Football Talk

Σάλτσμπουργκ - Τσέλσι 1-2: «Διπλό» πρόκρισης για τους Λονδρέζους στην Αυστρία! (video)

Σάλτσμπουργκ - Τσέλσι 1-2: «Διπλό» πρόκρισης για τους Λονδρέζους στην Αυστρία! (video)
Στο ντέρμπι των πρωτοπόρων του 5ου ομίλου του UEFAChampionsLeague, η Τσέλσι επικράτησε με 2-1 της μαχητικής Σάλτσμπουργκ και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση ως πρώτη στους «16» της διοργάνωσης.

Η Τσέλσι έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, επικρατώντας με 2-1, αποτέλεσμα με το οποίο έγινε η έκτη ομάδα που προκρίνεται στους «16» του UEFA Champions League.

Οι Αυστριακοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι πιέζοντας τους Λονδρέζους, όμως ,η Τσέλσι ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό ξαφνικό σουτ του Κόβασιτς λίγο έξω από την περιοχή στο 22ο λεπτό της συνάντησης. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Κροάτη μέσου την φετινή σεζόν.

Οι «μπλε» έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ λίγα λεπτά αργότερα, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Σαλομπά πήρε την κεφαλιά μες την περιοχή με τον τερματοφύλακα της Σάλτσμπουργκ , Φίλιπ Κεν να σώζει ενστικτωδώς και να κρατάει το 1-0.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, οι παίκτες του Γκράχαμ Πότερ «έκρυψαν» την μπάλα με τον Ομπαμεγιάνγκ να γίνεται τελικός αποδέκτης της, να πλασάρει και ο Κεν να αποκρούει για ακόμη μία φορά.

Οι παίκτες της Σάλτσμπουργκ μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο αιφνιδιάζοντας την Τσέλσι με τον Ανταμού να φέρνει το ματς στα ίσα στο 47’’. Έπειτα από μία ωραία αντεπίθεση για τους Αυστριακούς, ο Οκαφόρ έκανε φανταστική μπαλιά στον Ανταμού και εκείνος εκτέλεσε από κοντά τον Κέπα.

Οι Λονδρέζοι ξαναπήραν τα ηνία του αγώνα στο 64’, ξανά με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής αυτή τη φορά από τον Κάι Χάβερτζ που «έγραψε» το 1-2.

Η Τσέλσι κράτησε μέχρι τέλους το 2-1 παρά τις τίμιες προσπάθειες των Αυστριακών να ισοφαρίσουν και και εξασφάλισε την πρόκριση ως πρώτη του 5ου ομίλου φτάνοντας τους 10 βαθμούς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Σάλτσμπουργκ: Κεντ, Ντέντιτς, Βέμπερ (78' Ούλμερ), Πάβλοβιτς, Μπερνάρντο, Ζάιβαλντ, Γκουρνά Ντουάτ, Κιάεργκααρντ, Σούτσιτς (61' Σέσκο), Αντάμου (82' Καμερί), Οκαφόρ (78' Σίμιτς)

Τσέλσι: Κέπα, Τσάλομπα, Σίλβα, Κουκουρέγια, Στέρλινγκ, Κόβατσιτς (68' Λόφτους Τσικ), Ζορζίνιο, Πούλισικ (75' Αθπιλικουέτα), Γκάλαχερ (88' Ζιγές), Χάβερτς, Ομπαμεγιάνγκ (75' Μπρόγια)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0