Football Talk

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λίβερπουλ: Το «φάντασμα» του παρελθόντος που ήρθε να… ξαναστοιχειώσει την ομάδα του Κλοπ (video)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λίβερπουλ: Το «φάντασμα» του παρελθόντος που ήρθε να… ξαναστοιχειώσει την ομάδα του Κλοπ (video)

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έκανε τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας με 1-0 της Λίβερπουλ, ωστόσο κάτι ακόμα που εντυπωσιάζει εξίσου είναι ότι διατήρησε το αήττητο της έδρας της απέναντι στους «reds» για 13ο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας μία παράδοση 37 χρόνων!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η συγκεκριμένη φράση ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής και δεν θα μπορούσε να λείπει και από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Φυσικά και από την Premier League.  

Το Σάββατο (22/10), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, η «νεοφώτιστη» και ουραγός Νότιγχαμ Φόρεστ κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της την Λίβερπουλ με 1-0, μία αγωνιστική μετά τη σπουδαία νίκη της τελευταίας απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Κάπως έτσι συνέχισε ένα εκπληκτικό σερί, όντας αήττητη στην έδρα της κόντρα στους «reds» για 13 παιχνίδια πρωταθλήματος!

Μπορεί το φετινό ξεκίνημα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ να μην έχει τη σταθερότητα των προηγούμενων χρόνων, αλλά σίγουρα η διαφορά της από τη Φόρεστ είναι μεγάλη. Οι «κόκκινοι» του Νότιγχαμ ήταν και παραμένουν ένα ιστορικό κλαμπ στο νησί και στην Ευρώπη γενικότερα, το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια δε θυμίζει σε τίποτα την αίγλη του παρελθόντος.

Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στη δευτεραθλήτρια Αγγλίας, διατηρώντας έτσι το αήττητο της έδρας της απέναντί της στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος για 37 χρόνια! Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να αναφέρουμε πως τα τελευταία 23, η Νότιγχαμ βρισκόταν μακριά από τα «σαλόνια» της Premier League.

Αυτό, όμως, δεν μειώνει στο ελάχιστο την τελευταία της νίκη και φυσικά ούτε τα προηγούμενα 14 συνεχόμενα χρόνια, κατά τα οποία παρέμεινε αήττητη από το 1985 ως το 1999! Για να δούμε για πόσο ακόμα θα μπορέσει να διευρύνει το συγκεκριμένο σερί.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0