Football Talk

Champions League, 8ος όμιλος: «Καταιγιστικοί» Παριζιάνοι… διέλυσαν την Μακάμπι – Τεράστιο ματς στη Λισαβώνα με νικήτρια την Μπενφίκα (video)

Champions League, 8ος όμιλος: «Καταιγιστικοί» Παριζιάνοι… διέλυσαν την Μακάμπι – Τεράστιο ματς στη Λισαβώνα με νικήτρια την Μπενφίκα (video)

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με το ευρύ 7-2 της Μακάμπι Χάιφα και παρέμεινα στην κορυφή του 8ου ομίλου του Champions League. Στη Λισαβώνα, Μπενφικά και Γιουβέντους πρόσφεραν θέαμα και γκολ στο πιθανότατα καλύτερο ματς της διοργάνωσης έως τώρα, με τους «αετούς» να νικούν με 4-3 και να αφήνουν εκτός συνέχεια τον ιταλικό σύλλογο .

Με υπερηχητική εμφάνιση αντάξια του επιπέδου των ποδοσφαιριστών της, η Παρί Σεν Ζερμέν… φιλοδώρησε με 7-2 την αδύναμη Μακάμπι Χάιφα που έμοιαζε καταδικασμένη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ «άνοιξε» το σκορ στο 19’ με τον Λιονέλ Μέσι και «διπλασίασε» τα τέρματα της στο 32’ με τον Κιλιάν Μπαπέ.

 

Στο 35’ ο Νεϊμάρ έβαλε και αυτός το όνομα του στους σκόρερ για τον 3-0 με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με τον Αμπντουλαγέ Σικ.


 

Στο 44’ ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, φτάνοντας τα τέσσερα στη φετινή διοργάνωσης. Στο δεύτερο μέρος, ο Αμπντουλαγέ Σικ σκόραρε το 4-2 της Μακάμπι Χάιφα, με τον Κιλιάν Μπαπέ να πετυχαίνει το 5-2 στο 64’.

 

Τρία λεπτά αργότερα, ο Γκόλντμπεργκ πέτυχε αυτογκόλ αυξάνοντας τον δείκτη του σκορ, ενώ στο 84’ ο Κάρλος Σολέρ διαμόρφωσε το τελικό 7-2.

Μπενφίκα – Γιουβέντους 4-3

Ένα από τα κορυφαία ματς της φετινής διοργάνωσης εκτυλίχθηκε στην Λισαβώνα για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League με την Μπενφικά να επικρατεί με 4-3 την Γιουβέντους και να «κλείνει» εισιτήριο για την επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός Champions League τους «μπιανκονέρι».

Στο 17’ ο Αντόνιο Σίλβα «άνοιξε» το σκορ με τον Μόιζε Κιν να φέρνει το παιχνίδι σε ισορροπία τέσσερα λεπτά αργότερα.

 

Η Μπενφίκα με εμφανώς ανώτερη αγωνιστική εικόνα έφτανε με σχετική ευκολία στο τελευταίο τρίτο και στο 28’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με εκτέλεση πέναλτι του Ζοάο Μάριο.

 Στο 35’ οι Πορτογάλοι  διεύρυναν το σκορ σε 3-1 με τον Ράφα Σίλβα που ήταν σε εξαιρετική βραδιά, συμμετέχοντας σχεδόν σε όλες τις φάσεις της ομάδας του.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πορτογάλος «διπλασίασε» τα τέρματα του μετά από ασίστ του Αλεχάντρο Γκριμάλντο για το 4-1. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έβγαλε μια αντίδραση μειώνοντας σε 4-3 με γκολ των Μίλικ και ΜακΚένι στο 77’ και 79’ αντίστοιχα, με τους Πορτογάλους να διαφυλάσσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. 

 

Με αυτή την νίκη η Μπενφίκα πανηγύρισε και μαθηματικά την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, ενώ η Γιουβέντους θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν στο Europa League, σε μια καταστροφική χρονιά εντός και εκτός συνόρων για τον ιταλικό σύλλογο.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Παρί Σεν Ζερμέν – Μακάμπι Χάιφα 7-2  (19’, 44’ Μέσι, 32’, 64’ Μπαπέ, 35’ Νεϊμάρ, 67’ Αυτογκόλ Γκολντμπέργκ, 84’ Σολέρ – 38’, 50’ Αμπντουλαγέ Σικ)

Μπενφίκα – Γιουβέντους 4-3 (17’ Α. Σίλβα, 28’ Ζοάο Μάριο, 35’, 50’ Ρ. Σίλβα – 21’ Κιν, 77’ Μίλικ, 79’ ΜακΚένι)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

Παρί Σεν Ζερμέν 5 11

Μπενφίκα 5 11

Γιουβέντους 5 3

Μακάμπι Χάιφα 5 3

Η επόμενη αγωνιστική του 8ου ομίλου (2/11):

Γιουβέντους - Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Μακάμπι Χάιφα – Μπενφίκα (22:00)

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0