Football Talk

Η Μπενφίκα «πετάει» φέτος!

Η Μπενφίκα «πετάει» φέτος!

Η Μπενφίκα φέτος μας παρουσιάζει μια τρομερή εικόνα και αξίζει κανείς να σταθεί την πορεία της.

Η Μπενφίκα επικράτησε με 4-3 της Γιουβέντους στο κορυφαίο ματς της βραδιάς (25/10) και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Champions League.

Το συγκρότημα του Ρότζερ Σμιντ παρουσιάζει στο χορτάρι σύγχρονο και θελκτικό ποδόσφαιρο. Με παίκτες ποιότητας αλλά όχι «ντίβες» η Μπενφίκα έχει καταφέρει να είναι αήττητη μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις!

Σε 20 επίσημα παιχνίδια «οι αετοί» έχουν απολογισμό 17 νίκες και 3 ισοπαλίες!


Πρωτοπόρος και αήττητη στο πρωτάθλημα!

Όσο αφορά την πορτογαλική λίγκα, η Μπενφίκα βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή, στο +6 από τη δεύτερη Πόρτο. Μάλιστα το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη η μεταξύ τους αναμέτρηση, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να είναι καθοριστικός και με τις δικές του αποκρούσεις να κρατά το υπέρ της ομάδας του 1-0!

Πρώτη θέση λοιπόν με 9 νίκες και 1 ισοπαλία (0-0 εκτός με Γκιμαράες) και απολογισμός 24 γκολ υπέρ και μόλις 5 κατά!

 

«Ψηλές πτήσεις» στην Ευρώπη!

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Μπενφίκα ξεκίνησε αρχές Αυγούστου από τον τρίτο προκριματικό γύρο. Η ομάδα του Σμιντ πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μίντιλαντ και με το συνολικό 7-2 πήρε την πρόκριση για τα πλέι-οφ.

Αντίπαλος εκεί η Ντιναμό Κιέβου. Η ουκρανική ομάδα όχι μόνο δεν δυσκόλεψε τους «αετούς», δεν κατάφερε καν να σκοράρει στις δύο αναμετρήσεις. Νίκη με 2-0 εκτός έδρας για τη Μπενφίκα και…περίπατος με 3-0 στο Ντα Λουζ!

Η κλήρωση των ομίλων του Champions League δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για τον Σμιντ και τους ποδοσφαιριστές του. Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους ήταν τα μεγάλα ονόματα, με τη Μακάμπι Χάιφα να συμπληρώνει την τετράδα.

Στο ποδόσφαιρο όμως ξέρουμε καλά πως τα ονόματα δεν παίζουν μπάλα μόνα τους. Η δουλειά είναι εκείνη που μετράει περισσότερο. Έπειτα λοιπόν από πέντε αγωνιστικές, η Μπενφίκα έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «16» και μάλιστα διεκδικεί τη πρωτιά του ομίλου.

Ο Βλαχοδήμος μπορεί να έχει κρατήσει μονάχα μια ανέπαφη εστία, την πρώτη αγωνιστική και το εντός έδρας 2-0 επί της Μακάμπι, ωστόσο οι εμφανίσεις του κυρίως κόντρα στα «αστέρια» της Παρί τον έκαναν πασίγνωστο στην Ευρώπη.

Δύο νίκες κόντρα στη Γιουβέντους, δύο ισοπαλίες με την πανίσχυρη Παρί και νίκη στην πρεμιέρα επι της Μακάμπι είναι «η σούμα» της Μπενφίκα στον 8ο όμιλο. Έχει σκοράρει 10 τέρματα και έχει δεχθεί 6, ενώ όπως είπαμε έχει τη δυνατότητα να τερματίσει πρώτη στον όμιλο.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται νίκη στο Ισραήλ και ταυτόχρονα η Παρί να μη φύγει με το «διπλό» από το Τορίνο.


Ο «ιπτάμενος» Οδυσσέας!

Δε γίνεται να μιλάς για τη Μπενφίκα και να μην αναφερθείς στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Το «δικό μας» παιδί, που το καλοκαίρι έφτασε «μια ανάσα» από τον Άγιαξ, είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές των Πορτογάλων.

Συνολικά, σε 19 συμμετοχές έχει δεχθεί 16 γκολ, ενώ στα 10 από αυτά τα παιχνίδια κράτησε το «μηδέν»!

Αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του Σεπτεμβρίου στην Πορτογαλία και όπως προείπαμε έγινε πασίγνωστος σε ολόκληρη την Ευρώπη χάρη στις εμφανίσεις του απέναντι στην Παρί!

Η εντυπωσιακή του επέμβαση στο πρόσφατο ντέρμπι με την Πόρτο έκανε το γύρο του κόσμου και όλοι μιλάνε για τον “Odysseas” , τον Έλληνα πορτιέρο που αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα παραμείνει στους «αετούς»!

 

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0