Football Talk

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0: «Μοιραίος» ο Μαχρέζ, έστειλε και τις δύο στους «16»! (video)

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0: «Μοιραίος» ο Μαχρέζ, έστειλε και τις δύο στους «16»! (video)
«Λευκή» ισοπαλία, ανάμεσα σε Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Σίτι (25/10, 0-0), στην πρώτη επιστροφή του Χάαλαντ στη Βεστφαλία ως αντίπαλος, και στο... φινάλε, πρόκριση και για τις δύο!
Όλοι θα περίμεναν ένα ματς γεμάτο γκολ, ίσως ένα από τα πιο παραγωγικά της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Αντ' αυτού, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Σίτι «κόλλησαν» στο 0-0 (25/10), αλλά κατάφεραν να εξασφαλίσουν την από κοινού πρόκρισή τους στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Μοιραίος» ο Μαχρέζ, που έχασε πέναλτι στο 58' και «άφησε» την πρώτη επιστροφή του Έρλινγκ Χάαλαντ στη Βεστφαλία, ως αντίπαλος, χωρίς σκορ.
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, αλλά οι ευκαιρίες της στο 16ο λεπτό και στο 36ο, με τον Αντεγέμι και τον Μουκοκό αντίστοιχα, δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη.

Η Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζε ακίνδυνη, αλλά ένα λάθος του Εμρέ Τσαν στο 57', που υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι, ίσως αρκούσε για να της δώσει το προβάδισμα. Ο Ριγιάντ Μαχρέζ, όμως, που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Κόμπελ και το 0-0 παρέμεινε.

 
Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο ρυθμός της αναμέτρησης «έπεσε». Σαν να συμβιβάστηκαν αμφότερες οι ομάδες με τη «λευκή» ισοπαλία. Εν τέλει ήρθε και ήταν αρκετή τόσο για τους γηπεδούχους, όσο και για τους φιλοξενούμενους, ώστε να «τσεκάρουν» το εισιτήριό τους για τους «16» του Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Σούλε, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Αντεγέμι (73' Μάλεν), Μπέλιγχαμ, Τσαν, Αζάρ (82' Βολφ), Ρέινα (87' Παπαδόπουλος), Μπραντ, Μουκοκό (82' Μοντέστ)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγα, Στόουνς, Ντίας, Άκε, Κανσέλο (46' Ακάνζι), Μαχρέζ (88' Πάλμερ), Ρόδρι, Γκιντογκάν, Φόντεν (81' Γκρίλις), Άλβαρες, Χάαλαντ (46' Μ. Σίλβα)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0