν, όμως σε ένα φινάλε γκραν-γκινιόλ το γκολ ακυρώθηκε τελικώς από το VAR για οφ-σάιντ.
Πλέον, η Τότεναμ θέλει νίκη στο Βελοντρόμ κόντρα στην Μαρσέιγ για να μην την ενδιαφέρει το άλλο ματς του ομίλου της για την 6η αγωνιστική.
Το ακυρωθέν γκολ του Χάρι Κέιν:

Οι ενδεκάδες:

Τότεναμ: Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Ντόχερτι, Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Πέρισιτς, Λούκας Μόουρα, Σον, Κέιν

Σπόρτινγκ: Αδάν, Ρέις, Κόατες, Ινάσιο, Πέδρο Πόρο, Ουγκάρτε, Μορίτα, Νούνο Σάντος, Έντουαρντς, Τρινκάο, Παουλίνιο

 

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Μαρσέιγ με τα πάντα να κρίνονται στο «γεμάτο» πρώτο ημίχρονο.

Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά πετυχαίνοντας το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό με τον Καμάντα να πλασάρει υποδειγματικά μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών της Άιντραχτ.

Η Μαρσέιγ ισοφάρισε στο 22’ με το πλασέ Γκουεντουζί στην  μικρή περιοχή από «συστημένη» σέντρα του Ταβάρες, αλλά η Άιντραχτ δε άφησε τους Γάλλους να χαρούν για πολύ, επανακτώντας το προβάδισμα στο 27’ με τον Κολό Μουανί

Στο 59ο λεπτό ο Κέβιν Τραπ πραγματοποίησε μία τεράστια επέμβαση στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλέξις Σάντσεζ, στην μεγαλύτερη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι ενδεκάδες:

Άιντραχτ: Τραπ, Εντικά, Σμόλτσιτς, Γιάκιτς, Σο, Κόλο Μουανί, Καμαντά, Λέιντς, Εμπιμπέ, Γκέτσε, Λίντστρομ

Μαρσέιγ: Πάου Λόπεθ, Ζιγκό, Μπαλέρντι, Εμπεμπά, Κλάους, Ρονζιέ, Βερετού, Ταβάρες, Αρίτ, Γκεντουζί, Αλέξις Σάντσεζ

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Τότεναμ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1 (Μπεντανκούρ 80’ - Έντουαρτς 22’)

Άιντραχτ  Φρανκφούρτης – Μαρσέιγ 2-1 (Καμάντα 3’, Κολό Μουανί 27’ – Γκουεντουζί 22’)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

Τότεναμ   8

Σπόρτινγκ   7

Άιντραχτ   7

Μαρσέιγ   6

Η επόμενη αγωνιστική του 4ου ομίλου (1/11):

Μαρσέιγ – Τότεναμ 22:00

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 22:00

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0