Football Talk

ΑΕΚ: Ο Σιντιμπέ, η εμπειρία του και τα σχέδια του Αλμέιδα με το βλέμμα στον ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Ο Σιντιμπέ, η εμπειρία του και τα σχέδια του Αλμέιδα με το βλέμμα στον ΠΑΟΚ
Ο Γάλλος μπακ δεν είναι ακόμη στο 100% της ετοιμότητάς του, όμως δείχνει ικανός να βοηθήσει την ΑΕΚ τώρα που τον χρειάζεται ως αριστερός μπακ.
Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για το ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (30/10, 19:30) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν και έχουμε ακόμη πολλές ημέρες μπροστά μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχουν αγωνιστικά θέματα στην ΑΕΚ που δύσκολα θα ξεπεραστούν έως τότε: Και στην προπόνηση της Τετάρτης (26/10), λοιπόν, οι Άμραμπατ, Τσούμπερ, Φαν Βέερτ, Μοχαμάντι και Χατζισαφί έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Το ερώτημα είναι κυρίως για τους δυο τελευταίους, οι οποίοι απουσίασαν και στο παιχνίδι της Δευτέρας με τον Λεβαδειακό, με τον Χατζισαφί να έχει περισσότερες πιθανότητες να δώσει το «παρών» στην αποστολή. Κι αυτό να γίνει όμως εξαρτάται από το πότε θα μπει σε φουλ πρόγραμμα προπόνησης και την ετοιμότητά του, λόγω των ενοχλήσεων που έχει στον προσαγωγό.

Εύλογα ο Ματίας Αλμέιδα πρέπει και έχει στο μυαλό του λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο κλήρος όπως φαίνεται θα πέσει πάλι στον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, όπως συνέβη και στη Λιβαδειά. Γι’ αυτό το παιχνίδι ο Αλμέιδα είχε δοκιμάσει και τον Ραντόνια ως αριστερό μπακ. Και την τριάδα στην άμυνα είχε επίσης σκεφτεί ο προπονητής. Τελικά επέλεξε την πιο… σίγουρη λύση και δεν ρίσκαρε ιδιαίτερα: χρησιμοποίησε τον Σιντιμπέ αριστερό μπακ, ποντάροντας περισσότερο στην εμπειρία του και όχι στην ετοιμότητά του, γνωρίζοντας επίσης πως ο Γάλλος έχει παίξει αρκετές φορές στη συγκεκριμένη θέση στην καριέρα του.

Ο Σιντιμπέ τόσο στο ματς με τον ΠΑΣ για το Κύπελλο, όπου έκανε το ντεμπούτο του και έπαιξε ως δεξιός μπακ, όσο και στο ματς με τον Λεβαδειακό, παίζοντας ως αριστερός μπακ, έδειξε ότι δεν είναι στο 100%. Λογικό. Παιχνίδια και χρόνο θέλει ο Γάλλος. Όμως έχει τέτοια ποιότητα και εμπειρία που «κερδίζει», τη δεδομένη χρονική στιγμή, την όχι και τόσο υψηλή ετοιμότητά του.

Γι’ αυτό και ο Αλμέιδα τον προορίζει για βασικό αριστερό μπακ και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον αυτό έδειξε σε μία άσκηση στη σημερινή προπόνηση, χρησιμοποιώντας τον σε τετράδα στην άμυνα αριστερά, βάζοντας τον Ρότα δεξιά και στόπερ τους ΒίνταΜουκουντί. Δεδομένα το επίπεδο δυσκολίας του αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι υψηλότερο από τα άλλα δυο που έπαιξε ο Σιντιμπέ. Όμως επίσης δεδομένο είναι πως ο Γάλλος, έχοντας στα… πόδια του πολλά ματς ίδιου και μεγαλύτερου επιπέδου, θα έχει τον τρόπο να τα φέρει εις πέρας. Τι πρέπει να προσέξει ο Σιντιμπέ; Τα πολλά τρεξίματα στο ξεκίνημα του αγώνα που μπορεί να τον «μπουκώσουν», όπως συνέβη στο ματς με τον ΠΑΣ την περασμένη Πέμπτη. Τι πρέπει να επαναλάβει ο Σιντιμπέ; Την εξαιρετική συνεργασία που είχε με τον Γκατσίνοβιτς απ’ αυτή την πλευρά στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Εχουμε, λοιπόν, μέρες μπροστά μας για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Όμως με τα προβλήματα των Μοχαμάντι και Χατζισαφί να παραμένουν, ο Αλμέιδα πάει στα… σίγουρα και έχει τον Σιντιμπέ πρώτη του επιλογή για τα αριστερά και για το ματς της Κυριακής στη Φιλαδέλφεια.

Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0