Football Talk

Σπόραρ την… ύστατη στιγμή, η «εφεύρεση» και η κακοδαιμονία! (video)

Σπόραρ την… ύστατη στιγμή, η «εφεύρεση» και η κακοδαιμονία! (video)

Η «γλύκα» ενός γκολ στο 90+2’ δεν περιγράφεται, αλλά και η «πίκρα» της είδησης για ρήξη χιαστού επίσης είναι απερίγραπτη… Η κακοδαιμονία, δεν λέει να αφήσει τους «πράσινους»οι οποίοι παραμένουν πρώτοι στην βαθμολογία έχοντας κάνει το 9/9.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Είναι αλήθεια πως ένα γκολ στο 90’ έχει άλλη… γλύκα. Είναι ξεχωριστό ρε παιδί μου, να σείεται η γη με ένα γκολ στο 92ο λεπτό της αναμέτρησης. Με αυτή την γλυκιά επίγευση έκλεισε η εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς τους.

Οι «πράσινοι» υποδεχόμενοι τον Άρη για την 9η αγωνιστική της Super League, στόχο είχαν αποκλειστικά και μόνο τη νίκη. Αυτό και πέτυχαν. Τι φάσεις έχασαν, τι γκολ έβαλαν και ο διαιτητής τους το ακύρωσε, εκείνοι ήταν πεπεισμένοι πως δεν φεύγουν από το γήπεδο χωρίς τους τρεις βαθμούς. Ο Άρης είναι αλήθεια πως του έβαλε δύσκολα όμως. Ο Άλαν Πάρντιου, έστησε… φράγμα στον Παναθηναϊκό με μια διπλή ζώνη άμυνας, η οποία παρόλα αυτά έπαιζε με ψηλές γραμμές στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησαν και «σκύλιασαν» για να σπάσουν αυτό το εμπόδιο. Με την μπάλα κάτω, στρωτά, κατάφεραν να βρουν ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο, κορυφαία είναι αυτή του Μπερνάρντ, στο 12ο λεπτό, με τον Κουέστα να επεμβαίνει καίρια και να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του από βέβαιο γκολ. Η αλήθεια είναι πως τέτοιες ευκαιρίες πρέπει να γίνονται γκολ και να τελειώνουν μονομιάς. Και ο Ισπανός γκολκίπερ πάντων πιάνει το… άπιαστο.

Το δεύτερο μισό για το «τριφύλλι» ξεκίνησε με χειμαρρώδη διάθεση να επιβάλλει το ρυθμό του, θέλοντας παράλληλα να βρει και ένα γκολ. Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα. Μετά από μια φάση στην οποία έκλεισε στα μετόπισθεν τους φιλοξενούμενους, ο Μπερνάρντ βρέθηκε για ακόμη μια φορά σε θέση βολής. Όπλισε, εκτέλεσε, η μπάλα εξοστρακίστηκε στο σώμα του Ενκουλού και βρέθηκε στα δίχτυα του Κουέστα. Η μπάλα στήθηκε στη σέντρα, αλλά το VAR κάλεσε το διαιτητή να επανεξετάσει την φάση, ο οποίος «εφηύρε» παράβαση φάουλ του Βέρμπιτς και γύρισε την φάση πίσω, με το γκολ να θεωρείται ως μη γενόμενο. Είναι κρίμα να υπάρχουν τέτοιες διαιτητικές αποφάσεις, ο κόσμος βλέπει και έχει άποψη!

Ο χρόνος κυλούσε και η πίεση ανέβαινε «επικίνδυνα». Το παιχνίδι πλέον βρισκόταν σε τεντωμένο σκοινί και οι παλμοί… βάραγαν κόκκινα. Μια στημένη μπαλιά έξω από την περιοχή του Κουέστα ήταν ακόμη μια αφορμή για ανησυχία στα μετόπισθεν των «κιτρινόμαυρων». Ο Βέρμπιτς έστησε τη μπάλα, πήρε το χρόνο του, εκτέλεσε στο δεύτερο δοκάρι και εκεί βρισκόταν ο συμπατριώτης του, ο Σπόραρ, για να πιάσει μια καρφωτή κεφαλιά την ύστατη στιγμή και να… ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα στο 92ο λεπτό.

Τα χαμόγελα ήταν πλατιά και η ατμόσφαιρα γιορτινή για το 9/9, αλλά μια είδηση για τον τραυματισμό του Αϊτόρ ήρθε να… παγώσει την ευφορία που υπήρχε στην Λεωφόρο και να κάνει άπαντες να ξεφυσήξουν. «Έχει πειραχθεί ο χιαστός», ανέφεραν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, λίγο μετά την συνέντευξη Τύπου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Eν τέλει κυριάρχησε το αρνητικό σενάριο και ο Ισπανός αναμένεται να απουσιάσει για τουλάχιστον έξι μήνες. Δυστυχώς, η κακοδαιμονία δεν έχει τελειωμό για τον Παναθηναϊκό. Μέσα σε μια εβδομάδα, δεύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας υπέστη ρήξη χιαστού…

5712949.jpg

*Το χαστούκι του Ιτούρμπε στον Πέρεθ πέρασε στα… ψηλά, ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχει μείνει με 10 παίκτες πολύ νωρίτερα ο Άρης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0