Football Talk

Η Λάτσιο χτίζει το δικό της «κάστρο» - Οι καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη!

Η Λάτσιο χτίζει το δικό της «κάστρο» -  Οι καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη!

Με το σπουδαίο διπλό στο Μπέργκαμο επι της Αταλάντα (0-2), η Λάτσιο ανέβηκε στην 3η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος και επιβεβαίωσε την τρομερή αγωνιστική της κατάσταση!

Η Λάτσιο του Μαουρίτσιο Σάρι ισοφάρισε ένα σπουδαίο ρεκόρ που κρατούσε από το 1998! Τότε, οι «Λατσιάλι» του Σβέν Γκόραν Έρικσον είχαν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους επίσης για 6 διαδοχικά παιχνίδια. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν η ομάδα του σπουδαίου Σουηδού είχε πραγματοποιήσει ακόμη ένα ρεκόρ. Εννέα συνεχόμενες νίκες στο δρόμο προς το «σκουντέτο», που τότε ήταν με διαφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. 

Υπάρχει λοιπόν η ευκαιρία στον εντός έδρας αγώνα με τη Σαλερνιτάνα την ερχόμενη Κυριακή (30/10), ο βασικός γκολκίπερ Προβεντέλ να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ.


Σαν τη Λάτσιο, μόνο η Μπάρτσα!

Το απαραβίαστο των 6 συνεχόμενων αγώνων ανεξαρτήτου έδρας είναι ένα στατιστικό που μόνο η Μπαρτσελόνα «έφτασε» φέτος. Η ομάδα του Τσάβι από την 3η έως και την 9η αγωνιστική της La Liga δεν είχε δεχθεί γκολ. Τα δέχθηκε όλα… μαζεμένα, όταν και ηττήθηκε με 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «κλάσικο».

Φυσικά και μέχρι στιγμής υπήρξαν και άλλες ομάδες που δημιούργησαν ένα μινι-σερί χωρίς να δεχθούν γκολ, ωστόσο κανένα από αυτά δεν ξεπέρασε τα 4 παιχνίδια (σε επίπεδο πρωταθλήματος).

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τις ομάδες που έχουν τις κορυφαίες άμυνες στα πρωταθλήματά τους!

Η έκπληξη στην Premier League!

Στο Νησί κανείς θα περίμενε να δει ως καλύτερη αμυντικά ομάδα τη Μάντσεστερ Σίτι ή έστω την Τσέλσι, που κράτησε ένα σερί 3 αγώνων δίχως ο Κέπα να δει την εστία του να παραβιάζεται.

Ωστόσο η Νιουκάστλ είναι εκείνη που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ. Η ομάδα του Έντι Χάου - ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος - έχει δεχθεί μονάχα 10 γκολ σε 12 αναμετρήσεις. Στα 5 από αυτά τα 12 ματς ο Νικ Πόουπ κράτησε το... μηδέν στα μετόπισθεν.


Η συνήθης… ύποπτη Παρί Σεν Ζερμέν!

Στη Γαλλία θα ήταν λίγο δύσκολο να βλέπαμε κάποια ομάδα-έκπληξη όσον αφορά στο συγκεκριμένο στατιστικό.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος του Σαμπιονά έχει την κορυφαία αμυντική επίδοση με μονάχα 5 γκολ παθητικό σε 12 αγωνιστικές.

Ο Τζίτζι Ντοναρούμα έχει -μέχρι στιγμής- 8 “clean sheets” ενώ αυτή τη στιγμή τρέχει ένα σερί 3 αγώνων δίχως να δεχθεί γκολ. Το σερί αυτό μπορεί να διευρύνει το Σάββατο στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Τρουά.


Κορυφή για δύο στη Γερμανία!

Στη γερμανική Bundesliga δύο είναι οι ομάδες με την καλύτερη άμυνα. Η πρωτοπόρος και «ευχάριστη νότα» της σεζόν Ουνιόν Βερολίνου, και φυσικά η Μπάγερν Μονάχου. Οι δύο τους μάλιστα ήρθαν ισόπαλες 1-1 στη μεταξύ τους συνάντηση (3 Σεπτεμβρίου).

Αμφότερες έχουν δεχθεί μόλις 8 γκολ μετά το πέρας 11 αγωνιστικών. Η σύμπτωση όμως έρχεται όταν δούμε τα “clean sheets”. Και στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία οι δύο ομάδες έχουν ακριβώς το ίδιο νούμερο. Πέντε είναι τα παιχνίδια που έχουν κρατήσει το μηδέν και πορεύονται μαζί στη «μάχη» της καλύτερης άμυνας για φέτος.

Ο «κέρβερος» Τερ Στέγκεν και η Ρεάλ!

Στην Ισπανία τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα. Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τα λιγότερα τέρματα στη La Liga. Ο «κέρβερος» φέτος Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν έχει δεχθεί μονάχα 4 γκολ, εκ των οποίων τα 3 (!) στο «Κλάσικο» με την πρωταθλήτρια Ρεάλ. Το 4ο και πρώτο χρονικά, το δέχθηκε πάλι από …Ρεάλ!

Τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και το νικηφόρο πέρασμα των «μπλαουγκράνα» με 1-4! Μάλιστα, ο Γερμανός έχει ένα δικό του ρεκόρ, αφού μετά και το χθεσινό 4-0 επί της Μπιλμπάο έφτασε τα 6 διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια δίχως να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του!

Συν τοις άλλοις, έγινε ο πρώτος κίπερ στην ιστορία της Λα Λίγκα που ξεκινά με 9 “clean sheets” στα πρώτα 11 παιχνίδια.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0