Football Talk

Ρόμα - Νάπολι 0-1: Αήττητη και... μόνη πρώτη με «λυτρωτή» Όσιμεν! (video)

Ρόμα - Νάπολι 0-1: Αήττητη και... μόνη πρώτη με «λυτρωτή» Όσιμεν! (video)
Γαλάζιο... «βάφτηκε» το απόψινο Ντέρμπι ντελ Σολ στο Ολίμπικο. Η Νάπολι με το γκολ του Όσιμεν στο 80', «σφράγισε»  την 9η νίκη της στο πρωτάθλημα, παραμένει μόνη πρώτη στην κορυφή και συνεχίζει αήττητη σε 11 αγωνιστικές. Στο -3 και στη δεύτερη θέση η Μίλαν.
Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις «κύλησε» το πρώτο μέρος της αποψινής αναμέτρησης, με αμφότερες τις ομάδες να μην παίρνουν ξεκάθαρες πρωτοβουλίες, και το παιχνίδι να μοιάζει απόλυτα μοιρασμένο.

Για τους γηπεδούχους, τα σουτ των Ζανιόλο (6') και Έιμπραχαμ (8') αποτέλεσαν τις μοναδικές ευκαιρίες, ενώ οι Ναπολιτάνοι κατάφεραν να απειλήσουν με τα σουτ των Ζιελίνσκι (27') και Λοσάνο (45'). Στα λιγοστά αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου, προστίθεται και η αμφισβητούμενη φάση για πέναλτι υπέρ της Νάπολι. Αν και ο ρέφερι Ιρράτι υπέδειξε αρχικά παράβαση σε ανατροπή του Εντομπελέ από τον Πατρίσιο, στη συνέχεια ελέγχοντας τη φάση από το VAR, αναίρεσε την αρχική απόφασή του.


Στην επανάληψη, οι «παρτενοπέι» υπερείχαν του αντιπάλου τους, ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού και δημιούργησαν σημαντικές προυποθέσεις για γκολ. Η ομάδα του Σπαλέτι έφτασε τέσσερις φορές μια... «ανάσα» από το να προηγηθεί, με τη «βολίδα» του Λοσάνο (49') αλλά και το σουτ του Ελμάς στο 61' να ξεχωρίζουν.

Η «δικαίωση» για τους φιλοξενούμενους ήρθε λίγα λεπτά πριν τη λήξη (80'), όταν ο Όσιμεν με υποδειγματικό σουτ από πλάγια θέση, «κεραυνοβόλησε» τον Πατρίσιο για το 1-0. Οι «τζιαλορόσι» στον εναπομείναντα χρόνο δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα εις βάρος τους δεδομένα, γνωρίζοντας την τρίτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.


Ρόμα: Πατρίσιο, Μαντσίνι (82' Ελ Σαράουι), Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ (82' Βίνια), Κριστάντε, Πελλεγκρίνι, Καμαρά (82' Μάτιτς), Σπινατσόλα (85' Σομουρόντοφ), Ζανιόλο, Έιμπραχαμ (64' Μπελότι)

Νάπολι: Μέρετ, Ματίας Ολιβέρα, Ζουάν Ζεζούς, Κιμ, Ντι Λορέντσο, Ζιελίνσκι (75' Γκαετάνο), Λομπότκα, Εντομπελέ (57' Έλμας), Κβαρατσχέλια, Όσιμεν, Λοσάνο (75' Πολιτάνο)

Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0