Football Talk

Νάπολι: Είναι ασταμάτητη και θυμίζει εποχές… Μαραντόνα και Μπιάνκι! (video)

Νάπολι: Είναι ασταμάτητη και θυμίζει εποχές… Μαραντόνα και Μπιάνκι! (video)

Η Νάπολι είναι «εκρηκτική» στη φετινή Serie A. Είναι αήττητη με τη συμπλήρωση 11 αγωνιστικών και φέρνει στη μνήμη των οπαδών της την εποχή της ομάδας του Οτάβιο Μπιάνκι και του Ντιέγκο Μαραντόνα, όταν κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα!

Καν’ το όπως… το 1987! Αυτό σκέφτονται όλοι οι φίλαθλοι της Νάπολι με την τρομερή πορεία της ομάδας στη φετινή Serie A. Οι «παρτενοπέι» παραμένουν αήττητοι στις πρώτες 11 αγωνιστικές, πράγμα που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1986-1987. Τότε, προπονητής της ομάδας ήταν ο Οτάβιο Μπιάνκι και ηγέτης της ποιος άλλος; Ο Ντιέγκο Μαραντόνα! Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία των Ναπολιτάνων.

Ας δούμε, όμως, τι έχει γίνει φέτος. Το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι πέρασε και από την έδρα της Ρόμα, επικρατώντας με 1-0 (23/10) και έφτασε αισίως στις εννέα νίκες στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι οι μοναδικές απώλειες έως τώρα είναι τα δύο ισόπαλα αποτελέσματα με Φιορεντίνα (0-0) και Λέτσε (1-1) στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Έκτοτε, μετρά μόνο νίκες και μάλιστα σε όλες τις διοργανώσεις, πράγμα που σηματοδοτεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου!

Αντίστοιχα, τη σεζόν 1986-1987, η Νάπολι μπορεί να ήταν αήττητη στο ίδιο διάστημα, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να έχει τόσο καλή συγκομιδή βαθμών. Με το πέρας 11 αγωνιστικών, είχε σημειώσει έξι νίκες και πέντε ισοπαλίες. Παρέμεινε, όμως, χωρίς ήττα για δύο ακόμα παιχνίδια, κόντρα σε Μίλαν (0-0) και Κόμο (2-1), μέχρι να χάσει τελικά από τη Φιορεντίνα (3-1) στην 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Δεν πτοήθηκε καθόλου, ωστόσο, η ομάδα του νότου που συνέχισε ακάθεκτη, πραγματοποιώντας μόλις δύο ήττες ακόμα (Ίντερ, Βερόνα) μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν. Κάπως έτσι, με οδηγό τον Μαραντόνα και συνοδοιπόρους τους Μπάνι, Τζιορντάνο, Ρένιτσα, Ρομάνο και Μπρουσκολότι, το τρόπαιο κατέληξε για πρώτη φορά στη νότια Ιταλία.

Η Νάπολι στέφθηκε πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά τη σεζόν 1989-1990 και με τη φετινή της πορεία έχει θέσει τις βάσεις για να κατακτήσει το τρόπαιο για τρίτη φορά. Το αήττητο σερί της ομάδας του Μπιάνκι σταμάτησε στους 13 αγώνες. Οι «παρτενοπέι», τώρα, στις επόμενες τρεις αγωνιστικές θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τις Σασουόλο (29/10) και Έμπολι (8/11), ενώ θα ταξιδέψουν στο Μπέργκαμο για το παιχνίδι με την Αταλάντα (5/11). Σε περίπτωση που δεν ηττηθούν σε κάποιο από αυτά, θα γράψουν ακόμα μία «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της ομάδας, συνεχίζοντας απτόητοι την πορεία τους προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0