Football Talk

Champions League, 6ος όμιλος: «Τριάρα» της Λειψίας στη Ρεάλ, γκολ ο Γιακουμάκης στην ισοπαλία της Σέλτικ! (video)

Champions League, 6ος όμιλος: «Τριάρα» της Λειψίας στη Ρεάλ, γκολ ο Γιακουμάκης στην ισοπαλία της Σέλτικ! (video)

Σε ένα συναρπαστικό και γεμάτο γκολ παιχνίδι, η Λειψία επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 με πρωταγωνιστή τον Ενκουνκού, ενώ το πρώτο γκολ του Γιακουμάκη στο Champions League δεν έφτανε για τη Σέλτικ που έμεινε εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας μετά το ισόπαλο 1-1 με τη Σαχτάρ.

Στη Γερμανία το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα με τη Ρεάλ να έχει την πρώτη καλή στιγμή. Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών ο Τσουαμενί βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε άουτ. Η Λειψία φάνηκε να το θέλει περισσότερο στη συνέχεια και μέσα σε ένα καταιγιστικό πεντάλεπτο σκόραρε δύο φορές!

Πρώτα, στο 13ο λεπτό, με τον Γκβαρντιόλ να παίρνει το «ριμπάουντ» της επέμβασης του Κουρτουά στην κεφαλιά του Σίλβα και να ανοίγει το σκορ (με το κεφάλι). Ύστερα, στο 18ο, ο Κρίστοφερ Ενκουνκού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με ωραίο σουτ εντός περιοχής «έγραψε» το 2-0!

Η ομάδα του Αντσελότι σιγά σιγά πήρε μέτρα στο γήπεδο, αποβάλλοντας το σοκ του προβαδίσματος των «ταύρων». Και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45’, μετουσίωσε αυτή την «άνοδο». Ο Ασένσιο μπήκε στην περιοχή, έβγαλε τη σέντρα και ο Βινίσιους με ωραία κεφαλιά (δίχως να κάνει άλμα) σκόραρε για να στείλει τις δύο ομάδες με το 2-1 στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο σαρανταπενάλεπτο ήταν μια..αντίθεση του πρώτου. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την υπεροχή, η Λειψία προσπαθούσε να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα και να «χτυπήσει» στην κόντρα. Σαν αποτέλεσμα είχαμε ένα υπόλοιπο παιχνιδιού δίχως πολλές φάσες μπροστά από τις δύο εστίες. Βέρνερ (71’) και Ενκουνκού (74’) απείλησαν τον Κουρτουά, πριν έρθει η «χαριστική βολή».

Στο 81’, η Λειψία βγήκε στην αντεπίθεση, ο Σιμάκαν μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Βέρνερ έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία για το  3-1! Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντρίγκο, όταν ευστόχησε στο πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε!

Η «βασίλισσα» έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά όχι την πρωτιά του ομίλου, ενώ η Λειψία παρά τη νίκη της, κινδυνεύει ακόμη!

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο αγώνας ήταν «must win» για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν από νωρίς την ουκρανική ομάδα. Μέχρι και το 25ο λεπτό ωστόσο, δεν είδαμε κάποια αξιόλογη φάση. Τότε ήταν που ο Ο’ Ράιλι με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από την εστία της Σαχτάρ.

Η πίεση των «κελτών» αυξήθηκε και στο 34’ ήρθε το γκολ από τον Γιώργο Γιακουμάκη! Ο Αμπάντα σούταρε πάνω στα σώματα μετά το παράλληλο γύρισμα, η μπάλα στρώθηκε στον Γιακουμάκη και ο Έλληνας επιθετικός άνοιξε το σκορ με το αριστερό! Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, στην 8η του συμμετοχή!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Σαχτάρ να πιέζει ψηλά στο γήπεδο και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Το πλησίασε στο 55’, όταν ο Μούντρικ με κοντινή προβολή έπειτα από γύρισμα του Τραορέ αστόχησε εξ’ επαφής. Ωστόσο, τρία λεπτά μετά, το παιδί-θαύμα του ουκρανικού ποδοσφαίρου δήλωσε «παρών»! Ο Μούντρικ πήρε τη μπάλα στο ύψος της σέντρας, την κουβάλησε μέχρι την αντίπαλη περιοχή και με τρομερό σουτ νίκησε τον Χαρτ για το 1-1!

Οι φιλοξενούμενοι πήραν «τα πάνω τους» και στο 68΄έχασαν μια απίθανη ευκαιρία! Ο Μούντρικ με ωραία ενέργεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Σικάν, αλλά ο συμπαίκτης του -που δεν κατάλαβε ούτε ο ίδιος τι έκανε- κατάφερε και αστόχησε σε κενή εστία! Η Σέλτικ απείλησε ξανά στο 75’, με ένα σουτ του Ο’ Ράιλι που δεν ανησύχησε τον κίπερ της Σαχτάρ. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και έτσι η παρέα του Γιακουμάκη έμεινε και μαθηματικά εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας!

Από την άλλη η Σαχτάρ όχι μόνο συνεχίζει, αλλά έχει και ελπίδες πρόκρισης στους «16», αν καταφέρει να νικήσει τη Λειψία την τελευταία αγωνιστική!

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Λειψία –  Ρεάλ Μαδρίτης (13’ Γκβαρντιόλ, 18’ Ενκουνκού, 81’ Βέρνερ – 44’ Βινίσιους, 94’ Ροντρίγκο πεν.)

Σέλτικ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1 (34’ Γιακουμάκης – 58’ Μούντρικ)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

Ρεάλ Μαδρίτης  5 10

Λειψία 5 9

Σαχτάρ Ντόνετσκ 5 6

Σέλτικ 5 2

 

Η επόμενη αγωνιστική του 6ου ομίλου (2/11):

 Ρεάλ Μαδρίτης – Σέλτικ (19:45)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λειψία (19:45)

 

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0